Het Lets Sti(c)k Together september thema is ‘ZAK eens lekker door’. Vul zo’n thema maar eens in. Gelukkig hadden we ruim de tijd maar er komt een moment dat je aan de slag moet gaan. Nu maken manlief en ik met enige regelmaat uitstapjes in Nederland en tripjes naar België. Soms plakken we daar dan één of twee dagen aan vast. Lekkere, passende en goedzittende kleding is dan wel zo plezierig tijdens de autorit maar ook als je fietst of wandelt. Met dit in gedachte werd  het deze keer Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Zonen09 The overhemd poloshirt versie

Just Delphine gaf aan dat zij vaak het Zonen09 Theo overhemd patroon gebruikt om er een poloshirt voor manlief van te maken. 

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Het Zonen09 Theo overhemd patroon is geen onbekende voor mij. 

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Je kunt op de Zonen09 website een gratis beschrijving met patroondelen vinden voor een poloshirt versie van het Zonen09 overhemd. Ik liet de schouderpas, kraagstaander en plooi achter vervallen. Ook zijn de kraag en polosluiting iets aangepast. 

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Deze zijn gemaakt van een effen jersey. Mijn polosluiting heeft een paspelfinish. Mocht je geïnteresseerd zijn: ik heb een beschrijving van deze polosluiting met paspelfinish werkwijze gemaakt. Om een invulling te geven aan het ‘ZAK eens lekker door’ thema speelde ik wat met de strepen van de stof. Het rugpand is iets langer dan het voorpand.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Style Arc Blaire Shirt T-shirt versie

En omdat we samen op stap gaan besloot ik voor mij een nieuw T-shirt te maken. 

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Ik gebruikte hiervoor het Style Arc Blaire Shirt patroon (ma)dat ik veranderde in een T-shirt.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Ik koos voor maat 4 waarbij er ook uit de breedte nog iets ruimte is weggenomen.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Mijn Style Arc Blaire Shirt T-shirt versie kreeg ook een zak. Deze is van gestreepte stof waarbij de strepen onder horizontaal lopen en boven verticaal.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Tijd en Kosten

TIJD:
Zonen09 Theo poloshirt: patroon aanpassen 45 minuten; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 8 uur
Style Arc Blaire T-shirt: patroon printen, plakken en aanpassen 45 minuten; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 7 uur

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

KOSTEN:
Zonen09 Theo poloshirt: stof € 7,50 (de gestreepte stof was een coupon gevonden bij Holland Stoffenhuis, de effen stof is afkomstig van een afgedankt T-shirt); garen € 3,50; versteviging € 0,50; knopen € 1,00
Style Arc Blaire T-shirt: patroon € 4,09; print en plakkosten € 2,50; stof € 10,00 (het streepjes stofje was een restje wat in huis lag); garen € 2,50

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

Het Lets Sti(c)k Together september thema is ‘ZAK eens lekker door’

Gepland staat nog een tripje naar Lille in september. Ik hoop op een paar mooie, zonnige dagen zodat beide kledingstukken van pas zullen komen.

Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

De voorpret heb ik al gehad door mij uit te leven op het ‘ZAK eens lekker door’ thema. Voor wie zich afvraagt wat de lichtblauwe strikzaktas is. Dit is mijn toilettas. Lekker handig omdat je deze overal kunt ophangen. De donkerblauwe jersey stof kwam uit mijn stoffen voorraad door deze te gebruiken zakte ook nog eens mijn stoffenvoorraad een klein stukje. Of we tijdens ons verblijf in Lille doorzakken dat kun je op een ander tijdstip horen.

Maar er is nog meer te zien

Natuurlijk was ik ook deze keer niet de enige die mee deed aan dit ‘ZAK eens lekker door’ thema. Hieronder zie je de overige deelnemers.
DraadjesSkwadraatliveGirls in UniformJust DelphineLarthWoohoo by DavinaYjonis blogtViTessNathalie’s NaaiselsTwo OwlettesNaaisdrovje… door SaraPlus 2 is 5!SpoetnikselsSeams NormalOOYAmadeKhadetjesFlaflinko

29 Comments on Zonen09 Theo met Style Arc Blaire als vakantie kleding

  • Dank je wel. Ik vind iedere keer weer een uitdaging om net weer een andere uitvoering te vinden. En ik ben echt een pietje precies (het tornmesje en ik zijn beste maatjes).

  • Dank je wel voor de complimenten. Details toevoegen vind ik echt leuk om te doen en voegen (vaak) iets toe aan een kledingstuk.

 1. Ik kom hier graag lezen/kijken als het gaat over details in kledingsstukken; van de patronen van Zonen09 ben ik al langer fan, maar oh oh oh, dat zakje van jouw tshirt <3

 2. Heel mooie kledingstukken! Ik laat ook makkelijk de zakken achterwege, maar jij maakt er net eye catchers van. Leuk hoe je met de richting van de lijnen speelt!

  • Dank je wel voor je complimenten. Ik hoop een beetje anderen aan te moedigen om ook details zoals zakken toe te voegen. Het kost wat tijd maar het geeft kledingstukken altijd iets extra.

  • Dank je wel. Ik vind altijd leuk om te zien wat jij zoal maakt voor je echtgenoot. Ik zie graag het resultaat ooit eens van mijn paspelmethode en hoor graag wat je bevindingen zijn en of je nog aanvullingen hebt.

  • Dank je wel voor het compliment. Het maken van zakken en andere details zijn vaak tijdrovende klusjes maar geven kledingstukken altijd iets extra’s en persoonlijks.

  • Ha ha. Ach zo af en toe verdient manlief ook iets van mijn hand. Het maken van zijn kleding gaat mij steeds makkelijker af.

  • Dank je wel. Ik heb een ladekastje vol met restjes die ik voor dit soort details vaak gebruik. Ook afgedankte kleding gebruik ik soms voor dit soort doeleinden.

  • Dank je wel. Je kunt zoveel doen met zakken en ik vind het een uitdaging om het toch iedere keer weer net even anders te doen.

  • Dank je wel voor het compliment. Spelen met strepen: ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik maak vooraf allerlei schetsjes en heb er ook al ideeën klaar liggen voor als er ooit tijd genoeg is.

  • Dank je wel voor het compliment. Ik vind het altijd weer leuk om persoonlijke details toe te voegen en zo iets unieks te maken. Gelukkig vindt manlief het geweldig om mijn zelfgemaakte kledingstukken te dragen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.