Deze Style Arc Blaire Shirt maat 8 is voor mijn moeder. Style Arc had enige tijd geleden een actie met 25% korting op hun patronen. Het Blaire Shirt was mij al eerder opgevallen en met de korting erbij was het extra aantrekkelijk om het te bestellen. Style Arc patronen gaan per drie maten. Ik besloot te kiezen voor de kleinst leverbare maat, maat 4 en bij mijn bestelling kwamen ook maat 6 en 8. Ik loop met het idee rond om dit patroon voor het Let’s Sti(c)k Together september thema te gaan gebruiken, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Ondertussen ben ik druk bezig geweest met het testen van een nieuw Elle Puls patroon. Komende donderdag komt het patroon op de markt. Er bleef een ruim stuk stof over waaruit ik prima een Blaire Shirt voor mijn moeder kon maken.

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Style Arc Blaire Shirt patroon

Style Arc Blaire is een zogenaamd twee in één patroon. Je kunt zowel een jurk als een shirt van dit patroon maken. Het patroon is niet alleen als pdf leverbaar maar ook als papieren versie. De naadwaarden zijn toegevoegd. Dit Blaire shirt kun je op twee manieren maken met of zonder dubbele onderkant. Het heeft aangeknipte mouwen die worden afgewerkt met een ovaalvormig boordje dat wordt teruggeslagen.

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Mijn Style Arc Blaire Shirt maat 8 versie

Ik liet de dubbele onderkant vervallen en tekende een nieuwe zoomvorm. De knoopsgatbiezen zijn aan beide voorpanden meegenomen zoals ik dat ook bij de zelfgemaakte overhemden doe. Hierdoor kun je vaak de versteviging laten vervallen en zeker bij dunne stoffen zoals deze stof zorgt het voor dat de bloes (of een overhemd) mooi blijft vallen. Kraag en kraagstaander zijn wel verstevigd. De rode knopen zorgen voor een extra accent.

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen, plakken en nieuwe zoomlijn tekenen 45 minuten; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 8 uur
Kosten: patroon € 4,09; patroon printen en plakkosten € 2,50; stof € 5,00; versteviging € 0,50; garen € 2,50; knopen € 3,50

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Mijn ervaring met het Style Arc Blaire Shirt

Mijn moeder is weer helemaal tevreden met haar nieuwe blouse. De stof (afkomstig van Holland Stoffenhuis) is lekker dun en zacht.

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Het Blaire Shirt is lekker ruim en vanwege de korte lengte staat het ook lekker pittig. De donkere kleur doet het prima op haar lichtgekleurde zomerbroeken. Het maken van het Blaire shirt leverde geen problemen op. Wel is de bijgeleverde beschrijving uiterst summier en ook de tekeningen bieden niet veel houvast.

Style Arc Blaire Shirt maat 8

Ik ga ondertussen verder nadenken hoe ik dit patroon voor het Let’s Sti(c)k Together september thema ga aanpassen. Wil je graag mijn versie van het nieuwe Elle Puls patroon zien en de invulling van het Let’s Sti(c)k Together september thema: neem dat een abonnement op mijn nieuwsbrief. Als je zelf een WordPressgebruiker bent kun je ook mijn blog volgen door rechtsonderdaan op volg te klikken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.