Ik schreef een tijdje geleden over mijn voornemens om wat meer kleur aan mijn klerenkast toe te voegen.
Deze Stretch Bouclé Blackwood Cardigan is de eerste stap in die richting. Tijdens de TMS Indie maand was ik zo gelukkig om een paar patronen te winnen. Bij de prijzen zat een keuze uit patronen van Helen’s Closet. De keuze was snel gemaakt: mijn keuze viel op het vest.
Ik kocht onlangs bouclé achtige stof voor iets anders. Dit was een coupon maar het bleek net te weinig te zijn. Ik kon met wat passen, meten en een kleine aanpassing het wel gebruiken voor de Helen’s Closet Blackwood Cardigan.

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

Iets over het patroon

De Blackwood cardigan is een vest zonder sluiting en bedoeld om over iets anders te dragen zodat T-shirt of blouse zichtbaar blijven. Het vest heeft ingezette mouwen, een mooi aansluitende neklijn en schouders.
Je kunt kiezen voor twee lengtes: heuplengte en halverwege de dij. De langere versie kan ook met opgezette zakken gemaakt worden.
Naadtoeslagen zijn toegevoegd. Instructies met bijgeleverde getekende illustraties helpen je van stap voor stap om het vest in elkaar te zetten.

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

Mijn versie

Ik koos voor maat S omdat ik geen ruim vallend vest wil. Zoom- en mouwboorden heb ik (moeten) laten vervallen.
Mijn bouclé stof was redelijk makkelijk te verwerken en met wat extra aandacht redelijk makkelijk te stikken. Het vooraf rijgen en wat extra spelden hier en daar zorgden ervoor dat beide stoflagen netjes op elkaar bleven liggen.

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan


Het vestje heeft platte naden nadat de naden eerst met de locker zijn afgewerkt. De mouwen zijn pas ingezet nadat de zij- en mouwnaden gesloten waren. Twee avonden later en na het afhechten van een losse draden was mijn vestje klaar.

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen en plakken 30 minuten; patroon op stof leggen en knippen 60 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon is gewonnen als prijs tijdens de TMS Indie pattern month (Helen’s Closet Blackwood cardigan $14.00 € 12,25); printen en plakken € 2,50; stof € 10,00; garen € 2,50

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

Mijn ervaring met Helen’s Closet Blackwood Cardigan

Dit is een leuk, mooi basis vestje met een prima pasvorm. Een patroon dat zeker nog een keer uit de kast komt. Het doet een beetje denken aan mijn Chanel styled jasjes die ook zonder sluiting zijn.

Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

Ik vond tijdens het opruimen nog een restje jersey dat prima past bij kleuren uit de bouclé stof. Inmiddels ligt het al op de tafel klaar om geknipt te worden.
Nieuwsgierig welke kleur het is? Je kunt volgende week maandag het resultaat op mijn blog zien.

11 Comments on Stretch Bouclé Blackwood Cardigan

  1. Heel mooi! Ik draag ook supergraag zo’n vestjes… Ik onthou deze zeker, voor als ik nog eens aan selfish sewing doe 😉

    • Dank je wel. Het is echt een leuk patroon dat redelijk snel te maken omdat je geen knoopsluiting hebt en je kunt het van heel veel soorten stof maken.

    • Het is echt handig en het is ook lekker licht van gewicht. En de top is bijna af: nog een paar draadjes afhechten.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.