Mijn moeder had haar oog laten vallen op mijn Named Talvikki sweater en wilde er ook graag één. Zij had aangeven dat zij de sweater graag in zwart wilde maar na het zien van mijn tweede Talvikki sweater gaf zij de voorkeur aan donker gemêleerd grijs. Ik was deze week kort in België waaronder Antwerpen en had wat tijd over. Het was precies genoeg voor drie uur stoffen shoppen Antwerpen. Internet had mij al wat adressen verschaft maar tips van anderen waren meer dan welkom. Ik vroeg daarom bij mijn Belgische vriendinnen uit de Let(s) Stick Together groep gevraagd of zij mij konden adviseren waar ik moest zijn.

drie uur stoffen shoppen Antwerpen

de eerste drie stoffenwinkels van het lijstje voor drie uur stoffen shoppen Antwerpen

Ik had een lijstje met vijf stoffen winkels maar ook wilde ik graag een Veritas winkel bezoeken en een tijdschriftenwinkel. Het zou een stevig doorstappen worden beginnende van de Leysstraat. Eerst deed ik de Korte Nieuwstraat aan waar zich de eerste stoffenwinkel genaamd Stoffen Pauwels zou bevinden. De winkel was of verdwenen of verhuisd. De volgende twee op mijn lijstje waren Petit Pan en Julija’s Shop beide in de Nationalestraat. Petit Pan zat het dichtste bij maar ook deze winkel was of verdwenen of verhuisd. Julija’s is een aanrader. Prachtige winkel met mooie stoffen maar niet de stof die ik voor ogen had. Teruglopend naar de Meir kwam ik een Veritas winkel tegen.

drie uur stoffen shoppen Antwerpen

Veritas winkel aan de Nationalestraat

Deze winkel verkoopt de Veritas tijdschriften maar ook boeken, LMV tijdschriften, losse patronen, stoffen, fournituren en wol. Naast de jubileum editie van het Veritas magazine zijn ook de ouder nummers daar verkrijgbaar. Ik bladerde diverse nummers door en kocht de jubileum editie van het Veritas magazine. Ondanks de mooie stoffen collectie vond ik er helaas geen geschikte stof voor mijn moeder.

drie uur stoffen shoppen Antwerpen

een zoete tussenstop

The Chocolate Line bevindt zich op de Meir. Een bezoek aan België zonder chocolade kopen bestaat bij mij niet. Ik kon daar niet aan voorbij lopen, ging naar binnen en zocht er wat lekkers uit om mee naar huis te nemen. Ik nam als verrassing ook een doosje voor mijn moeder mee.

drie uur stoffen shoppen Antwerpen

de laatste twee adressen van het lijstje voor drie uur stoffen shoppen Antwerpen

Voor de laatste twee adressen van mijn lijstje moest ik achter het station zijn. Het bleek uiteindelijk een lange wandeling te zijn. De Carnotstraat was langer dan ik dacht maar stevig doorstappend vond ik Moens. Ik kocht daar naast de stof voor mijn moeder ook nog stof voor een sweater en een andere stof die ik later in het jaar ga gebruiken. Ik ging op de terugweg naar het beginpunt. Het was ondertussen al aardig donker geworden maar ik was meer dan tevreden. Ik had de stof voor mijn moeder gevonden. Eén andere aanrader was Stunt. Stunt zit ook op de Turnhoutsebaan. Ik was er op mijn heenweg langsgelopen zonder het te zien en ik besloot er een kijkje te nemen. Stunt is een walhalla voor de snuffelaar. Het is een overvol klein winkeltje met fournituren. Je kijkt er je ogen uit. Een aanrader als je op zoek bent knopen, band en kant.

8 Comments on drie uur stoffen shoppen Antwerpen

  • Hallo Nelleke, Ik heb geen idee of Yssewijn nog bestaat. Voor mijn bezoek aan Antwerpen heb ik diverse kledingmaaksters in België gevraagd of zij suggesties hadden en daar zat ook toen Yssewijn niet tussen.

 1. Jammer genoeg ook je naar mijn mening de beste stoffenwinkel gemist! Je bent er waarschijnlijk voorbij gelopen op weg naar Moens en de Stunt: Infinity Stoffen. Deze zit aan de overkant van de straat en is 2 keer zo groot als Moens! Veel Marokkaanse stoffen op het eerste zicht, maar ook heel veel tricot en sweaterstoffen! Volgende keer dat je in Antwerpen bent echt een bezoekje waard!

  • Dank je wel Marjolein. Ik had deze ook op mijn lijstje staan en zoals je zegt ik moet deze winkel gewoon gemist hebben. Wel jammer want ik had er het één en ander over gelezen. Deze gaat dus op mijn lijstje voor de volgende keer samen met de andere winkel voor de wax stoffen.

 2. Leuk dat je uiteindelijk gevonden hebt wat je zocht! Jammer dat die twee onkels (idd gesloten en verdwenen zijn)
  Antwerpen is idd de moeite om te ontdekken. Neem volgende keer wel wat meer tijd om het mooie Antwerpen te ontdekken.
  Geniet van je ‘’belgische’’ chocolade!

  • De volgende keer hoop ik inderdaad wat meer tijd te hebben en ook wat rond te kunnen fietsen want Antwerpen heeft een mooi fietsplan (net zoals Brussel waar ik eind oktober was). Het opheffen van stoffenwinkels is iets wat uiteraard overal gaande is. Ik had nog wat adressen op een Belgisch naaiblog gevonden maar die wordt blijkbaar niet geactualiseerd. En ach naast de stof voor mijn moeder en nog wat voor mij ging er een goede hoeveelheid pralines mee naar huis.

  • Ik denk dat het niets anders is dan hier in Nederland: er verdwijnen iedere keer stoffenwinkels. Van de andere kant je ziet zo nog eens wat van een stad wat je anders gemist zou hebben. Ik ben zo blij dat ik het Veritas tijdschrift heb gevonden waar ik al een tijdje mijn oog op heb en de stof voor mijn moeder. De pralines zijn uiteraard zalig en een ware traktatie.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.