Laat ik met het goede nieuws beginnen: Ik heb ondertussen beide bladen in mijn bezit. Zo tekende ik vooraf in voor het eerste nummer van Fibre Mood en heb ik sinds kort een abonnement op LaMaisonVictor. Beide bladen gaven een bericht dat het nummer verzonden was en toen begon het wachten. Ik besloot zowel op Instagram als Facebook te reageren waar ik ook zag dat ik niet de enige was. Fibre Mood kwam met een reactie en was bereid een vervangend exemplaar toe te sturen. Echter LaMaisonVictor gaf taal nog teken. Geduld is een schone zaak en uiteindelijk lag Fibre Mood na bijna twee weken op de mat en LaMaisonVictor deed er ruim een week over.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Fibre Mood versus LaMaisonVictor overeenkomsten

Fibre Mood en LaMaisonVictor hebben veel overeenkomsten. Beide zelfmaak magazines zijn Belgisch en leveren in elke editie patronen voor het hele gezin.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

De modellen hebben namen. Beide bladen zijn helder vorm gegeven zonder veel tekst en verschillende letter types in diverse kleuren. Zowel Fibre Mood als LaMaisonVictor komen met goed overzichtelijk raderbladen.
Tijd om eens naar de inhoud van beide bladen te gaan kijken. 

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Fibre Mood

Er is al aardig wat geschreven over de inhoud van dit eerste Fibre nummer. Sommige zijn laaiend enthousiast en andere teleurgesteld. Dit nummer heeft 12 naaipatronen en 4 breipatronen.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

De breipatronen zijn in mijn ogen slechts twee patronen: Tara, wordt in drie uitvoeringen getoond maar geteld als drie afzonderlijke patronen en Janus.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

De naaipatronen variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot gemiddeld. Voor dames een jumpsuit, een oversized jurkblouse, een kort jasje, een salopette, een top (Nala Top) en een trui om te breien. Manlief kun je verblijden met een blouson. Voor de kids is er een jurk, een rok, een trui, een gebreide trui en een babybroek.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

De Nala Top deed mij denken aan de LMV Rumer Top.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Kortom Fibre Mood biedt voor iedereen wel iets om aan de slag te gaan als je niet teveel andere tijdschriften in huis hebt. Voor mijzelf ben ik er nog niet uit.

LaMaisonVictor

Met dit herfstnummer kun je voor alle leden van het gezin een jas naaien. De damesjas is een leuk model met zakken en die staat dan ook op mijn lijstje.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

De heren krijgen een duffelcoat en voor de kleintjes is er een jasje met dubbel sluiting.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Je kunt met dit nummer een goede basis voor je herfstgarderobe leggen: een rok die je kunt combineren met een trui, blouse of gebreide trui en twee jurken. De meisjes kunnen naar school in een culotte met sweater of gebreide trui en een jurk. De jongens in een broek met dezelfde sweater of gebreide trui. 

Fibre Mood versus LaMaisonVictor verschillen

LaMaisonVistor kiest er voor de werkbeschrijvingen bij het tijdschrift te doen. Bij Fibre Mood ga je naar hun website middels een icoontje dat je scant met je mobiel of laptop en je vervolgens de werkbeschrijvingen kunt lezen. Niet iedereen is gelukkig met deze (omslachtige) methode.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Een LaMaisonVictor jaarabonnement kost voor de Belgische lezers € 51,00 (woon je in Nederland dan gaat dat via een contactformulier maar prijs wordt niet vermeld). Fibre Mood kost €72,50. Of hier nog voor Nederland portokosten bijkomen is onduidelijk (ik tekende vooraf in voor het eerste nummer tegen een introductieprijs ven €10,00 maar moest vervolgens nog €2,50 portokosten betalen waardoor de prijs gelijk was aan een los nummer uit de winkel). LaMaisonVictor biedt je de mogelijkheid 24/7 je creaties te plaatsen. Bij Fibre Mood is er één dag per maand en één uur lang om een creatie te plaatsen.

Vervolg

Ik zie het volgende nummer van Fibre Mood graag tegemoet maar met een abonnement wacht ik nog even. Fibre Mood zal zich mogelijk verder ontwikkelen en met meer voor mij interestante patronen komen. Hetzelfde geldt voor mijn jaarabonnement bij LaMaisonVictor. Ik heb nog een aantal nummers te gaan. Met name het uitblijven van een reactie van LaMaisonVictor stuit mij tegen de borst.

Fibre Mood versus LaMaisonVictor

Nu het blad met vertraging in mijn bus verscheen kwam de ‘uitsmijter’ in de vorm van 10% korting op stoffen als mosterd na de maaltijd. Deze voordeelactie voor trouwe abonnees liep tot 6 september. 

8 Comments on Fibre Mood versus LaMaisonVictor

 1. Ik heb Fibre Mood doorgebladerd, en vind het op LMV lijken. Het klinkt misschien een beetje blufferig, maar ik vind de modellen zo simpel. Eigenlijk is er voor mij af en toe wat leuks in KnipMode, maar Burda is leuker want uitdagender…
  Voor wie begint met naaien vind ik vooral de LMV geweldig qua uitleg!
  Dank voor de uitgebreide vergelijking van de bladen.
  Groetjes
  Mar10

  • Graag gedaan. Ik ben een soort ‘grazer’ als het om patronen en bladen gaat: dan weer dit en dan weer dat. Naar mijn mening zijn een aantal Fibre Mood modellen zeker aan de eenvoudige kant, maar een paar zijn zeker te vergelijken met KNIPmode en Burda. Qua instructies steken LMV en Fibre Mood er met kop en schouders boven uit.

 2. Dank voor de vergelijking 🙂 je kan inderdaad 7/7 24/24 creaties opladen. De linkparty is eenmaal in de maand voor blogsters of instagrammers en er is 12 uur tijd om iets te posten. Er zijn geen verzendkosten voor een abonnement van Fibre Mood naar Nederland. Veel plezier nog met beide magazines!

  • Dank je wel Isabelle voor je aanvullingen. Ik ga zeker iets maken uit beide tijdschriften. Ik heb voor twee Fibre Mood patronen al zeker ideeën.

 3. Fijn dat je de gelijkenissen en verschillen tussen beide tijdschriften even op een rijtje zet. Ik heb zelf een abonnement op LMV (nog nooit zelf gekocht trouwens, ik krijg het altijd) dus ik probeer het voorlopig daarbij te houden tot ik miraculeus wat meer uren op een dag heb ;).

  Kleine aanvulling trouwens; bij Fibre Mood kun je -denk ik toch- ook 24/7 je creaties plaatsen. Wil je echter meedoen aan de link-party, dan kan dat enkel de tweede woensdag van de maand. Maar daar hoef je dus niet op te wachten als je iets uit het tijdschrift maakte.

  • Graag gedaan. Beide bladen spreken diverse groepen aan en soms kan een simpel design tot een geweldige eigen creatie leiden. Ik ben meer een soort ‘grazer’, dan weer dit en dan weer dat. Beide magazines zien er qua vormgeving vind ik beter uit dan KNIPmode. Dank voor je opmerking met betrekking Fibre Mood 24/7. Ik begreep dat er uitsluitend via de link-party bij Fibre Mood geplaatst kon worden dus ik zal dit 24/7 nader gaan onderzoeken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.