Manlief en ik maken zo nu en dan een uitstapje in eigen land. Dit kan een dagtripje zijn maar ook voor een paar dagen. Zo hebben we al enige tijd een bezoek aan het Fries Museum staan voor de Escher tentoonstelling. Enige weken geleden waren we inderdaad een tijdstip aan het plannen voor het bezoek aan Escher waarbij mijn oog viel op een bezoek van Royal de Luxe aan Leeuwarden. Deze Franse theatergroep maakt straattheater met reusachtige mechanische marionetten die met behulp van lilliputians wandelen. Elk voorstelling van het gezelschap kent een verhaal. Het was hun eerste bezoek aan Nederland en ik wilde deze kans niet missen.

Royal de Luxe Giants

Het Royal de Luxe Reuzen verhaal in Leeuwarden

De voorstelling heette ‘De Grote Schaats in het IJs’. Het gaat over de strijd tegen het water. Om het land te beschermen werden dijken aangelegd die echter steeds weer doorbraken. Een Reuzenduiker schot te hulp en hielp met het extra verzwaren van de dijken zodat ze niet meer konden doorbreken. Deze reuzenduiker heeft een dochter en hij is van haar gescheiden tijdens een sneeuwstorm. Op haar zoektocht naar hem, vergezeld door haar hond Xolo, komt zij in Leeuwarden terecht. Na een zoektocht in deze stad worden beide herenigd. 

Royal de Luxe Giants

Ons bezoek aan de Royal de Luxe Reuzen

Wij bezochten de Reuzen op vrijdag. Het was meer dan indrukwekkend om deze drie figuren in de stad te zien rondwandelen. De Duiker steekt hier en daar met zijn elf meter boven de huizen uit. Zijn reuzenvoeten hoor en voel je bij elke stap die hij zet. Zijn wandeling wordt ondersteund door live muziek in een fantastisch stampend ritme. Ook zagen we zijn aankomst bij kerktoren Oldehove waar hij zijn middagdutje ging doen.

Royal de Luxe Giants

Het meisje lag even verderop in het park bij de Noorderweg te slapen samen met haar hond. De hond lag hoorbaar te snurken. Wie denkt dat deze Reuzen alleen maar wandelen vergist zich. De hond draaft, ze kijken je aan, maken contact met je, eten en drinken, nemen een douche, kleden zich aan. De thuisbasis van deze Reuzen is in Nantes. Kortom tijd om daar ook eens een kijkje te nemen. Jongste dochter is er helemaal voor en gaat graag mee.

Royal de Luxe Giants

Vegan Bounty taart

We plakten er nog een paar dagen aan vast en verbleven in Oldeberkoop, een Fries dorpje dat tegen de grens van Drenthe aanligt in B&B de Elegast. Tijdens ons verblijf was De Open Stal Kunstroute nog te bezichtigen wat wij dan ook prompt deden.

Oldeberkoop

Een deel van deze route liep door het aanpalende bos. Wij aten elke avond in Gasterij ‘Hof van Oldeberkoop’.

Oldeberkoop

Prima eten en iedere avond kondigde manlief aan dat hij wel in was voor een toetje. Zijn ogen waren gevallen op Eton Mess en de mijne op Vegan Bounty taart. De hoofdmaaltijd werd echter in dermate hoeveelheden geserveerd dat het toetje er keer op keer bij inschoot. Toch bleef de taart in mijn hoofd zitten en bij thuiskomst zag ik dat er recepten van te vinden zijn.

Oldeberkoop

Het recept van de Vegan Bounty taart

Mijn versie is afkomstig uit het boek ‘Easy Vegan’. De taart bevat geen dierlijke producten, dus ook geen melk of eieren en wordt niet gebakken. Ik maakte de taart voor de boekenclub bijeenkomst. Een groot deel van de ochtend was ik bezig en dan staat de Vegan Bounty taart nog een goede 8 uur op te stijven in de koelkast.

Vegan Bounty Taart

Manlief mocht voorproeven en viel bij hem reuze in de smaak. Vanavond komen de dames van boekenclub en ben benieuwd hoe zij de taart zullen beoordelen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.