Gehaakte amigurumi is erg bekend maar er is ook een gebreide variant. De Frog pattern by Claire Garland is daar een mooi voorbeeld van.
Amigurumi is probably best known for the crocheted figures but it can also be knit. This Frog pattern by Claire Garland is a beautiful example of a knitted version.

Frog pattern by Claire Garland

Hoe het begon

Ik besloot eind juli aan te haken bij de Instagram #imadethisfrog hype. Het kostte een paar dagen maar begin augustus zag ook mijn gebreide kikker het daglicht. Daarna volgde een iets kleinere tweede. Je kunt voor deze kikker ook kleding breien maar mijn echtpaar draagt stoffen broeken. Ik deed in augustus een patroon test voor SweetBriar Sisters. Mijn kikkerechtpaar paste verrassend genoeg de broekjes en het gebreide vestje. Ondertussen vierden de kikkers Sinterklaas en hadden ze een gezellige kerst Elf Mouse. Vandaag toosten ze met champagne op een nieuw jaar.

Frog pattern by Claire Garland

How my Frog pattern by Claire Garland adventure began

I spotted the Instagram #imadethisfrog hype at the end of July and decided to make one too. It took me few days but begin Augustus my knitted frog was sitting in the garden. Soon after this one a second one was knitted too. You can knit all kind of clothes for this frogs but my couple are wearing fabrics pants.

Frog pattern by Claire Garland

SweetBriar Sisters designed a few patterns that needed to be tested. Surprisingly the finished pants and knitted sweater fitted the frogs. Meanwhile my frogs have been celebrating Sinterklaas and spend Boxing Day with Elf Mouse. Today they drink champagne on New Years Eve.

Frog pattern by Claire Garland

Je breidt de kikker op twee naalden. Rug en buik bestaat uit één deel waarna de zijnaden worden gesloten. Voor- en achterpoten worden gebreid door steken langs het lijf op te nemen en daarna een I-cord te breien. Claire Garland heeft ondertussen ook een Youtube video gemaakt die je door de diverse stappen helpt. Je kunt de kikker beweegbaar maken door de poten van dun ijzerdraad te voorzien.

Frog pattern by Claire Garland

This frog is knitted on two needles and knitted in one piece working simple short rows. The for legs are made by picking up stitches and knitting an I-cord. Claire Garland made a Youtube video that you can follow if you knit this frog. You like your frog changing his position? Just ad some thin wire inside the legs.

Mijn ervaring met het Frog pattern by Claire Garland

Dit is mijn kennismaking met een Claire Garland patroon. Het patroon is het uitgebreid beschreven met veel foto’s. Oogkassen en verhoging achterpoot worden met verkorte toeren gevormd. Hoe je verkorte toeren breit staat ook duidelijk in de beschrijving.

Frog pattern by Claire Garland

Net als de oorspronkelijk versie is mijn versie ook met 3,5 mm naalden gebreid. Of het mijn breitechniek of het mijn garen geweest is mijn versies zijn beide groter uitgevallen. Ondanks mijn geringe ervaring was het prima te doen. 

My experience with a Claire Garland knitting pattern

This is the first time I’m knitting one of Claire Garland’s patterns. All her patterns are well written with lots of illustrations. Ridges and eyes are knitted with short rows. How to knit short rows can be found in the pattern.

Frog pattern by Claire Garland

Although I needed my version with the same needle size as the original version mine are much bigger. Whether it has bee my knitting technique or the yarn I don’t know. Although I’m not such an experienced knitter this pattern is suitable for anyone who know how to knit and pearl.

Accessoires bij Mr. And Mrs. Frog

Je ontkomt er niet aan als je mee doet aan de Instagram #imadethisfrog hype om ook allerlei accessoires te maken. Kleding is al genoemd, maar ook werd er geoogst, Halloween, Sinterklaas en Kerst gevierd. En uiteraard toast het echtpaar op een mooi, nieuw, sprankelend maar vooral gezond 2023.

Frog pattern by Claire Garland

One can’t escape making tiny accessoires if you participate in the Instagram #imadethisfrog hype. Clothing has already been mentioned, but the harvest basket, Halloween, Sinterklaas and Christmas were also part in my Frog fun. And of course the couple brought a toast to a beautiful, new, sparkling but above all healthy 2023.

Accessoires links

Mand, basket: own design
Pompoen, Pumpkin: Knit Guru
Schoen en laars, Shoe and Boot: Hooks&Sunshine
Trui, Sweater: own design

Frog pattern by Claire Garland

Noel design: Love Crafts
Kerstboom, Christmas tree: Crochet at Teri’s
Kerstsok, Christmas stocking: Winwick Mum

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.