Vorig jaar deed Oh, Gnome, You Didn’t van Sarah Schira ons huis aan. Dit jaar is het een gebreide Elf Mouse by Manon Lemaire.
Homemade Christmas decorations are always one of a kind. Last year Oh, Gnome, You Didn’t came into our house. This year it’s Elf Mouse by Manon Lemaire.

Elf Mouse by Manon Lemaire

Het patroon

Je kunt dit Elf Mouse by Manon Lemaire patroon gratis downloaden. Deze Elf Mouse wordt in de rondte gebreid. Je hoeft dan ook nauwelijks een naald te gebruiken om de muis in elkaar te zetten. Staart, armen en oren worden meegenomen tijdens het breien van het lijf. Trui en broek worden op twee naalden gebreid maar de hoed is ook weer in de rondte. De Elf Mouse wordt uiteindelijk ongeveer 15 centimeter hoog als je met 3 mm naalden breit. 

Elf Mouse by Manon Lemaire

You can download this Elf Mouse by Manon Lemaire pattern for free. The Elf Mouse and hat are knitted in the round starting at the bottom. There’s no much sewing because arms and tail are knitted with the body. Ears are knitted after picking up stitches. Tunic and pants are knitted flat. Your finished Elf Mouse will be about 15 centimeters (6 inches) when you use 2,5/3 mm needles.

Aan de slag met het Elf Mouse by Manon Lemaire patroon

Ik heb nogal wat restanten breigaren liggen maar helaas niet niets voor 3 mm naalden. Manon Lemaire gaf aan dat steekverhouding niet cruciaal is dus zijn de restanten voor naald 3.5 mm gebruikt. Dat leverde niet veel problemen op tot en met het truitje.

Elf Mouse by Manon Lemaire

Ik kortte het truitje aanzienlijk in zodat het precies op de broekband viel. Er zaten ook deze keer weer nieuwe uitdagingen in. De strepen van het broekje met twee kleuren maar ook de Vikkel Braid en de bobbels. Manon heeft in het patroon verwijzingen gemaakt naar diverse Youtube video’s en met wat geduld is alles gelukt. 

Knitting the Elf Mouse by Manon Lemaire

I’ve a large amount of leftover knitting yarn but there wasn’t nothing suitable for 2,5/3 mm needles. Manon Lemaire wrote that the exact gauge wasn’t crucial for this project so I used a slightly thicker yarn. This hasn’t caused any problems until I begon with the tunic.

Elf Mouse by Manon Lemaire

I solved the problem by making the tunic so it ends just on the waistband. Just like with all my knitting projects I do there were some new challenges. Stranded colourwork to make stripes in the pants but also the Vikkel Braid and the bobbles. Manon made references to various Youtube videos in the pattern and with a little patience everything was finished.

Tijd en Kosten

Tijd: breien 12 uur; opvullen en in elkaar zetten 1 uur
Kosten: alles kwam uit mijn voorraad
Time: knitting 12 hours; stuffing and hand sewing 1 hour
Costs: all used materials came from my stash

Mijn ervaring met Elf Mouse by Manon Lemaire patroon

Manon Lemaire’s patroon is prima te doen ook voor een minder ervaren breister. Ik las voor ik aan een nieuw onderdeel begon eerst de beschrijving door. Het mooiste aan dit patroon is dat er weinig in elkaar gezet wordt. Ik maakte het mijzelf iets lastiger door ook het broekje en het truitje rond te willen breien. Daarnaast heeft dit broekje ook een ingebreid gaatje voor de staart gekregen.

Elf Mouse by Manon Lemaire

This Elf Mouse can done when you’ve some knitting experience. Before knitting a new part I red the instructions first. The beauty of this pattern is the minimal hand sewing. I also knitted the pants and tunic in the round. There’s also a hole in the pants for the tail. Although it wasn’t easy after a few attempts all three were finished too.

Tweede Kerstdag Boxing Day

Mijn Elf Mouse ging op Tweede Kerstdag op bezoek bij Mr. En Mrs. Frog. De kikkers zijn gebreid met een patroon van Claire Garland. Deze kikkers beleven allerlei avonturen die je kunt volgen op Instagram. Mijn kikkerechtpaar duikt daar zo af en toe ook op. Je kunt mijn ervaringen met het kikkerbreipatroon lezen in mijn volgend blogbericht.

Elf Mouse by Manon Lemaire

My Elf Mouse visited Mr. and Mrs. Frog on Boxing Day. Both frogs are made using a Claire Garland pattern. The frogs are a big hit and you can follow their adventures on Instagram. My frogs couple appear in stories. You can read my experience with this frog pattern in my next blogpost. 

2 Comments on Elf Mouse by Manon Lemaire

    • Dank je wel. Het blijft leuk om dit soort knutsel projectjes te maken en zo restanten een zinvol invullen te geven.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.