Ik had het voorrecht om een patroon te mogen testen voor Elke Puls. Zij maakt patronen die mij iedere keer weer aanspreken. Deze Tunika Elle, Chobe bag en Bethoiua Top zijn van haar hand. Deze keer het Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé. De naam van het shirt komt van het grootste eiland van de Seychellen, een eilandengroep in de Indische Oceaan.

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé – het patroon

Shirt Mahé komt in verschillende variaties zoals een versie met korte mouwen en cutouts bij de schouder. Kortom een patroon met voldoende variatie waar je wel het één en ander mee kunt. Het patroon komt in A4-formaat die je thuis kunt printen en in de door jou gewenste maat. Naadwaarden zijn al toegevoegd en ook de aansluitpunten staan op diverse patroondelen. Mijn kennis van Duits is aardig verwaterd zo in de loop der tijd en ik heb deze keer uitsluitend met de illustraties gewerkt. Deze zijn ook deze keer weer van uitstekende kwaliteit dus ook als je het Duits niet machtig bent is dit Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé prima te maken.

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé – mijn versie

Shirt Mahé hoort een beetje los te vallen en ik besloot afgaande op het maattabel en na het opmeten van het voor- en achterpand maat 38 te maken. Ik koos voor een soepele vallende jersey (± 200 gram/m²) en maakte de versie zonder cutouts en met lange mouw. De Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé is relatief eenvoudig te maken. Het enige wat een beetje geduld vraagt is het maken van de plooitjes en de ‘knoop’ maar voor de rest is het bijna alsof je een T-shirt naait. Een versie met de cutouts zal ook nog wel enige tijd en precisie werk zijn.

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé – mijn ervaring

Mijn Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé is precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had. De ‘knoten’ constructie is erg mooi met name omdat je geen naad ziet en dit geeft het Shirt Mahé een mooi resultaat. Een stijldetail die je op het moment veel ziet is het shirt aan één zijde in de broek. Hierdoor ontstaat een asymmetrisch effect. De ‘knoten’ constructie geeft dit effect.

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Het enige minpuntje is mijn stofkeuze. Ik kies voor een volgende versie een zwaardere kwaliteit jersey en vermoedelijk ook een maat kleiner. Nog een kleine opmerking over de naai-instructie. Ik heb deze keer doelbewust ervoor gekozen om de Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé met behulp van de illustraties in elkaar te zetten. Mijn ervaring is laat je niet ontmoedigen: de illustraties zijn meer dan voldoende om het Shirt Mahé zonder de begeleidende tekst in elkaar te zetten.

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen, knippen en plakken 30 minuten, naaien 5 uur
Kosten: het patroon was voor mij als tester gratis, print en plakkosten patroon € 3,75, stof was een gift van Nooteboom, garen € 2,50

Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

patroon en stofkeuze voor Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé

Elke stof geeft het Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé een andere look. Kijk maar eens naar deze Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé versies. Elke Puls heeft ook een video gemaakt waarin zij stofadvies voor het Shirt Mahé geeft. Je wilt ook een knotenshirt Mahé maken? Het Elle Puls knotenshirt Shirt Mahé patroon is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.