Voordat ik aan het maken van een nieuw kledingstuk wilde gaan beginnen, besloot ik eerst maar eens mijn kledingkast aan een kritische inspectie bloot te stellen. Waar wordt ik nu echt blij van en wat is niet echt mijn smaak.
Ik besloot in april 2014 zelf al mijn eigen kleding te gaan maken. Ondertussen maakte ik jeans, bloesjes, T-shirts, jasjes maar ook een enkele jurk en rok.
Zo maakte ik ook een paar 50s-style kleding maar blij wordt ik er niet van. Sweaters met afhangende schouders vind ik leuk voor vrije tijd maar minder als dagelijkse kleding.

Ideeën voor 2019

Een beetje meer kleur en ook wat meer tijdloze modellen: dat is een beetje het idee. Voor de rest ga ik wat meer babykleding maken voor het goede doel. Patronen sorteren en weg doen wat ik toch niet ga maken. Manlief kan nog wel een paar overhemden gebruiken en ook jongste dochter heeft een paar wensen.
Een belangrijk uitgangspunt wordt duurzame kleding maar ook nuttige zaken zoals tassen maken. Refashions en recycling zijn altijd al een onderdeel van mijn zelfmaak geweest dus zullen ook dit jaar weer niet ontbreken.

Overige handwerken

Ook liggen er nog steeds twee onafgemaakte breiwerken in een kast. Een langwerpige sjaal en een omslagdoek. De langwerpige sjaal is bijna af dus daar ga eerst mee aan de slag.
Iets anders wat ik ook deed in het verleden was borduren. Het was dan ook geen verrassing dat er nog een borduurwerk onafgemaakt in een kast lag. Een leuk klusje voor als ik wat anders wil dan stikken en breien.

Stoffen kopen

Een ander leermoment is dat niet elke mooie lap stof altijd eindigt in een prachtig kledingstuk. Soms vormt de combinatie geen gelukkige uitkomst of staat het uiteindelijke kledingstuk mij niet aan hoe prachtig anderen het ook vinden.
Tot nu toe is het mij nog steeds gelukt om van een ‘mislukking’ weer een ander kledingstuk te maken waar ik wel gelukkig van wordt.

Uitdagingen en beschikbare tijd

Ik doe vaak mee aan uitdagingen. Zo’n uitdaging moet wel passen in mijn ‘wat ik wil maken plannen’ maar ook in mijn dagelijkse verplichtingen. Het is en blijft voor mij vrije tijdsbesteding. Stress past daar zeker niet bij. Zo heb ik genoeg kleding om mij minstens twee weken te kleden zonder een was te draaien. Kortom: uitdaging ja, competitie nee.
Ik ga de breipennen oppakken en al breiend nadenken over mijn eerste ‘te maken item’.

3 Comments on Nieuwe Eigengemaakte Kleding 2019

  1. Super zoals jij dat aanpakt ! Daar heb ik veel bewondering voor ! Ik ben ook wel een tikkeltje jaloers = het moet heerlijk zijn om zoveel mooie dingen te kunnen maken en dragen. Wees blij dat je er het figuur voor hebt én de nodige technische vaardigheden beheerst !

    • Dank je wel voor het compliment. Ik denk dat iedereen zo zijn eigen aanpak heeft en het één is niet beter/slechter dan de ander. Veel vaardigheden heb ik geleerd van youtube maar ook LMV, FibreMood en Indie patroonmakers hebben komen met goede instructies en bijbehorende illustraties.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.