Als je op stap gaat met de fiets of wandelend dan wil je wel eens iets eten of drinken. Plan je het uitstapje van tevoren dan kijk je ook of je of er onderweg een locatie is. Soms is er gewoon niets onderweg Meenemen is dan de enige optie. Afgelopen zomer zaten we ergens langs de kant van de weg in het nog natte gras op twee opvouwbare tasjes. Kortom tijd voor iets beters.
When you go out by bike or on foot, you sometimes want to eat or drink something. If you plan the trip, you will know whether there is a suitable location for a drink. Sometimes there is simply nothing to find. Taking it with you is the only option. Last summer we sat somewhere along the side of the road in the still wet grass on two reusable foldable bags. Time to make something better.

Two Homemade Road Trip Pillows

Materialen voor de Two Homemade Road Trip Pillows 

Gelukkig ligt er van alles in mijn voorraadkast. Een lap (vermoedelijk gordijnstof) met een Provençaalse print jaren geleden gekocht bij een kringloopwinkel. Dit was prima voor de top. Oudste dochter had haar bedtopper afgedankt en dat zou mooi zijn als tussenvoering. Ook zat er nog een afgeknipt stuk gelamineerd polyester Bengta gordijnstof in de stapel. Prima geschikt voor de onderkant.

Two Homemade Road Trip Pillows

Luckily I’ve a lot of fabrics in my stash. I bought several years ago a piece fabric with a Provencal print in a charity shop. Perfect for the main fabric. Eldest daughter had discarded her bed topper and that would be nice for the inside. There was also a piece of laminated polyester Bengta curtain fabric in the pile. Perfect for the bottom.

Sewing the Road Trip Pillows

Het in elkaar zetten van de zitkussentjes was relatief eenvoudig. Na het op elkaar stikken van de drie lagen stof werden de hoeken afgerond. Dit zou er ook voor zorgen dat het biaisband er makkelijker opgestikt kon worden. Ik gebruikte 3 centimeter breed elastiek om het opgevouwde zitkussentje bij elkaar te houden. Het biaisband is met de hand afgewerkt in plaats van het vast te stikken.

Two Homemade Road Trip Pillows

Sewing the two road trip pillows was very easy. After sewing the three fabric layers together I gave the pillows rounded corners. This would also make it easier to sew the bias tape on. I added elastic to keep the folded road trip pillows together. The bias band is finished by hand instead of edgestitch along the binding.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 7 uur
Kosten: Provençaalse stof € 1,00; elastiek € 1,00
Time: cutting 30 minutes; stitching and finishing 7 hours
Costs: Provencal fabric € 1,00; elastic € 1,00

Werken met restanten en afgedankte spullen

Ik prijs mij erg gelukkig dat er veel restanten en afgedankte spullen in mijn voorraad liggen. Zo is het zelfgemaakte biaisband afkomstig van een afgedankte kussensloop. De grote vraag is natuurlijk of de keuze voor de onderkant goed uitpakt straks. Of we straks als we in het vochtige gras zitten onze billen droog zullen houden.

make nine SewOver50 2024 challenge

I’m very fortunate that I have a lot of leftovers and discarded items in my stash. Even the homemade bias tape came from a discarded pillowcase. The big question is of course whether the choice for the bottom will turn out well. Whether we will keep our buttocks dry when we sit in the damp grass.

2 Comments on Two Homemade Road Trip Pillows

  1. This looks useful. What size is the pillow? I’m thinking if you made it with a pillow closure, you could also stuff it with clothes or towels at night to use as a head pillow while bike touring.

    • Thank you so much. My pillows are 50 by 65 centimeters. I like your idea of making them with a pillow closure and perhaps it something to add in the near future when I want to update this idea.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.