Deze Nika Studio Shirt Amsterdam is een leuk must-have patroon. Je kunt met dit patroon diverse varianten maken. Zo kun je uit drie halsvarianten kiezen maar ook twee mouwlengtes en zelfs een mouwloze versie maken.
This Shirt Amsterdam pattern by Nike Studio is a great pattern for everybody who likes to se T-shirts. You can make three 3 different necklines but also two sleeve length and even a sleeveless version.

Nika Studio Shirt Amsterdam

Mijn Nika Studio Shirt Amsterdam versie

Ik koos voor de ronde hals. Deze sluit redelijk aan bij de hals. Zo’n halsafwerking heb ik nog niet dus een leuk om ook deze variant erbij te hebben. In mijn voorraad vond ik jersey met een appelprint die een beetje retro aandoet. Natuurlijk moest de appelprint wel doorlopen. Dat werd passen en meten omdat het shirt lange mouwen zou krijgen.

Nika Studio Shirt Amsterdam

Als je de stof openvouwt, de diverse patronen afzonderlijk op de stof legt kom je er meestal wel uit. Een bijkomende geluk was dat de stof 1.56 meter breed en 0.80 meter breed. Eén later had ik het voor elkaar. Na al deze moeite is het natuurlijk wel leuk als tijdens het stikken het patroon dan ook keurig door blijft lopen. Bijna 3 uur was Shirt Amsterdam mijn af.

My Shirt Amsterdam version

This time I choose the round neckline. This sits high on the neck and I don’t have one of this neckline type yet. I found some jersey with a kind of retro looking apple print in my stash. It measured 1.58 metre width by 0.80 metre long. But was it enough for a long sleeved version.

Nika Studio Shirt Amsterdam

The best way is too lay the fabric flat and lay each fabric piece individual on the fabric. One hour later all four pattern pieces were cut. After taking time to let the pattern run through it was now time to do the same while stitching too. Almost three hours later the shirt was almost ready.

Adding a nice stabiliser neckline detail

Nika studio heeft op haar website nog een leuke tutorial om mooie details aan zelfgemaakte T-shirt toe te voegen. Eén daarvan is de hals van het achterpand met een bies aan de binnenkant afwerken. Nu had de zelfkant van deze stof een tekst. Leuk om te gebruiken voor deze bies. Het leek een werkje van niets maar het kostte uiteindelijk anderhalf uur om het biesje er netjes op te stikken.

neck binding on the inside

Nika studio has on her website a tutorial to add some details to a homemade T-shirt. One of them is to add a neck binding on the inside of the T-shirt. This fabric has a text on the selvedge. Perfect for the neck binding. It seemed to be easy but it took me 90 minutes to let it look perfect. 

Tijd en Kosten

Tijd: patroon oplegging en knippen 1 uur; basis shirt stikken en afwerken 3 uur; binnenkant met een halsbiesje afwerken 2 uur
Kosten: Het Amsterdam Shirt is maandelijkse bijdrage voor Makerist (het Nika Studio Amsterdam Shirt patroon kost $ 10,95); stof € 12,80

Nika Studio Shirt Amsterdam

Time: pattern matching and cutting 1 hour; stitching the shirt and finishing 3 hours; stitching the neck binding 90 minutes
Costs: The Shirt Amsterdam is my monthly make for the Makerist website (the Amsterdam Shirt pattern is available for $ 10,95); fabric € 12,80

Mijn ervaring met het Nika Studio Shirt Amsterdam patroon

Je bent op zoek naar een T-shirt patroon met diverse mogelijkheden?  Dan is dit Shirt Amsterdam patroon zeker een aanrader. Het heeft niet alleen een mooie pasvorm maar je kunt ook diverse modellen maken. Als je handig bent kun je zelfs een body maken met deze tutorial. Bij het patroon zit een uitgebreide beschrijving met illustraties hoe je de diverse variaties stikt.

Nika Studio Shirt Amsterdam

You’re looking for a basic T-shirt with some options? This Shirt Amsterdam is something to consider. It has besides a perfect fit also the possibility to make a few different styles. Even if you want to turn your T-shirt into a body this tutorial can be useful. This pattern comes with well written instructions and illustrations how you make all the different looks.

3 Comments on Nika Studio Shirt Amsterdam

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.