Meedoen aan een swap is natuurlijk altijd spannend. Maar hoe leuk is om iemand te verrassen met iets zelfgemaakts wat je niet verwacht. En uiteraard zelf ook verrast worden. Dus wat doe je dan? Je schrijft je in voor de Secret Valentine Swap 2024.
Participating in a swap always exciting. Making something for someone who doesn’t know what to receive in return for receiving something too. So that’s what happened: my participation in this years Secret Valentine Swap.

Secret Valentine Swap 2024

Ideeën verzamelen voor de Secret Valentine Swap 2024

Ik ontving ruim van tevoren informatie over mijn swapmaatje. Mijn swapmaatje houdt van koken, lekker eten, lezen, planten, moestuin, snoepen, uitgaan. en films kijken. Felle kleuren zoals blauw, roze, rood paars en groen.
Een mooie lijst waar je veel kanten mee uit kunt. Veel ideeën passeerden de revue zoals tasjes voor theezakjes, pannenlappen en een tas in de vorm van een toffee. Het idee van de tas bleef en kreeg vorm na het zien van een jurk die zij ooit gemaakt had.

Secret Valentine Swap 2024

I received mid-January the information that I needed. My seamstress swap likes cooking, enjoys eating, reading, plants, eating sweets, watching movies. Bright colours like blue, pink, red, purple and green.
A lot of ideas crossed my mind such as a pouch for tea bags, potholders and a bag in a toffee shape. The bag idea remained and took shape after seeing a dress she had once made.

Kosmetiktasche mit schrägem Reißverschluss 

Ik vond in mijn restanten een mooie hoeveelheid hardroze katoenen stof. In een andere tas zat precies genoeg fiberfill. Met het hartjes design van de jurk in mijn achterhoofd besloot ik hartjes op de stof te stikken.
Je kunt deze toilettas met schuin ingezette rits in twee afmetingen maken. Ik koos voor de kleine afmeting.

Kosmetiktasche mit schrägem Reißverschluss

Eerste stap was het tekenen van hartjes in diverse afmetingen op de stof. Daarna kon het stikken beginnen. Uiteraard in de kleuren blauw, roze, rood paars en groen. Twee volle middagen later waren alle hartjes gestikt. Nu was het beurt aan de voering en ook deze kreeg fiberfill. Als patroon gebruikte ik rechte lijnen die willekeurig over de stof zijn geplaatst. Weer een middag stikken maar nu was dan toch eindelijk de koningsblauwe gekleurde rits aan de beurt. Nog een middag stikken en afwerken en de Kosmetiktasche mit schrägem Reißverschluss was klaar.

A Toiletry Bag with diagonal Zipper

I found a large piece of leftover bright pink cotton fabric and some fiberfill. The fiberfll was just enough to quilt hearts inspired on the fabric that was used for the dress.
You can make this toiletry bag in two sizes. I made the small size.

Kosmetiktasche mit schrägem Reißverschluss

First all the hearts were drawn randomly on the fabric and stitched with all kind of colours. Two full afternoons later the hearts were finished. Now it was time for the lining. This was also quilted too with straight lines. Another afternoon was spend but now it was time for the zipper and finishing.

Een gebreide boekenlegger

Het breivirus heeft mij aardig in de greep. Mijn swapmaatje leest boeken en zo ontstond het idee om een boekenlegger te breien. Een zoekvraag op internet leverde veel keuze op maar uiteindelijk viel de keuze op een library mouse. Bij het patroon zitten ook diverse Youtube video’s. Altijd handig. Zeven avonden breien en library mouse was klaar.

knitted library mouse

I’ve another obsession after knitting socks: knitting. My swap partner likes to read so a bookmarker would make a great second gift. I found lots of patterns on internet. This little knitted library mouse looked so cute so this was the one to go for. There are also a few Youtube video’s added to the pattern if you need some help. It took me seven evenings to knit this cute creature.

Mijn Secret Valentine Swap 2024 presentjes

Mijn soapmaatje had wat problemen met haar borduurmachine dus moest ik iets langer wachten op mijn Valentine Swap presentjes. Gisteren lag dan de enveloppe op de deurmat. Ik kreeg 2 vrolijke mugrugs.

Secret Valentine Swap 2024

My swap seamstress had some problems with her sewing machine. Ao I had to wait a little bit longer but yesterday I found my gift on the door mat. She made 2 bright coloured mug rugs for me.

4 Comments on Secret Valentine Swap 2024

    • Hello Sue, The sewing despite the many hours was indeed fun to do. And yes my swap mate was indeed pleased with her presents.

  1. Het tasje is prachtig! Leuk idee en mooi gemaakt. Je zult het maar krijgen!
    De bieb-muis is heel grappig. Leuk om te breien als cadeautje.

    • Hallo Marianne, Dank je wel. Het tasje was erg leuk om te maken nadat ik aan haar jurk dacht. De rits die er schuin in gezet is maakt ook apart. Zeker een tasje om nog eens te maken. Normaal ben ik niet zo’n breister maar deze muis broekenlegger was redelijk eenvoudig. Ik kom iedere keer weer tijdens een zoektocht naar inspiratie en ideeën de leukste dingen tegen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.