Deze maand is het alweer de vijfde editie van de Refebulous uitdaging. Een uitdaging die draait om kleding en andere stoffen een tweede leven te geven. Kortom: refashion, reuse, restyling maar ook repareren. Nu lag er enige tijd een patroontje klaar voor een klein tasje. Een oude spijkerbroek van manlief was de sterk van mijn eerste #refebulous2024 bijdrage.
Would there be a better start than using a discarded jeans for this years #refebulous2024 challenge combined with Sashiko embroidery? This just finished Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse is the result.

Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

Refashion, Reuse, Restyling

Dit is niet mijn eerste refashion. Naast meedoen aan de refashioners uitdaging geef ik zo wie zo met enige regelmaat afgedankte kleding een tweede leven. Deze keer een tasje. Ik wilde het tasje geschikt maken voor mijn sokkenbreiwerk. Het Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse patroon is iets aangepast. Aan de breedte is 6 centimeter toegevoegd. Het aangepaste patroon paste precies uit het bovenstuk van de jeans. De breedte van het Sashiko borduurwerk is ook aangepast. 

Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

This is not my first refashion. Besides participating in the refashioners challenge, I also regularly reuse discarded clothes and give them a second life. This time I made a bag. I wanted to make the bag suitable for my sock knitting activity. The  pattern of the Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse has been modified by adding 6 centimeters to the width. The altered pattern  could be cut out of the top of the jeans. I also had to altered the width of the Sashiko embroidery is also altered.

Aan slag

Ik begon met een rechte lap en het Sashiko borduurwerk. Je hebt nog nooit Sashiko borduurwerk gedaan? Geen probleem. Ook dit wordt uitgelegd in het patroon. Na het borduren wordt de vorm van het tasje geknipt en jeans biaisband aan het tasje gestikt. Met de hand wordt het biaisband aan de binnenkant vastgezet.

Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

Vervolgens wordt de bodem gestikt. Daarna kan de machine aan de kant. De rest wordt allemaal met de naald en draad gedaan. Eerst de rits gevolgd door de voering. Je kunt als kers op de taart nog een koordje met een kraal door de ritstrekker halen.

Sewing the Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

I started a piece of jeans fabric that was big enough to cut the pattern form after the Sashiko embroidering. You’ve never done Sashiko embroidery before? No problem. This is also explained in the pattern. After the embroidering the shape of bag was cut out of the jeans fabric. The first step was sewing jeans bias tape to the bag.

Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

The bias tape is sewed on the inside by hand. Then the bottom is stitched with the sewing machine. After this step you can set your sewing machine aside. The rest is all done by hand with the needle and thread. Zipper first followed by the lining. As icing on the cake, you can thread a cord with a bead through the zipper pull.

Tijd en Kosten

Tijd: borduren 8 uur; knippen, stikken en afwerken 10 uur
Kosten: Deze Becca Pouch Coin Purse met Sashiko borduurwerk is mijn maandelijkse bijdrage voor Makerist (het Contedefeesstudio patroon kost $ 6,00); alle gebruikte materialen komen uit voorraad
Time: Sashiko embroidery 8 hours; stitching and finishing 10 hours
Costs: This Half Moon pouch is my monthly make for the Makerist website (this Contedefeesstudio pattern is available for $ 6,00); all materials came from my stash

4 Comments on Contedefeesstudio Becca Pouch Coin Purse

    • Dank je wel Ines. Sashiko is erg leuk om te doen met leuk resultaat. Manlief heeft het tasje inmiddels in gebruik.

  1. Slechte een korte reactie; namelijk een diepe buiging van bewondering!
    Het borduurwerk; het tasje in zijn geheel: écht knap!

    • Dank je wel Mia. Sashiko is erg leuk om te doen en heel anders dan kruissteekjes. Oorspronkelijk is het bedoeld om kleding te verstevigen en een langer leven te geven met een lange geschiedenis.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.