Je komt van alles tegen als je op internet op zoek bent naar andere 2 sokken tegelijk breien variaties. Zo zijn de Engelstalige taligen volgens mij kampioen in het bedenken van afkortingen zoals TAAT (Two-At-A-Time). Na mijn ‘Jo-Jo-hiel’ ervaring is het nu de beurt voor een paar met een Franse hiel.
My second pair two socks TAAT is finished. This time with a French heel and knitted cuff down.

Second pair two socks TAAT

Steken opzetten en breien maar

Ik begon zoals gezegd bij de boord. Mijn moeder was een ervaren breister en van haar leerde ik de de long tail opzet. Dit is een continentale manier voor opzetten. Het is een vrij bekende, eenvoudig te doen en met een goede stretch.

Second pair two socks TAAT

Na het opzetten volgde eerst de boorsteek. Eén recht één averecht met een iets minder dikker naaldnummer namelijk 2,0. Vervolgens het been in naaldnummer 2,5. Maar toen kwam de French heel. Dankzij deze breien van de Franse hiel YouTube video zat ook de hiel probleemloos twee avonden later aan het been. Ik heb ook het restant dun versterkinggaren van de eerste sok meegebreid in de hiel. Nu was de spie aan de beurt en de voet. Ik vond na wat gezoek op internet een mooie afwerking van de teen.

Starting with the Second pair two socks TAAT

My second TAAT socks are knitted cuff-down. My mother learned me years ago how to cast on. She always used the Long Tail Cast-on method. This cast-on method is used for continental knitting. This seems to be a classic knitting cast-on technique to be. It’s easy to do and is also very stretchy.

Second pair two socks TAAT

I used a 1×1 rib for the cuff using needle size 2.0. The leg part is knitted with number 2.5. After many rows it was time for the French heel. As always a YouTube video helped me through knitting the French heel. I also used the thin reinforcement yarn of the first socks for this heel. After the heel came the gusset. When I had 64 stitches on my needle it was time for the foot. Another search was done on the internet for a nice knitted round toe finish.

Kosten/Costs:

Sokken wol: € 6,99 voor 4 bollen bij de Aldi
Sock Yarn: € 6,99 for 4 bolls bought at Aldi

Wat leerde ik van deze Second pair two socks TAAT en what’s next

Manlief is beter te spreken over de fit van deze sokken. Daarnaast leverde de diverse zoektochten allerlei informatie op over breitechnieken. Zo brei ik niet alleen niet economisch maar ook belastend voor mijn spieren. Een goed idee om daar eens wat meer aandacht aan te besteden. Ik heb ondertussen in de voorraadkast een aantal bollen mohairwol gevonden. Met wat extra dun garen erbij wordt het een vest. De boord is al klaar.

Second pair two socks TAAT

Husband is very pleased with the fit of his new socks. I also learned a lot about all kinds of knitting techniques. It seems that my way of knitting isn’t so efficient but also not so comfortable for my hand and wrist. Something to look at in the near future. I also found something mohair wool in my cupboard. With some other thin yarn perfect for a cardigan. I’ve just finished the rib part of the cardigan.

2 Comments on Second pair two socks TAAT

  1. Wat een vrolijke sokken! Leuk om steeds een nieuwe manier te proberen. Van been naar teen, van teen naar been. Ik heb me juist vandaag nog eens aan ‘Judy’s magic cast on’ gewaagd aan de hand van haar eigen YouTube filmpje. Na drie keer proberen lukte het me. Geef nooit op!

    • Het zijn inderdaad vrolijke sokken geworden. Judy’s magic cast on is inderdaad een slag die je te pakken moet zien te krijgen. Inderdaad geef nooit op. Veel succes met verder breien.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.