Na het maken van de Mondriaan inspired restanten sweater waren er toch nog restanten over.  Dus rees de vraag wat te doen met deze restanten sweater stof. Het januari MAGAM jungle sewalong thema zette mij aan het denken. Zo werd er in het hier aanwezige patronenoerwoud gezocht naar een geschikt patroon. Uiteindelijk had het Misusu Patterns Cuddle Cardigan de beste match met de restanten.
This Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two is the result of the January MAGAM jungle sewalong. In my stash which sometimes looks a bit like jungle three sweater fabrics were found. After some rambling around in my pattern stash jungle the perfect pattern was found to sew the leftovers away.

Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

Werken met stofrestanten

Het werken met stofrestanten is altijd een uitdaging. Het begint bij mij met een idee. Vervolgens worden de restanten op de grond uitgelegd. Daarna begint de zoektocht naar een geschikt patroon. Ik wilde deze keer het liefst ieder patroondeel in zijn geheel uit een restant kunnen knippen. Een goed kleurverschil tussen de diverse patroondelen maar wel dat zowel links als rechts dezelfde kleur terugkomt. Twee middagen later was alles geknipt en kon de tweede Cuddle Cardigan in elkaar gezet worden.

Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

De bottleneck waren uiteindelijk de knopen. Bijpassende knopen vinden in de knopendoos lukte niet. Ik gebruikte uiteindelijk het knopentrucje dat ook al voor de eerste versie gebruikt is.

Making Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

Working with fabric leftovers is always a challenge. For me it starts with an idea. The fabric leftovers are then laid out on the ground. After that the search for a suitable pattern begins. This time I wanted to use the entirety piece of leftover fabric for a pattern piece. Colour difference between the various pattern parts, but also to have the same colour on left and right. Two afternoons later everything was cut and I started sewing the second Cuddle Cardigan together.

Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

The bottle neck were again the buttons. I spend a few hours trying to find suitable buttons in my button box. Then I decided to do the button trick that was used for the first version again.

An almost costless Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

Het verwerken van stofrestanten levert een bijna zero money spend kledingstuk op. Het is een uitdaging waar veel tijd in gaat zitten. Bijna een beetle zoals het vinden van je weg in een jungle. Deze tweede versie heeft wat weg van een college vest of jacket. Misschien een idee om er wat letters of cijfers nog op te stikken.

Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

Working with fabric leftovers will probably result in an almost zero money spend garment. It also will take more time than working with fabric specially bought for a project. Working with leftover fabrics is a bit like finding your way in a jungle. This almost costless Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two looks a bit like college cardigan or jacket. Perhaps an idea to add a few letters or figures on it.

2 Comments on Misusu Patterns Cuddle Cardigan version two

    • Dank je wel Mia. Vaak gooi ik alle restanten op de grond en sorteer ze wat bij elkaar past en dan is het zoeken naar een passend patroon.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.