Afgedankte jeans leveren dankbaar materiaal op om mee aan de slag te gaan. Je hebt vaak niet meer dan één jeans nodig om een redelijk formaat tas te maken. Zo ook deze JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket.
You like upcycling and sustainable sewing projects? This Turtle Basket from JotDot might be something to take a look at. You only need one good size jeans to make one.

JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket

Ontwerp Design 

Je maakt deze Turtle Basket van 10 patroondelen. Bij het patroon zit een uitgebreide beschrijving met illustraties. Je vindt in het patroon suggesties hoe je de patroondelen uit de jeans kunt knippen. Zo kun je met doorgestikte naden details aanbrengen. Het kleinste zakje gebruiken of door de verkeerde kant van de jeans te gebruiken.

JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket

You make the turtle using 10 pattern pieces. This pattern comes with well written instructions and is fully illustrated. You can use the finished seams of the hem for finishing the pockets. Pockets and side seams are also used for some details. The wrong side of the jeans is used for more contrast too.

Aan de slag met het JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket patroon

Ik ging aan de slag met tweede afgedankte jeans en een jeansjacket waar allemaal wat van verbruikt was. Het was daardoor passen en meten maar dat is ook het leukste deel van een upcycling project. Zoals ook in de beschrijving staat is het leuk om diverse details van het oorspronkelijke materiaal terug te laten komen.

JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket

De insteekzak en de twee achterzakken van de twee jeans gebuikt om er zakken op de voorkant van te maken. De ogen zijn gemaakt van twee op elkaar genaaide knopen. De bek is van een stukje lint dat er met een zigzagsteek is opgestikt.

Making my Upcycling Turtle Basket version

I used the leftovers of two discarded jeans and a jeansjacket. It took two afternoons to cut all the pieces. Puzzling with all the pattern pieces is always the fun part of upcycling projects. Like the instructions use lots of details of the original jeans for detailing.

JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket

I sewed one front pocket and two back pockets on the outside to create more storage space. Eyes are created with two buttons and the mouth is made of a small white cotton band.

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 6 uur; stikken en afwerken 10 uur
Kosten: Deze Turtle Basket is maandelijkse bijdrage voor Makerist (het JotDot patroon kost $ 5,95); alle gebruikte materialen komen uit voorraad
Time: cutting 6 hours; stitching and finishing 10 hours
Costs: The JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket is my monthly make for the Makerist website (this JotDot pattern is available for $ 5,95); all materials came from my stash

Turtle Basket en een opgeruimde werktafel

Waar ik in het verleden nog wel eens last van had was rondzwervende spullen op mijn werktafel. Ik kan nu in mijn Turtle Basket heel veel van deze losse spulletjes kwijt met name door de vele zakken. Het is een leuk project om te maken. JotDot heeft nog meer leuke patronen zoals een telefoon- of E-readerstandaard en een leeskussen. Ik ga zeker in de toekomst nog wel een keer met één van haar patronen aan de slag.

JotDot Jeans Upcycling Turtle Basket

Everyone who sews will perhaps recognize this problem: where to I keep my haberdashery. I for myself have solved this problem. This Turtle Basket has enough room to store them. It also was fun to make. JotDot has more of these cute designs like a stand for your mobile phone or E-reader and a relaxing cushion. Something for my wish-list.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.