Net als bij stoffen heb je soms ook patronen die je aanschaft en dan in de ‘wil-ik-maken-map’ verdwijnen.
De In Complete Stitches CosyPouch is daar zo’n voorbeeld van tot oudste dochter een wasknijperzak zocht.
Just like with fabrics you sometimes also have patterns that you purchase and then disappear into the ‘want-to-make-this-soon-pile’. This also happened with the CozyPouch pattern. Eldest daughter asked me to make a bag for her clothespins. Perfect moment to use this pattern.

In Complete Stitches Cosy Pouch

Het ontwerp van de In Complete Stitches Cosy Pouch

Deze CosyPouch is een zak met ronde bodem die sluit met een trekkoord. Je kunt met het patroon 3 verschillende maten. Ook kun je diverse uitvoeringen maken. Je kunt kiezen uit één stuk of 3 colourblock variaties: diagonaal, wave of met een curve. Een prima patroon dus om lekker in de restanten te duiken en je uit te leven.

In Complete Stitches Cosy Pouch

The CosyPouch is a so called drawstring pouch. You can make three different sizes with this pattern. There are lots of possibilities with this pattern. A plain version or choose one of the tree colourblocking lay-outs. It is also invites you to do some quilting. A perfect pattern for leftover fabrics and scraps.

Mijn wasknijperzak versie

Mijn versie is uit één stuk omdat ik er ook een afbeelding op wilde maken. Ik koos voor een wasknijper en een T-shirt. De CosyPouch heeft fleece aan de binnenkant zodat de afbeeldingen iets volume krijgen. Ik heb de bovenkant van de CosyPouch van dubbele stof. Dit geeft een iets mooiere afwerking.

In Complete Stitches Cosy Pouch

I made the plain version because I wanted to sew a clothespin and T-shirt on it. I used batting add some volume to the CosyPouch and the sewn on details would have more structure. The drawstring top is made of double fabric to give it nice finish.

Secret X-mas swap

Sinds een aantal jaren ben ik lid van een online handwerkclubje. Eén van de administrateurs kwam op het idee om een secret X-mas swap te organiseren. Ik besloot mij aan te melden en al snel kreeg ik de info voor wie ik aan de slag kon. Iets maken voor een redelijk onbekende is altijd lastig.

Secret X-mas swap

Uiteindelijk zijn het een tasje geworden voor de herbruikbare supermarktzakjes en een meeneembare houder voor een klein tubetje handcreme. Ik werd verrast met een onderzetter, een mok cozy en een mok.

Secret X-mas swap 2023

I’m a member of an online craft club for a number of years. One of the administrators came up with the idea to ​​organise a secret X-mas swap. I decided to sign in and had to make something of my swap partner too. Making something for a relatively unknown person is always difficult. Ultimately, it became a bag for the reusable supermarket bags and a portable holder for a small tube of hand cream.

Secret X-mas swap

I was surprised with a coaster, a cozy mug and a mug.

Een belofte inlossen

Oudste dochter is enige tijd geleden verhuisd en heeft nu een inductieplaat om op te koken. Ik bood aan een inductieplaatbeschermer voor haar te maken maar het aanbod bleef even liggen. De restanten van de In Complete Stitches CosyPouch en de secret X-mas swap nog op tafel. Ik raapte de dag voor kerst alles bij elkaar en ging aan de slag. Je kunt natuurlijk het gewoon simpel houden maar leuker is met iets erop. Uiteindelijk is het het woord KOKEN geworden. 

Induction plate protector

Fulfilling a promise

Eldest daughter moved some time ago and now has an induction hob to cook on. I offered to make an induction plate protector for her. But as sometimes happens there was a time gap between the offer and the making. The remains of the In Complete Stitches CozyPouch and the secret X-mas swap were still on the table. I gathered everything together the day before Christmas to fulfil the promise. You can of course keep it simple but it’s more fun with something on it. Ultimately it became the word KOKEN.

Tijd

In Complete Stitches CosyPouch: knippen 30 minuten; afbeeldingen stikken 90 minuten; biaisband met de hand afwerken 1 uur; stikken en afwerken 4 uur
Secret X-mas swap: knippen 30 minuten; afbeelding stikken 30 minuten; stikken en afwerken 4 uur
Inductieplaatbeschermer: knippen 30 minuten; letters stikken 90 minuten; biaisband met de hand afwerken 2 uur; stikken en afwerken 2 uur

Time: 

In Complete Stitches CosyPouch: cutting 30 minutes; sewing the clothespin and T-shirts 90 minutes; finishing the bias band by hand 1 hour; stitching and finishing 4 hours
Secret X-mas swap: cutting 30 minutes; sewing the carrot on 30 minutes; stitching and finishing 4 hours
Induction plate protector: cutting 30 minutes; sewing the letters 90 minutes; finishing the bias band by hand 2 hours; stitching and finishing 2 hours

Kosten

In Complete Stitches CosyPouch patroon/pattern € 8,47; alle gebruikte materialen komen uit voorraad; all materials came from my stash

4 Comments on In Complete Stitches CosyPouch

  1. Meestal moest ik de extra link gebruiken om bij uw bericht te komen. Nu die extra link ontbreekt lukt het me niet het bericht te lezen. Jammer, groet, Marianne

    • Beste Marianne, wat jammer en bedankt dat je het mij laat weten. Ik ga met een andere laptop kijken of ik de oorzaak kan achterhalen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.