Nog iets meer dan 3 maanden en dan staat Sinterklaas weer voor de deur. Nu de vakanties voorbij is het een mooi moment om eens na te denken over zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes. Etuis met elastiek bijvoorbeeld. Handig om cadeau te doen aan mensen die werken met een notebook.
Within 4 months it will be Christmas. Kids are back to school it’s a good time to think about homemade Christmas gifts. These All that sewing elastic pencil case are great to give to family and friends who have a notebook.

All that sewing elastic pencil case

Het All that sewing elastic pencil case patroon

Deze elastic pencil case wordt gevoerd. Zo heb je geen zichtbare naden en het zorgt voor een mooie afwerking van binnen. Je kunt de patroondelen zelf tekenen aan de hand van de opgeven maten maar je kunt de patroondelen ook printen. Naadtoeslagen van 1 centimeter zijn inbegrepen. Bij het patroon zit een duidelijke stap voor stap beschrijving met foto’s.

All that sewing elastic pencil case

This elastic pencil case is fully lined. You’ve no visible seams and a beautiful finish on the inside. You can draft your own pattern pieces  according the given measurements or print the individual pattern pieces. Seam allowance (1 centimetre) are added. This pattern comes with well written step-by-step instructions with photo’s.

Mijn eerste versie

Ik maakte de eerste versie met de geprinte patroondelen. Tussen de restanten zit van alles. Ik koos voor twee stukken stevig overhemdenstof. Je begint met de rits en omdat je twee losse delen gaat dit redelijk eenvoudig. Vervolgens wordt de etui gesloten door beide delen aan elkaar te stikken. Dan volgt het elastiek en het stikken van de twee zijnaden waarbij etui samen met de voering worden gestikt. De etui wordt binnenste-buiten gekeerd en tot slot de keernaad sluiten.

All that sewing elastic pencil case

I made the first one with the printed pattern pieces and used leftover shirt fabrics. You start sewing the zipper in both sides of the pattern pieces. After that both pattern pieces are sewn together. Elastic is inserted and now outside fabric, lining and elastic are sewn together. Turn the pencil case for the last step: closing the gape.

De tweede versie

Ik was bezig met de eerste versie en dacht na over een versie voor bij mijn project notebook. Versie nummer één was iets te smal om er ook een geodriehoek in te stoppen. Mijn tweede versie is van een restant spijkerstof. Zonder naad was het precies genoeg. Ik borduurde er eerst de tekst ‘Sewing Note Book’ op. Het in elkaar stikken was deze keer iets lastiger vanwege het ontbreken van de naad. 

All that sewing elastic pencil case

While I was making the first one I was thinking about a second version. Number one was a little bit too small for a geometry triangle. This second one is made of leftover denim fabric. It just enough if the back seam was skipped. Before sewing this version together I embroidered first ‘Sewing Note Book’ on the denim. Sewing this version together was a little bit trickier due to missing the back seam.

Tijd

Versie 1: knippen 15 minuten; stikken en afwerken 2 uur en 30 minuten
Versie 2; knippen 15 minuten; borduren 3 uur; stikken en afwerken 2 uur en 30 minuten
Version 1: cutting 15 minutes; stitching and finishing 2 hours and 30 minutes
Version 2: cutting 15 minutes; embroidery 3 hours; stitching and finishing 2 hours and 30 minutes

Kosten

Beide versies: De elastic pencil case is mijn maandelijkse bijdrage voor Makerist (het All that sewing elastic pencil case patroon kost $ 4,80)
Both versions: This elastic is my monthly make for the Makerist website (this All that sewing pencil case pattern is available for $ 4,80)

Handig ja of nee?

Als je altijd op zoek bent naar je pen(nen) dan zijn dit soort etuis de oplossing. Een ander voordeel is dat de etui plat het notebook ligt. Je kunt deze etuis ook aanpassen aan je eigen behoefte of die van de ontvanger. Ik zit ondertussen te denken aan een leren versie of één van Teddy stof. En …. Deze etuis zijn eenvoudig te maken dus ok prima te doen voor beginners.

All that sewing elastic pencil case

If you’re always looking for your pencils this pencil case is the solution. Another advantage is that this pencil case lays flat on your notebook. You can play with the size and materials. I’m already thing about a leather version or a curly teddy fabric. This pencil case is easy to make so suitable for anyone with some sewing experience.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.