De Style Arc Blaire Shirt is hier al twee keer voorbijgekomen. De eerste keer als shirt voor mijn moeder en de tweede keer als T-shirt. Deze keer wederom als shirt in maat 4.
Looking for pattern that was suitable for a leftover piece of striped cotton fabric the Blaire Shirt came in sight. This pattern was already used twice: ones in size 8 and the second time as T-shirt. So it was a more or less TNT pattern.

Style Arc Blaire Shirt maat 4

Minerva’s Scrap Bag Challenge

Minerva heeft op dit moment de Scrap Bag Challenge geïnspireerd op de GBSB reduce-reuse-recycle week. De uitdaging draait om iets te maken van restant stoffen of restjes. Je mag van alles maken zoals bijvoorbeeld kleding, tas, hoed, knuffel of quilt. Het maakt niet uit zolang het maar gemaakt is van restanten of restjes. 

Style Arc Blaire Shirt maat 4

Minerva has launched the Scrap Bag Challenge inspired on the GBSB reduce-reuse-recycle week. You’re invited to use leftover fabric or small remnant to make whatever you like. It can be for example a garment, a bag, a hat, a soft toy or a quilt. 

Mijn gestreepte Style Arc Blaire Shirt maat 4

Werken met restant stoffen begint vaak met puzzelen om alle patroondelen op de stof te krijgen. Je hebt vaak geen normale vorm en ook wel eens meer dan één stuk stof. Ik had vooraf een schets gemaakt met hoe de strepen in de uiteindelijke versie zouden lopen. De grote vraag was of dat ook ging lukken. Het patroon is aangepast. Zo is de onderflap vervallen en heeft het shirt een ‘overhemdzoom’ gekregen.

Style Arc Blaire Shirt maat 4

Naadwaarden (zowel 1 centimeter als 0,6 centimeter) zijn toegevoegd aan het patroon. Wel iets waar je tijdens het stikken soms op moet letten. Uiteindelijk bleek dat door de streep horizontaal en verticaal te verwerken juist hielp om alles uit het restant te krijgen. Ik begon met het stikken van een borstzak. Ook hier werd met de strepen gespeeld omdat de mouwbiezen schuin-van-draad-geknipt worden. Hetzelfde is gedaan met de knoop(sgaten)biezen.

Striped Blaire Shirt

Using leftover fabric always brings out some work. You have most of the times an unusual shaped piece of fabric or more than one. I had made a sketch on how I wanted to let the striped Blaire version. The big question was did I had enough fabric. Some alterations were made: the underlay was skipped and the hem was altered in a regular skirt hem.

Style Arc Blaire Shirt maat 4

This pattern has added seam allowances (1 centimeter but also 0,6 centimeter). Something to keep in your mind when you’re stitching. In the end using the striped horizontal and vertical turned out to be the solution for the best lay-out. I started with stitching a breast pocket. This pocket is cut on te bias just like the sleeve cuffs. The same is done with both front tabs.

Tijd en Kosten voor de Style Arc Blaire Shirt maat 4

Tijd: patroon op stof leggen 4 uur; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon reeds verrekend; stof restant van een overhemd gemaakt voor manlief; knopen uit knopendoos
Time: finding the perfect lay-out 4 hours; cutting 45 minutes; stitching and finishing 6 hours
Costs: pattern used before; fabric was a leftover piece of fabric from a shirt made for my husband; buttons came from button box

2 Comments on Style Arc Blaire Shirt maat 4

 1. Streepjes !
  Altijd hip!
  Altijd in de mode….en zéker als ze op deze manier verwerkt worden.
  Je bent absoluut geslaagd.
  Wat Style Arc betreft: ik heb ooit een jurkpatroon van het label gekocht en genaaid, maar ik was teleurgesteld in hun sobere naaibeschrijving. Ze hebben interessante patronen ; maar die beperkte beschrijving zorgt er, volgens mij, voor dat ze niet geschikt zijn voor 2 bolletjes-naaisters. 😉

  • Dank je wel. Met streepjes kun je leuke dingen en effecten bereiken. Je hebt gelijk StyleArc heeft soms interessante patronen maar levert bij patronen een summiere beschrijving en ook de illustraties zijn beperkt. Daarnaast staan beschrijving en illustraties los van elkaar wat soms ook onhandig kan zijn. Bij het maken van het Palermo vest duurde het bij mij enige tijd voor het kwartje viel.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.