Diverse van mijn gekochte onderbroeken beginnen hun pasvorm kwijt te raken. Tijd om maar weer eens een paar nieuwe te maken van jersey restanten.
This SewSimple Panty Hilda mit Yogabund is a replacement for one of my bought underwear that had seen better days

SewSimple Panty Hilda mit Yogabund

SewSimple Panty Hilda mit Yogabund patroon

Panty Hilda is een dames versie van de bekende herenboxershort. Je kunt kiezen uit een afwerking met elastiek of een yogaband. De boxershort heeft korte pijpjes en een zijnaad. Naadwaarden zijn toegevoegd: 0.7 centimeter voor de zijnaad en 2,0 centimeter voor de pijpzoom. Beschrijving is in het Duits met illustraties.

SewSimple Panty Hilda mit Yogabund

Panty Hilda is the women version of the famous men boxershort. You can choose between an elastic waistband and a yogaband. The boxershort has short legs and a side seam. Seam allowances are added: 0,7 centimetres for the side seam and 2,0 centimetres for the leg hem. Instructions are in German and is illustrated.

Mijn Panty Hilda

Ik vond tussen de restanten jersey ééntje met vliegtuigen en een smalle reep grijs. Precies genoeg voor een eerste exemplaar. Ik koos voor maat 36. Na het maken van de Frau Marla Damenpants is de zijnaad iets naar voren verplaatst. Het kruisstuk wordt met de burritometode aan voor- en achterpand gestikt. Zijnaden zijn gestikt met een flatlock en ook de yogaband is met een flatlocksteek aan de panty gestikt. Zomen zijn met coversticthmachine gestikt.

Panty Hilda versus Alice panty
Panty Hilda versus Alice panty

I found two matching pieces of jersey between the leftovers. One with an airplane print and a small piece of grey jersey. I made size 36. After making making the Frau Marla Damenpants the side seam of this panty is also slightly placed to the front. The crotch is sewn on the back and front with the burrito method. Side seams have a flatlockseams and the yogaband is also flatlocked on the panty. Leg seams are done with the coverstitch machine.

Frau Marla Damenpants 2.0

Ik besloot na een paar keer dragen van de twee Frau Marla pants iets te veranderen aan de pijpen. De pasvorm was prima maar toch wilde ik zien of een kleine aanpassingen de pasvorm perfect zou kunnen worden. Zijnaden zijn onderaan iets smaller gemaakt. Ook zijn de pijpen iets verlengd en afgewerkt met een bies. 

Frau Marla Damenpants 2.0

I decided after wearing both Frau Marla pants a few times to make some alterations. Although the fit was perfect I wanted to see if two small changes would make the fit perfect. Side seams are made smaller  near the legs. Legs are made slightly longer and finished with band

SewSimple Panty Hilda mit Yogabund versus Frau Marla Damenpants 2.0

Ik ga de pasvorm van de Panty Hilda vergelijken met de Alice panty. Hetzelfde gebeurt met de Frau Marla Damenpants 2.0 versus het origineel. Maar ook wat en of er een verschil is tussen  Panty Hilda en Frau Marla Damenpants 2.0. Beide kunnen natuurlijk ook winnaar zijn.

Frau Marla Damenpants 2.0

As always: the proof of the pudding is in the eating. In this case by wearing them. I want to see what the difference is between the Panty Hilda and the Alice panty. The same for the Frau Marla Damenpants 2.0 versus the original. But of course both can be a winner.

Tijd en Kosten

Tijd: aanpassingen aan beide onderbroeken 45 minuten; knippen van beide onderbroeken 45 minuten; stikken en afwerken van beide onderbroeken 8 uur
Kosten: SewSimple Panty Hilda patroon € 3,99; alle materialen komen uit voorraad
Time: making alterations on both patterns 45 minutes; cutting both panties 45 minutes; sewing both and finishing 8 hours
Costs: SewSimple Panty Hilda pattern € 3,99; all materials came from stash

6 Comments on SewSimple Panty Hilda mit Yogabund

 1. Die Hilda lijkt me ook wel wat als sportbroekje, met wat langere pijpen. Of in gewone jersey om lekker thuis te dragen op een hete dag… misschien moet ik mijn stofrestjes ook maar eens opduikelen!

  • Beste Karlijn, Als je restanten jersey hebt zou ik het zeker doen. De Hilda is inderdaad prima geschikt om in te sporten of in de zomer te gebruiken als onderdeel van een PJ. Veel succes.

 2. Nog nooit gedaan: een ladies boxer genaaid.
  Zo te zien heb jij al ruime ervaring, want jouw boxers zien er érg professioneel uit.
  Zoals wel vaker, zijn jouw op-en aanmerkingen bij het verwerken van een patroon zeer interessant.
  Het énige wat ik zou missen bij een zelfgenaaide onderbroek is de zeer fijne badstof die Ten Cate ( e.a.) gebruikt als voeringstof voor het kruis.

  • Sinds mijn favoriete model niet meer leverbaar is ben ik zelf onderbroeken gaan maken. Het is leuk werk en als je eenmaal het juiste model hebt gevonden ben je van de zorg af dat je favoriet niet meer leverbaar is. Wat betreft de zeer fijne badstof zat ik te denken als alternatief aan de verkeerde van French terry.

 3. Beautifully made garment, and such a good idea to use leftover pieces of jersey. All the information you give on seams and fit and also the sewing patterns used is so helpful. Thank You!

  • Thank you so much Christine for your kind words. I like read pattern reviews before I start making a garment so I hope that my experience with a pattern also adds a little contribution for other readers.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.