Deze twee KnipMode 2005-04-06 Top versies zijn alweer mijn vierde bijdrage voor de Minerva Scarp Bag Challenge
This two just finessed Tops are my fourth contribution to the Minerva Scarp Bag Challenge

KnipMode 2005-04-06 Top

KnipMode 2005-04-06 Top

Dit patroon is eerder gebruikt voor de KnipSter wedstrijd waar ik in 2016 één van de deelnemers was. Ik maakte een outfit in de stijl van Audrey Hepburn. Geluk bij een ongeluk: het tijdschrift kwam tijdens het schoonmaken na een renovatie boven water. De rode steep is een wat dikkere jersey vorig jaar gekocht bij een goede doelen winkel. Deze stof was twee mouwlengtes hoog en 1.00 meter breed. Het bleek precies genoeg om er deze Top van te kunnen knippen.

KnipMode 2005-04-06 Top

Deze keer werd 3.0 centimeter naadwaarden toegevoegd als beleg voor de boothals. De zomen van het lijfje en mouwen zijn ook 3.0 centimeter. Ook is de zoom van voor- en achterpand enigszins rond afgeknipt. Na het stikken van de schoudernaad kregen de halsbeleggen een dubbel coverstiksel. Het in elkaar zetten was een fluitje van cent. Tot slot kregen ook de zomen een dubbel coverstiksel.

Using a used before pattern

This KnipMode 2005-04-06 Top pattern was used before. It was used for the KnipSter 2016 sewing challenge. One of my outfits was based on Audrey Hepburn. We were cleaning the house after a small renovation when the KnipMode magazine was found in one of the cupboards. I bought this red-white striped jersey fabric last year in a charity shop. It was about to sleeve high and 1,00 meter width.

KnipMode 2005-04-06 Top

Just enough to make this Top. I gave the boatneck 3,0 centimetres seam allowances and did the with the sleeves and back and front body. The seam of back and front body are slightly curved. After stitching the shoulder seam the boatneck facings were given a double coverstitch. Then all other seams were stitched and sleeves were set in. Finally the hems were also done with a double coverstitch.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: restant rode streep € 3,50; andere materialen uit voorraad


Time: zitting 30 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: remnant red striped jersey € 3,50: all other materials came from stash

KnipMode 2005-04-06 Top nummer 2

Nummer 2 is gemaakt van een afgedankt Matinique T-shirt van manlief. De stof was een beetje verwassen maar dat geeft juist een leuk zomers no-nonsens vakantiegevoel. Deze versie wijkt qua veranderingen niet af van mummer 1 maar heeft wel korte mouwen. Iets maken van een afgedankt kledingstuk is vaak nog uitdagender dan een restant gebruiken.

KnipMode 2005-04-06 Top

Ook deze keer zat er veel tijd in de voorbereiding. T-shirt uit elkaar tornen, wassen en strijken. Dan komt het spannendste moment: is er voldoende materiaal. Op de mouwen na lukte dat prima. De mouwen hebben een boordje gekregen van een reep die aan de zijkanten van voor- en achterpand overbleven. Tot slot kreeg deze versie twee kleine borstzakjes (patroon van het Sew me Cake Tee).

Top nummer two

Besides using a remnant the second version is made of a discarded Matinique T-shirt that used to belong to husband. The slightly washed faded look was perfect for a sunshine faded beach looking Top. This second version is the same as the first except for the length of the sleeves.

KnipMode 2005-04-06 Top

Making something from discarded clothes is very challenging. Ripping, washing and ironing. Now the most exiting part of the whole journey: do I’ve enough ‘fabric’?. The answer was yes if I gave the sleeves fake cuffs. Cuffs are made of vertical running stripes. Just for the fun two small pockets are added (pattern comes from Sew me Cake Tee).

Tijd en Kosten

Tijd: afgedankt T-shirt uit elkaar halen 2 uur; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: alle materialen uit voorraad
Time: unpicking Matinique T-shirt 2 hours; cutting 45 minutes; stitching and finishing 6 hours
Costs: all materials came from stash

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.