De meeste kinderen vinden het leuk om hun knuffels aan en uit te kleden. Dus kon ook mijn plush dog niet zonder kleding door het leven. Atelier Caroline heeft dan ook een kledinglijn voor haar knuffels ontworpen.
After my plush dog was finished it was time to give him some clothes. Atelier Caroline pattern clothes for stuffies is great to use to start making an outfit for him.

Atelier Caroline pattern clothes for stuffies

Iets over het patroon

Je kunt met dit patroon van alles maken zoals een broek, T-shirt, sweater, tuinbroek maar ook een pyjama. Ook zit er bij het patroon een patroon voor een rugzak, een schoudertas en een haarband.

Atelier Caroline pattern clothes for stuffies

You can make lots of clothes with this pattern. A sweater, trousers, T-shirt, dungarees but also pajamas. There also pattern pieces for a cross body bag, a backpack and a floral headband.

Plush dog’s outfit

Dit soort projecten lenen zich prima om diverse stofrestanten te gebruiken. Ik gebruikte een restant groene jogging stof voor de broek en zwart-wit gestreepte jersey voor een kraagloze blouse. De blouse was als eerste klaar. Deze kreeg een grote vierkante zak en sluit met drie drukkers. Terwijl de blouse werd gemaakt dacht ik na over de broek.

Trousers with hole for tail

Daar moest natuurlijk een gat in gemaakt worden de staart doorheen zou kunnen. Het moet een flink rond gat worden vanwege de omvang van de staart. Ik maakte uiteindelijk een nestelgat van stof door een klein stukje stof te gebruiken. Nadat het rondje was gestikt en ingeknipt werd het kleine lapje door het gat naar de verkeerde gebracht. Vervolgens werd het gat doorgestikt. 

Plush dog’s trousers and shirt

You can use leftovers fabrics for this small projects. I used some leftover green jogging fabric for the trousers and a black-white striped jersey for the collarless shirt. The shirt was finished first. For some interest a big pockets is added and it closes with three small snaps. While I was making this shirt I was was already thinking about a solution for the tail.

Atelier Caroline pattern clothes for stuffies

The tail is quite big so I needed a large round hole. The easiest way was to make a fabric grommet by using a small piece fabric. A circle was drawn and after stitching the small piece was pulled through the whole to the wrong side. To keep this small piece of fabric in place the grommet was topstitched. 

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 4 uur
Kosten: Deze Plush dog’s outfit is mijn maandelijkse bijdrage voor Makerist (het Atelier Caroline pattern clothes for stuffies patroon kost $ 5,00); gebruikte materialen uit eigen voorraad
Time: cutting 30 minutes; stitching and finishing 4 hours
Costs: Plush dog’s trousers and shirt is my monthly make for the Makerist website (pattern for the Atelier Caroline soft toys clothes pattern is available for $ 5,00); all materials came form my stash

Enkele opmerkingen tot slot

Deze kleertjes zijn redelijk eenvoudig te maken maar ook aan te passen. Mijn plush dog heeft langere poten dus is de lengte van de broek aangepast. De drukkers zijn met een kruissteek vastgezet dit om scherpe randen van een knoop te vermijden. Of nog erger als een knoop losraakt en in een kind het in zijn mond steekt. Ik vind het nestelgat voor de staart een betere oplossing dan een stuk openlaten in de middennaad.

Atelier Caroline pattern clothes for stuffies

The clothes are not only easy to sew but can also easily be altered. I gave my plush dog longer legs so I had to alter the length of the trousers. I used a cross-stitch to mark the snaps instead of buttons. If a button comes loose a child can put it into its month. Using a fabric grommet instead of an opening in the center back seam works perfect.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.