We besloten allebei na een aantal bijna aanrijdingen met de fiets een fietshelm te kopen. Zo’n fietshelm verdient natuurlijk een mooie opbergplek als je deze niet gebruikt om beschadigingen te voorkomen. Je kunt er natuurlijk één kopen maar beter is om zelf aan de slag te gaan.
We both decided to buy a bike helmet after a few nearly accidents. To protect bike helmets from damages and scratches a bag is a logical solution. You can of run into a shop but a day behind the sewing machine and you’ve a personal one.

Two Homemade Bike Helmet Bags

Patroon tekenen en proefversies maken

Natuurlijk is het probleem niet het maken maar het vinden van een geschikt patroon. Elke helm heeft een eigen vorm. De simpelste oplossing zou de overbekende gymtas zijn maar ik wilde een meer passend model. Internet leverde niet zoveel op. Zelf aan de slag dan maar. Eerst maar een proefexemplaar van een patroon dat ik had getekend. Dit patroon bestond uit twee zijkanten een middenstuk. Het proefexemplaar voldeed redelijk. Ik schaafde er wat aan bij en bracht de verandering op het patroon aan. De tweede versie voldeed prima zodat besloten werd deze te gebruiken als voering.

Two Homemade Bike Helmet Bags

Manlief koos voor een restant Ikea stof van Linda Svensson dat was ooit gebruikt voor een tablerunner. De fietshelmtas sluit met een koord en koordstopper. Aan de karabijnhaak kan deze tas niet alleen in de kast hangen maar ook aan een rugzak gehaakt worden.

Pattern drafting and test versions

The problem isn’t the making of these types of bags but finding a suitable pattern. Each helmet has a unique shape. Although the easiest solution would be drawstring bag I wanted a more fitted model. Internet wasn’t very helpful this time. So the only solution was that I would make a pattern. My design has two side panels and one big centre piece and the first test version looked very promising. I made some small changes and made a second one.

Two Homemade Bike Helmet Bags

The one ticked all the boxes and I decided to use it as lining. Husband wanted his version made of a remnant Ikea fabric designed by Linda Svensson. The bag closes with a drawstring and stopper. I also added a carabiner so this bag can easily be hanged in a closet but also on a backpack as well.

Two Homemade Bike Helmet Bags number two

Manlief heeft niet alleen een grotere helm dan ik maar ook een ander model. Dat betekende dus het reeds bestaande patroon aanpassen. Het bestaande patroon werd iets aangepast en ook hier moest het proefmodel iets worden aangepast. Tussen de stapel afgedankte tassen zat een geel/wit gestreepte shopper. Deze paste prima bij mijn kleur helm. Ook de tweede versie is gevoerd, sluit met een koord en koordstopper en heeft ook een karabijnhaak.

Two Homemade Bike Helmet Bags

My husband has not only a bigger helmet than me but also another shape. This mend that some pattern alterations were needed. After making a test version some small changes were made. The second version was perfect. I found a yellow/white striped shopper in the discarded bag pile. This had a perfect match with my helmet. My version is also lined, closes with a drawstring and stopper and has a carabiner too.

Tijd en Kosten

Tijd: patroon tekenen en aanpassen 1 uur; proefmodellen maken, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: alle gebruikte materialen komen uit voorraad

Two Homemade Bike Helmet Bags

Time: pattern drafting and making alterations 1 hour; making test versions, stitching and finishing 6 hours
Costs: all materials came from stash 

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.