In mijn voorraad liggen diverse vervilte truien en vesten te wachten op een bestemming. Meestal worden ze gebruikt om er knuffels van te maken. Een bruine trui was net groot genoeg voor deze Atelier Caroline plush dog.
Besides fabrics there are also a few felted sweaters and cardigans. Perfect material for soft toys. A light brown sweater was just big enough to make this cute Atelier Caroline plush dog.

Atelier Caroline plush dog

Atelier Caroline plush dog patroon

Je kunt met dit patroon twee verschillende afmetingen maken. De grootste is 38 centimeter en de kleinste 28 centimeter. Ik maakte de grootste. Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden. Deze zijn 1/4 inch. Er is één patroon voor lijf en poten, armen stik je er aan vast. De kop bestaat uit twee delen.
Caroline stikt eerst de gehele plush dog om daarna de ogen, neus en bek te maken. Ik deed het iets anders. Nadat de middenvoornaad van de kop was gestikt zijn alle details op de voorkop gemaakt. De neus is gemaakt van zwart nepleer.

Atelier Caroline plush dog

Dit geeft een meer realistisch neus dan met vilt zoals ook de bruine veiligheidsogen. Daarna werd de achterkop samen met de oren aan de voorkop gestikt.
Na het vullen van het lijf en de kop zijn deze met de hand aan elkaar bevestigd. Daarna volgde als laatste de staart.

Atelier Caroline plush dog pattern

You can make two different sizes with this pattern: 15 inch or 11 inch. I made the biggest version. The pattern has added seam allowances. These are 1/4 inch. There is one pattern for body and legs, one for the arms and ears, two for the head. Caroline first stitches the entire plush dog together and then makes the eyes, nose and mouth. I did it a little bit different. After the middle front seam of the head was stitched, all details were made on the front head.

Atelier Caroline plush dog

The nose is made of a piece of faux leather for a more realistic look. The brown safety eyes also look better than using embroidery thread. Then the back head was stitched together with the ears to the front head. After stuffing the body and head they were sewed together by hand. Finally step was sewing the tail on the back.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken, details maken, vullen en afwerken 6 uur
Kosten: het Atelier Caroline plush dog is mijn maandelijkse bijdrage voor Makerist (het patroon kost $ 8,00 ); gebruikte materialen uit eigen voorraad

Atelier Caroline plush dog


Time: cutting 30 minutes; stitching, sewing details by hand, stuffing and finishing 6 hours
Costs: the Atelier Caroline plush dog is my monthly make for the Makerist website (pattern is available for $ 8,00); all materials came form my stash

What’s next

De hond is erg leuk geworden. Ik maakte de ‘benen’ wel iets langer en het binnenoor van rose fleece. Caroline Lefeber heeft voor haar dierfiguren ook kledingpatronen ontworpen. Een leuk idee voor een volgend project.

Atelier Caroline plush dog

The dog really looks cute. I made the legs slightly longer and the inner ear of pink fleece. Caroline Lefeber also designed some clothes patterns for her animals. A great idea for a project in the near future.

4 Comments on Atelier Caroline plush dog

  • Thank you so much Sue for your kind comment.
   For some reason sewing soft toys seems to have a great attraction and I can’t resist making them.

 1. Hallo Sonja,
  Ik vind het een leuke hond c.q. knuffel geworden. Heel goed geslaagd en ook voor een beginner te doen denk ik.
  En zo langzamerhand is het nodig om een lijstje te maken van alle leuke en maakbare knuffels van jouw hand. Er is duidelijk sprake van een zekere frequentie.
  Ik houd hem in gedachten.
  Dank voor je bericht en groeten. ☺

  • Hallo Ines,
   Dank je wel.
   Deze is inderdaad prima te doen voor een beginner. Het is inderdaad leuk werk om knuffels te maken.
   Door ze van afgedankte kleding te maken zijn ze ook nog eens heerlijk aaibaar.
   Zodra deze ook wat kleding heeft mag ook deze weer op weg naar iemand die hem graag wil hebben.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.