Sarah Jolly is geen onbekende voor mij. Zij ontwerpt patronen die altijd direct opvallen zoals ook deze In Complete Stitches Milestone Pouch. Een handig klein ‘tasje’ voor sleutels, kleingeld en pasjes.
The In Complete Stitches Milestone Pouch is the latest design from Sarah Jolly. It’s a small purse for keys, pocket money and (credit)cards.

In Complete Stitches Milestone Pouch

Van Etta bag naar Milestone Pouch

Jongste dochter was er vandoor gegaan met mijn Fibre Mood Etta bag. De Etta bag is erg handig in de zomer. Ik maakte tijdens de laatste winterdagen een tweede Etta bag. Jongste dochter had twee IKEA Sanela kussenhoezen ingeleverd. Deze kussenhoezen waren gemaakt van lichtblauwe fluwelen stof. Prima materiaal voor de Etta bag. Nadat deze klaar was bleven nog wat kleine restjes op tafel achter.

In Complete Stitches Milestone Pouch

Het In Complete Stitches Milestone Pouch patroon lag al een tijdje klaar. Helaas was een deel van de instructies deze keer een soort van abracadabra voor mij. Ik kwam er maar niet uit hoe de binnenzak samen met de elastiek tunnel aan het ‘tasje’ gestikt moesten worden. Sarah Jolley beloofde een SAL Milestone pouch video te maken. Het kwartje viel meteen na het bekijken van haar video. 

In Complete Stitches Milestone Pouch instructions

Youngest daughter asked me if she could have my Fibre Mood Etta bag. I like to use bumbags in the Summer so I needed to make a second Etta bag A perfect project for the last Winter days. Youngest daughter gave me two IKEA Sanela cushion covers made of light blue velvet. Perfect for my second Etta bag.

In Complete Stitches Milestone Pouch

After finishing the bag there were small scraps left just big enough to make the In Complete Stitches Milestone Pouch. The pattern was already prepared but some instructions were abracadabra for me. I couldn’t figure out how to sew the elastic casing and lining bag on the outer bag. Sarah Jolley promised to make an instruction video for the Milestone pouch. After looking at the video it all became clear to me.

Mijn In Complete Stitches Milestone Pouch versie

Plastic zakjes zijn enige tijd geleden door alle supermarkten in de ban gedaan. Je doet nu groente, fruit en brood in herbruikbare zakjes. Deze Milestone Pouch was de perfecte oplossing om de herbruikbare zakjes in op te bergen. Ik maakte twee aanpassingen. Mijn elastiektunnel is net zo wijd als de buitenzak en heeft en koordsluiting met stopper. Ook is het elastiek vervallen in de binnenzak. 

In Complete Stitches Milestone Pouch

The Netherlands supermarkets banned plastic bags some time ago. You now put vegetables, fruit and bread in reusable bags. This Milestone Pouch was the perfect solution to store my reusable bags. I made two changes. My elastic casing has the same width as the outer bag and closes with a cord ant stopper. I skipped also the elastic in the lining bag. 

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: Milestone pouch patroon € 5,00; musketonhaak € 1,00 (gekocht bij fournituren.nl); alle andere gebruikte materialen zijn afkomstig van afgedankte kleding, kussens en restanten van eerder gemaakte kleding
Time: cutting 30 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: Milestone pouch pattern € 5,00; musketon hook € 1,00 (bought at fournituren.nl); all other materials came from discarded clothes, cushion covers and leftovers of previous made clothes

Krijgt de Milestone Pouch een vervolg?

Dit Milestone Pouch patroon is er zeker één die nog wel een paar keer gebruikt gaat worden. Ik vind het best handig om in een paar tassen altijd een paar herbruikbare zakjes te hebben. Ook is de Milestone Pouch natuurlijk leuk om cadeau te geven. Niet alleen voor herbruikbare zakjes maar ook prima voor hondenliefhebbers als zij hun viervoeter uit laten.

In Complete Stitches Milestone Pouch

This Milestone Pouch pattern is definitely one that will be used a few more times. I always like to have a few reusable bags in another bag too. The Milestone Pouch is also nice as a gift. Not only for reusable bags but also great for dog owners when they are walking with their dogs.

2 Comments on In Complete Stitches Milestone Pouch

  1. Wat een supertof mini dingetje !!
    Ik heb het meteen gepind.
    Ik ben namelijk regelmatig op zoek naar patroontjes voor kleine tasjes, die ik dan gebruik om een geldcadeau te presenteren.
    Blij een mooi voorbeeld bij jou te vinden.

    • Het is inderdaad een erg leuk en handig dingetje. Ben er ook erg blij mee en ga er zeker nog een paar maken. Het is ook redelijk eenvoudig in elkaar zetten en met de video van Sarah erbij kan het gewoon niet mislukken. Veel succes met jouw versies.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.