Manlief zag mijn Käthe sweater en vroeg kun jij er voor mij ook zo één maken. De modellen voor mannen bij Konfetti patterns spraken hem niet zo aan. Er volgde een zoektocht naar een model dat wel in de smaak viel. Uiteindelijk viel de keuze op Drei Ems Schio Men Hoodie.
As soon as my husband saw my juts finished Käthe sweater he asked me to make one for him too. He couldn’t find a suitable model at Konfetti patterns so we started looking at other brands. A few other patterns were found. After some consideration the Drei Ems Schio Men Hoodie was the one to go for.

Drei Ems Schio Men Hoodie

Het Drei Ems Schio Men Hoodie patroon

Je kunt met patroon diverse kanten op. Zo kun je kiezen voor een capuchon maar ook voor fold-over kol. Ook leent dit patroon zich prima voor colour-blocking. Op het patroon zijn de kniplijnen hiervoor al aangegeven. Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden en ook kun je elke maat afzonderlijk printen.

Drei Ems Schio Men Hoodie

You can make a classic hoodie but also fold-over collar. This pattern is perfect for colour-blocking too. You can find the cutting lines on the pattern. Seam allowances are included just like a pattern layers function.

Stofkeuze

Nu het patroon was gekozen kon de zoektocht naar stof beginnen. We besloten een bezoek te brengen aan de Stoffenloods. Helaas was daar geen rood. Na diverse kleurencombinatie geprobeerd te hebben viel uiteindelijk de keuze op twee groene sweatstoffen.

Drei Ems Schio Men Hoodie

The next hurdle was finding suitable fabric. We went to the Stoffenloods in Heemskerk to look for red sweater fabric. Sadly but no red wasn’t available but there were still enough other colours to choose from. We left the shop with two shades of green.

Drei Ems Schio Men Hoodie maken

De toegevoegde naadwaarden van 0.7 centimeter vind ik persoonlijk weinig. Daarnaast hebben platte naden mijn voorkeur. Tijdens het knippen is dit dan ook aangepast. Het in elkaar zetten van de Schio is vrij eenvoudig. Het veranderen van de naadwaarden bleek overigens geen overbodige luxe. Halsrand en kraagrand naadwaarden zijn verbreed naar 1 centimeter. Ik heb nadat de kraag aan de sweater was gestikt de naden uitgedund. Na het uitdunnen zijn de resterende naden aan elkaar gelockt.

Drei Ems Schio Men Hoodie

Sewing the Schio together

Added seam allowances are 0.7 centimeters. I prefer a plain seam so while cutting I altered it. Sewing the Schio together is not very complicated. The alteration of the seam allowances paid also off while I was stitching the collar on the neckline. I made them 1 centimeter and trimmed the seam allowance  now the collar was on the body. Unnecessary bulk was eliminated so the neckline has a smoother finish. Last step was serging the remaining seams together.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: Drei Ems Schio Men Hoodie € 8,05; stof 22,25 (Stoffenloods); lockgaren 2,50
Time: cutting 45 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: Drei Ems Schio Men Hoodie € 8,05; fabric 22,25 (Stoffenloods); lock yarn 2,50

Manlief en zijn Drei Ems Schio Men Hoodie

Manlief is erg in zijn nopjes met zijn Schio. Wel is er één minpuntje. De sweaterstof heeft geen rek en is hierdoor niet makkelijk aan- en uit te trekken. Ook valt het patroon iets smaller uit dan je op basis van de maattabel kiest. Een tweede versie? Jazeker maar wel een maatje groter en in sweater stof met een klein beetje stretch.

Drei Ems Schio Men Hoodie

Husband is very pleased with his Schio. There are two things that will be altered when making a second version. This green sweater fabric has no stretch. So putting the Schio on and off isn’t easy. Secondly is the size. I made size L based on the measuring table but one size larger would have been better. So a second version will be in XL and made of sweater fabric with some stretch. 

2 Comments on Drei Ems Schio Men Hoodie

  1. Een geïnteresseerde echtgenoot is mooi meegenomen als je graag en goed kan naaien. Zéker als je dan ook een trui kan bestellen die 100% naar wens is.
    Het resultaat mag er zijn ! Knap naaiwerk!

    • Dank je wel Mia. Het was best deze keer echt betrokken toen we stof gingen kopen. Inmiddels ligt de stof ook al in huis voor een tweede versie.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.