Ondertussen heeft Kitty Doll al een leuk kledingsetje maar er kan er natuurlijk altijd nog ééntje bij. Deze Bee Sew Inspired Doll Jumper is een leuke toevoeging aan de haar garderobe.
After making an overall pants, a Button-Up shirt and a Sunday dress it was time for a new garment for Kitty Doll. The Bee Sew Inspired Doll Jumper was the one to add.

Bee Sew Inspired Doll Jumper

Aan de slag

Dit patroon bestaat uit slechts één deel. Je kunt er natuurlijk naar eigen inzicht veranderen. Ik koos ervoor om de onderkant van de pijpen en mouwen van een contrast stof te maken. Ook wilde ik mijn versie geheel voeren. 

Bee Sew Inspired Doll Jumper

This pattern has only one pattern piece. You can easily add some details. I decided to add contrast fabric by giving the legs and sleeves cuffs. I also wanted to line my version too.

Stofkeuzes voor de Bee Sew Inspired Doll Jumper

Ik vond in mijn voorraad een restant oud roze stof met een retro printje. Daaronder lag een restje rose stof met een klein stippeltje voor het afwerken van de pijpen en mouwen. Voor de voering is gekozen voor katoenen wafelstof in een lichtroze kleur.

Bee Sew Inspired Doll Jumper

I found a beautiful piece of old pink fabric with a retro print. Underneath this fabric I found a small piece of pink fabric with small dots. Perfect for finishing the legs and sleeves. A piece of cotton waffle fabric was chosen as lining.

De Doll Jumper stikken

Eerst zijn de contrast stukken aan voor- en achterpand gestikt. Vervolgens stik je voor- en achterpand aan elkaar. In mijn geval ook de voering. Tijdens het stikken kwam ik er achter dat de katoenen wafelstof niet de handigste keuze was. Nadat de halslijn van de buitenstof en voering aan elkaar gestikt waren kreeg ik een idee.

Bee Sew Inspired Doll Jumper

Waarom de hals geen elastiek geven. Leuk idee maar natuurlijk niet handig als je het ‘te laat’ bedenkt. Door een klein stukje open te laten van het stikwerk kon het elastiek toch door de tunnel geregen worden. Tot slot zijn de pijpen en onderkant van de mouwen met de hand aan elkaar gemaakt.

Making the Bee Sew Inspired Doll Jumper

First the contrast was stitched to the jumper. Next you stitch the front and back together. In my case I also did the same with the lining. While I was stitching I found out that using cotton waffle fabric for the lining wasn’t the best choice.

Bee Sew Inspired Doll Jumper

After neckline of the right and wrong side were stitched together I came up with another idea. Wouldn’t it be nice to add elastic to the neckline. Great idea but it created another problem. 5 minutes and a cup of tea later I found the solution. The only thing I had to do was not stitching the whole tunnel. Legs and sleeves are joined by hand with a ladder stitch.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 20 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: Als Bee Sew Inspired story maker ontvang ik elke maand één gratis patroon naar keuze (Doll Jumper Sewing patroon $8.95); gebruikte materialen komen uit voorraad
Time: cutting 20 minutes; stitching and finishing 6 hours
Costs: Being a Bee Sew Inspired story maker I receive each month a pattern of my choice (Doll Jumper Sewing patroon $8.95); materials came from my stash

Kitty Doll en haar Doll Jumper

De Doll Jumper past Kitty perfect. Het is daarnaast leuk te combineren met de Button-Up Shirt. Met een gebreide sjaal erbij is het ook nog eens een leuke winteroutfit. Als ik een tweede versie maak zal ook deze zeker weer gevoerd worden. De mouwen zullen dan wel iets wijder geknipt worden.

Bee Sew Inspired Doll Jumper

This Doll Jumper suits Kitty very well. It can also be worn with the Button-Up Shirt. Combined with a knitted scarf it’s a perfect Winter outfit too. If I make a second version I will also line this one too but I make the sleeve slightly wider.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.