De dag voor eerste kerstdag en eerste kerstdag zijn voor mij dagen waarin er uren in de keuken wordt gestaan. Tweede kerstdag is een luierdag. Lekker rondlopen in makkelijke kleding. Deze Konfetti patterns Käthe sweater is daar perfect voor geschikt.
After being in the kitchen for two days to prepare Christmas dinner Boxing Day is for me relaxing day. A day to wear comfortable clothes, sitting on the couch with tea and a good book. This Konfetti patterns Käthe sweater with the casual look was just the one I was looking for.

Konfetti patterns Käthe sweater

Konfetti patterns Käthe sweater patroon

Dit patroon wordt in twee talen geleverd: Duits of Engels. Je hebt keuze uit twee halsafwerkingen: een soort kolkraag en een fold-overkraag.  Het patroon heeft figuurnaden en een vrouwelijke pasvorm. Mouwen kunnen afgewerkt worden met een boordje maar ook met duimgaten. De zeer uitgebreide beschrijving met illustraties laten ook allerlei variaties zoals colourblocking en paspelband mee stikken. Aan dit patroon zijn geen naadwaarden toegevoegd.

Konfetti patterns Käthe sweater

This pattern can be purchased in two languages: German and English. You can finish the neckline with a fold-over collar or a loop collar. Bust darts are giving the Käthe sweater a fitted feminine look. Sleeve can be finished with cuffs but also with thumb-hole cuffs. The well written instructions with illustrations show more variations like colour blocking and using piping cord. This pattern comes without added seam allowances.

Mijn rode Käthe sweater

Stofadvies voor de Käthe sweater is een dikkere kwaliteit goed rekbare jersey maar sweater stof met dezelfde rekbaarheid ook mogelijk. Ik koos dan ook voor een dikkere kwaliteit sweater stof met voldoende rek voor mijn versie. Na lang wikken en wegen is gekozen voor maat 40 en zijn de figuurnaden verwijderd. Ook zijn de zijnaden bij de taille iets uitgelegd.

Konfetti patterns Käthe sweater

Lissi Wilbat laat op Instagram zien hoe je ogen met een paspel kunt maken voor het koord. Een leuk detail dat terug te zien is in mijn fold-overkraag. In mijn voorraad zat nog een stuk blauw koordband met een dunne rode streep. Zo ontstond het idee om de binnenkant van de fold-overkraag van blauwe sweater stof te maken. Er was nog precies genoeg over van de Misusu Cuddle cardigan. Mijn mouwen hebben geen boordjes en ook zitten er in de zoom splitjes. 

My red Konfetti patterns Käthe sweater

Fabric advice for the Käthe sweater is a heavy weighted jersey with enough stretch. Sweater fabric with enough stretch was an alternative option. I wanted a comfortable warm version so that was what I was going to use: a heavy weighted red sweater fabric. After much deliberation, size 40 was chosen and the bust darts were removed. Another alteration was giving the waist more ease.

Konfetti patterns Käthe sweater

Lissi Wilbat shows on Instagram how to make bound buttonholes for the cord. A nice detail that was added to my fold-over collar. The inside of the fold-over collar is made of blue sweater fabric that was leftover after making the Misusu Cuddle cardigan. In my stash was also a piece of blue twill tape with a thin red stripe. This twill tape would have a perfect match with blue sweater fabric. My sleeves have no cuffs and there are also slits made in the hem.

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassingen1 uur; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 7 uur
Kosten: Konfetti patterns Käthe sweater € 6,90; voor mij als Minerva Brand ambassador zijn geen kosten aan deze stof verbonden; garen € 3,00

Konfetti patterns Käthe sweater

Time: finding the perfect pattern lay-out 3 hours; cutting 30 minutes; basting, stitching and finishing 6 hours
Costs: Konfetti patterns Käthe sweater (English version) € 7,90; being a Minerva Brand ambassador I received this fabric for free; yarn € 3,00

Tot slot

Deze Käthe sweater is een leuke variatie op een hoodie zeker als je niet graag een hoodie wil. Mijn aanpassingen pakken goed uit. Ik heb de zij- schouder- en mouwnaden twee centimeter breed gemaakt. Overige naden zijn 1 centimeter breed. Nadat de kraag aan de sweater was gestikt zijn de naden uitgedund. Hierdoor ontstaat een geleidelijke overgang van meerdere lagen stof naar twee. Uiteindelijk werden de resterende naden aan elkaar gelockt.

Konfetti patterns Käthe sweater

This Käthe sweater is a beautiful variation on a hoodie, especially if you don’t want a hoodie. My adjustments are working out very well. I made the side, shoulder and sleeve seams two centimeters wide. Other seams are 1 centimeter wide. I trimmed the seam allowance after sewing the collar on the body. Trimming eliminates unnecessary bulk and gives the neckline a smoother finish. Last step was serging the remaining seams together.

2 Comments on Konfetti patterns Käthe sweater

 1. Oho : dat is pas een knappe kerst-trui!
  De kleur rood doet mij immers aan Kerst denken, maar ik ben geen fan van al die eenmalige foute kersttruien die je in deze periode overal op het Internet ziet passeren.
  Zoals steeds zorg jij voor interessante details én de bijhorende uitleg!
  Merci daarvoor, want zoiets komt wel eens goed van pas.
  Ik schrijf deze reactie op 1/1 en wens je op deze dag een “gezond en tevreden en creatief 2023”.

  • Dank je wel. Het is echt een heerlijke sweater om in weg te kruipen. En wat betreft de ‘foute’ kersttrui: zelfde gedachte hier. Verspilling van kostbare materialen. Manlief heeft zich ondertussen ook gemeld voor een sweater met ook een opstaande halsafwerking. Dus je ziet het mijn jaar begint al met het uitwerken van een idee voor hem. Ook voor jou en voor je naasten een mooi schitterend en vooral gezond 2023.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.