Kerstmis is over 10 dagen. Tijd dus om de kerstversiering van zolder te halen maar ook om voor Kitty doll een mooie feestjurk te maken. Deze Bee Sew inspired Sunday Dress is daar prima geschikt voor.
It will be Christmas soon. Time to decorate the house but there’s also some time left to sew a festive dress for Kitty doll. This Bee Sew inspired Sunday Dress would make a great dress.

Bee Sew inspired Sunday Dress

Stoffen en overige materialen kiezen

Ik putte ook deze keer weer uit mijn voorraad en begon met een klein schetsje als idee. Dit vergemakkelijkt ook het zoeken. Zo zit er tussen de stapel kerststoffen een dunne doorzichtige stof met een printje. Prima geschikt met een dunne witte stof voor de voering van het lijfje. Tule om de rok van de jurk meer volume krijgt. Zoom- en taille afwerking met goudkleurig lint. Tot slot kwam er nog goudkleurig paillettenband uit de kralendoos. Leuk om daar de hals mee af te werken.

materialen

Finding all the materials

All used materials came from my stash. I started with drafting a sketch to have some idea. This also makes searching easier. A thin transparent fabric with a print for the dress. The dress body would be lined with a thin white fabric. Tulle to give the skirt of the dress more body. Hem and waist would be finished with gold coloured ribbon. I also found a piece of gold coloured sequin ribbon in my bead box. This would be used to finish the neckline.

Bee Sew inspired Sunday Dress

Het Bee Sew inspired Sunday Dress maken

Tijdens het vastspelden van de patroondeeltjes kreeg ik nog een ideetje. De jurk van Raggedy mouse heeft leuke volant mouwzomen. Ik paste daarvoor het mouwpatroon iets aan om ook deze Sunday dress dezelfde mouwzoom afwerking te geven. Een klein jurkje vereist wel het één en ander van je geduld. Zo wordt het lijfje gevoerd.

Bee Sew inspired Sunday Dress

Jennifer Long, de Bee Sew inspired ontwerpster, maakt bij al haar beschrijvingen een uitgebreide beschrijving. Als je deze stap voor stap volgt is ook dit jurkje prima te doen. Nadat je het lijfje met de mouwen klaar hebt ben je door het lastige deel heen. Nadat de rok aan de jurk gestikt was werd het pailettenband met de hand aan de hals vastgezet. Twee drukkers om het jurkje te sluiten en het kerstjurkje voor Kitty doll was klaar.

Making the festive dress for Kitty doll

While pinning the pattern pieces I reminded the dress I made for Raggedy mouse. This dress has sleeves with a ruffle finish. I adjusted the sleeve pattern slightly to give this Sunday dress the same sleeve hem finish. A small dress requires some patience. In this case even more because this body is lined. Jennifer Long, the Bee Sew inspired designer, adds always well written instructions.

Bee Sew inspired Sunday Dress

If you follow this step by step, this dress can be done even when you’ve some experience. After you’ve finished the body with the sleeves, you’re through the tricky part. After the skirt was stitched to the dress, the sequin trim was attached to the neckline by hand. Finally two small metal button snaps were sewn on the dress and the Christmas dress for Kitty doll was ready.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 20 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: Als Bee Sew Inspired story maker ontvang ik elke maand één gratis patroon naar keuze (Sunday Dress Doll Sewing patroon $8.95); tule € 1,00 (Jan Sikkes); overige gebruikte materialen komen uit voorraad
Time: cutting 20 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: Being a Bee Sew Inspired story maker I receive each month a pattern of my choice (Sunday Dress Doll Sewing pattern $8.95); thule € 1,00 (Jan Sikkes); all other materials came from my stash

2 Comments on Bee Sew inspired Sunday Dress

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.