Je bent op zoek naar leuke zelfgemaakte Sinterklaas of Kerstmis zelfgemaakte cadeautjes voor kinderen? Een knuffel is altijd leuk om te geven. Deze Angela Jardin Raggedy Mouse is ontworpen om van een afgedankte jeans te maken. Je zou hiervoor bijvoorbeeld een lievelingsspijkerbroek van je kind gebruiken waar maar geen afscheid van kan worden genomen.
This Angela Jardin Raggedy Mouse is perfect to give as a homemade Christmas gift. It’s designed to make it out of a discarded jeans. You can for example use the ones favourite jeans of your child. The one that has seen better days and is beyond mending.

Angela Jardin Raggedy Mouse

Hoe ziet dit patroon eruit

Je kunt met dit patroon zowel een muizenvriend als een muizenvriendinnetje maken. De beschrijving is duidelijk stap voor stap beschreven met illustraties. Ook zit er een patroontje bij om kleertjes te kunnen maken. Naadwaarden zijn toegevoegd.

Angela Jardin Raggedy Mouse

You can make a boy or a girl mouse with this pattern. The instructions are well written and come with lots of illustrations as well. This pattern includes a pattern to make clothes. Seam allowances are added.

Aan de slag

Ik ging aan de slag met een restant grijze jeans en roze flanel. Nadat de staart aan het lijf was gestikt besloot ik deze te veranderen. De meeste muizenstaarten zijn onbehaard en zien er daardoor net even anders uit. Door de staart van de verkeerde kant te maken ontstond dit effect ook een beetje. De kop van de originele muis kan draaien. Helaas was het geadviseerde scharnier niet zo één, twee, drie leverbaar dus stikte ik de kop op het lijf vast.

Angela Jardin Raggedy Mouse

Aan het afwerken van de kop wordt in de beschrijving veel aandacht besteed. Zo is het advies om de oren met spelden vast te zetten. Je kijkt dan de volgende dag of je tevreden bent of dat je nog wat wil veranderen. Voordeel van deze methode is dat zo jouw muis echt uniek wordt. Ook ik wisselde nog een paar keer van plek tot ik tevreden was.

Sewing the Angela Jardin Raggedy Mouse together

I used some leftover light grey jeans fabric and some pink flannel. After stitching the tail on the back body I decided I wanted to change that. Most mice have an almost hairless tail so the tail looks different than the body. Using the wrong side of the jeans fabric created this effect. The head of the original mouse has a safety joint. Sadly it wasn’t possible to purchase one on a short notice so my head is stitched on the body.

Angela Jardin Raggedy Mouse

One of the best parts in the instructions is the detailing of the head. Angela advice for the ears is to pin them in place and take a look the next morning. If you’re happy stitch them on the head or try another position. I changed a few times the position of the ears until I was happy with the total look.

Angela Jardin Raggedy Mouse lady like

Zoals gezegd zit er ook een patroon om kleding te kunnen maken. Een shirt voor een muizenvriend en een jurk voor een muizenvriendinnetje. Mijn muis zag er wel naar uit dat een jurk dat een jurk op de juiste plaats zou zijn. Het jurkje wordt ook gemaakt van shirtpatroon. Je past de lengte aan en stikt er een rokgedeelte aan vast.

Angela Jardin Raggedy Mouse

You can make a shirt for the boy mouse and a dress for the girl mouse using the same pattern. The only thing you have to do when you make a dress is shorten the shirt length. After sewing the shirt you add the skirt and that’s all.

Tijd en Kosten

Tijd: voorbereidingen 1 uur; knippen, stikken, borduren en afwerken 9 uur
Kosten: deze raggedy mouse is mijn maandelijkse bijdrage voor Makerist; Dit pcbangles raggedy mouse patroon kost $ 7,00; gebruikte materialen zijn restanten behalve € 5,00 voor vulling

Angela Jardin Raggedy Mouse

Time: preparations 1 hour; cutting; stitching, embroidering and finishing 9 hours
Costs: this raggedy mouse is my monthly make for the Makerist website; This pcbangles raggedy mouse pattern is available for $ 7,00; used materials were leftovers besides € 5,00 for the stuffing 

Hoe maak je eigen raggedy mouse versie?

Je kunt natuurlijk het patroon letterlijk volgen maar leuker is natuurlijk om er je eigen versie te maken. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om knuffels een hart en een navel te geven. Ook zijn de mouwzomen afgewerkt met elastiek waardoor ze aan de onderkant een volant-effect hebben. Tot slot zijn zowel de halsrand als de rokzoom afgewerkt met een smal kantje. De jurk sluit met twee drukkertjes.

Angela Jardin Raggedy Mouse

You can make the pattern the same as the original version or make one in your own style. I like to add a heart and a navel to soft toys. My sleeves hems have elastic so it looks like they have a ruffle. Neck and skirt hem are finished with small blue lace band. The dress closes with two small metal button snaps.

2 Comments on Angela Jardin Raggedy Mouse

  1. So clever and so cute. I love your creative and wonderful sewing posts.
    Thank you so much for sharing them with us! Lynne from New Jersey (USA).

    • Thank you so much Lynne for all your kind words. That’s the beauty of the time where living in: we can share our makes so we can inspire each other.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.