Von Lange Hand heeft leuke patroontjes voor hebbedingetjes. De al eerder gemaakte Hoodie Bunny is daar een goed voorbeeld van. Deze keer is de sprat pencil case aan de beurt.
The Von Lange Hand sprat pencil case is a great looking one of a kind pencil case. It has enough space for not only pencils but also scissors, geo-triangles, pencil sharpeners and erasers.

Von Lange Hand sprat pencil case

Het patroon

Bij het patroon zit ook een lookbook. Hierin vindt je  allerlei versies. Je kunt deze sprat pencil case net zo persoonlijk maken als je wilt. Dit patroon leent zich daarnaast uitstekend om van restanten te maken. Aan het patroon zijn mm naadwaarden toegevoegd. De uitgebreide instructie laat je diverse variaties zien met duidelijke foto’s.

Von Lange Hand sprat pencil case

This pattern comes with a lookbook where you can see all kinds versions. It’s also a great leftover buster sewing pattern. When you use leftovers you can make the Von Lange Hand sprat pencil case in a lot of variations. This pattern comes with added seam allowances and well written instructions. Some variations can also be found in the instructions and are supported by photo’s.

Aan de slag met het sprat patroon

Je maakt deze sprat pencil case van stevige stofsoorten zoals jeans, katoen, canvas en corduroy eventueel gecombineerd met vlieseline. Volumevlies of dun fibrefill voor vinnen en staart, een eindeloze rits, materiaal voor ogen en doorstikgaren voor de details. Ook kun je nog pipingband stikken tussen kop en lijf. 

Von Lange Hand sprat pencil case

Ik maakte mijn versie van restanten en afgedankte kledingstukken. Ogen zijn erop gestikt met een kleine zigzagsteek. De staart kun je op twee manieren aan het lijf stikken. Ik koos ervoor om de staart aan de buitenkant te stikken in plaats van aan de binnenkant. Als je voor de tweede methode kiest dan werk je de naad daarna aan de binnenkant met biaisband. Gevoelsmatig denk ik dat de tweede methode een dik stuk oplevert aan het einde van het lijf. 

Making the Von Lange Hand sprat pencil case

You make the sprat pencil case from fabrics like cotton, jeans, canvas, coated fabric or cord. If you use thiner fabrics thin volume fleece or interfacing can be a good way to add stiffness. Also needed are an endless zipper, materials for the eyes and decorative yarn for the details. Piping band can be used for the seam between head and body.

Von Lange Hand sprat pencil case

I made my version of leftovers and discarded clothes. Eyes are stitched on the head with a small zigzag stitch. The tail can be stitched on the body with the different methods. Sewn on the right side of the body (what I did) or sewn inside out. By doing it this way the attachment seam disappears inside the pencil case and is finished with bias band. In my opinion the body will be thicker at the end. 

Patroonervaring en Eindresultaat

Ook deze sprat pencil case was weer leuk om te maken. Volgens de beschrijving is dit geschikt voor een ervaren beginneling en heb je er ongeveer 2 uur voor nodig. Ik ben ergens tussen 6 en 7 uur bezig geweest. Vooral het inzetten van de eindeloze rits kostte mij veel tijd omdat ik daar geen ervaring mee heb.  Zo ook het stikken van de ogen en het detailleren van vinnen en staart. Om de vin- en staartdetails mooi uit te laten komen zijn deze voorzien van dunne quiltvulling.

Von Lange Hand sprat pencil case

This sprat pencil case was fun to make. Sewing duration given in the pattern is about 2 hours. It took me about 6 to 7 hours. The pattern is suitable for an experienced beginner. Stitching the eyes and details took a lot of time. Sewing the endless zipper was new to me so that probably took also more time. I also used thin quilt batting for the fins and tail tos add some volume.

Waar kun je dit Von Lange Hand patroon kopen

Je kunt het sprat pencil case patroon vinden op de Makerist website. Het kost $ 8,50.
You can buy the sprat pencil case pattern on the Makerist website for $ 8,50.

2 Comments on Von Lange Hand sprat pencil case

  1. Wat een grappige pennenzak is dit !
    EN : wat heb JIJ die mooi genaaid.
    Want een patroonmaakster kan het wel neerpennen; maar het is de naaister die erin moet slagen om het geheel zijn perfecte afwerking te krijgen.
    En daarin ben jij absoluut geslaagd !

    • Dank je wel voor het mooie compliment. Het is inderdaad een grappige versie van een pennenetui. Ik heb natuurlijk ook wel een beetje geluk gehad met mijn restanten dat ik deze combinatie kon maken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.