Binnenkort is het Halloween. Halloween is niet echt iets dat veel bij ons in Nederland al zie je het hier en daar wel opduiken. Mijn keuze voor de maandelijkse Bee Sew Inspired inspiratie patroon viel dan ook op Bat Doll.
It’s almost the last day of October and that means Halloween. Witches, black cats, ghosts, skeletons and Jack-O-Latterns are well known Halloween symbols. This Bee Sew Inspired Bat Doll fits perfect for some Halloween fun.

Bee Sew Inspired Bat Doll

Borduren

Oorspronkelijk wilde ik voor de detaillering mijn Pfaff gebruiken zoals bij de Kitty doll. Maar helaas was mijn machine naar de reparateur. Na enig denkwerk begon ik met de vleugels. De botten hebben een grote rijgsteek gekregen.

Bee Sew Inspired Bat Doll

Hierna was het hoofd aan de beurt. Ogen, omtrek wangen, mond zijn met een stiksteek gemaakt. Wangen en tanden met een platsteek. Neusgaten met een Frans knoopje.
Ik wilde ook graag iets doen met het lijf. Uiteindelijk tekende ik naar voorbeeld van een vleermuis de Bee Sew Inspired website een spinnenweb op het lijf.

Bee Sew Inspired Bat Doll

Een spinnenweb kan niet zonder spin dus loopt de spin over de rug van de vleermuis naar beneden. 

Embroidering the Bee Sew Inspired Bat Doll details

Just like the Kitty Doll I wanted to do the details with my sewing machine. But unfortunately my Pfaff was away for repair. After some research how to do hand embroidery I started with wings. The bones were done with a basting stitch.

Bee Sew Inspired Bat Doll

Next step was the head. Eyelashes, cheek outlines and mouth are done with a backstitch. Cheeks and teeth have a satin stitch. Nostril holes are done with French knots.
I also wanted to give the body some detailing. On the Bee Sew Inspired website is one of the bats made of spiderweb fabric. I drafted a spiderweb on the front body but after this was finished I had the feeling something was missing.

Bee Sew Inspired Bat Doll

This was of course a spider. You can see the spider when you at the back.

Van losse onderdelen naar de Bee Sew Inspired Bat Doll

Alle onderdelen lagen los op tafel. Mijn Pfaff was terug zodat de Bat Doll in elkaar gezet kon worden. Ik begon met de poten. Om wat contrast te creëren zijn deze gemaakt van de verkeerde kant van de stof net als de oren. De Bat Doll is gemaakt van geweven stof. Opvullen is dan ook een secuur werkje zodat er geen oneffenheden en bulten ontstaan.

Bee Sew Inspired Bat Doll

With all pattern pieces on the table on my just returned Pfaff the sewing together could begin. I started with the legs. They are made from the wrong side of the fabric for some contrast. The same is done with the ears. I used woven fabric this time. Stuffing needs to be done with care. Otherwise you end up with an uneven stuffed toy that has lumps and bumps. 

Tot slot

Mijn versie is in de kleinste maat: 35 centimeter. Spanned was het gelukt was om de spin netjes recht naar beneden zou lopen vanaf de schouder. Het is mijn favoriete detail en een klein grapje die zomaar tijdens het proces bedacht is. Ik ben als niet ervaren borduurster zeer tevreden met het borduurwerk. Zeker iets wat in de toekomst nog wel eens gebruikt gaat worden.

Bee Sew Inspired Bat Doll

My version measures 14 inches. My favourite is the spider on the back. It’s cute and fun too. I’ve no so much experience in embroidery but I’m pleased with the result. Perhaps something I could be do more often in the future.

Tijd en Kosten voor mijn Bee Sew Inspired Bat Doll

Tijd: knippen 30 minuten; borduren 8 uur; stikken, vullen en afwerken 3,5 uur
Kosten: Als Bee Sew Inspired story maker ontvang ik elke maand één gratis patroon naar keuze (het vleermuis patroon kost $11.95 (€12,30)); alle gebruikte materialen komen uit voorraad

Bee Sew Inspired Bat Doll

Time: cutting 30 minutes; embroidering 8 hours; stitching, stuffing and finishing 3,5 hours
Costs: Being a Bee Sew Inspired story maker I receive each month a pattern of my choice; This Batt Doll pattern is available for $11.95 (€12,30); all used materials came form stash

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.