Christina Albeck de Wardrobe by Me patroonontwerpster wilde graag het Daisy T-shirt van nieuwe foto’s voorzien. Zij vroeg of er mensen bereidt waren om er één te maken. Nu lagen er bij mij al geruime tijd twee afgedankte T-shirts op een stapel. Dit was een mooie gelegenheid om ook het Wardrobe by Me Daisy T-shirt een keer te gaan gebruiken.
Christina Albeck the designer behind Wardrobe by Me pattern wanted to update the photo’s of the Daisy T-shirt. She asked if there were people who wanted to help her out. In my discarded clothes stash were two T-shirts with dolman sleeves. Lucky me. Both were suitable to use for this job.

Het patroon

Het Daisy T-shirt is een T-shirt met aangeknipte mouwtjes en iets wijdere pasvorm. Je kunt kiezen uit 3 verschillende neklijnen, twee lengtes, twee zoomvarianten en borstzakje. Ook kun je dit patroon prima gebruiken voor de herfst en winter. Bij het patroon zit ook een lange mouw optie. Dit patroon is geschikt voor zowel geweven stof als jersey. Je kunt het Daisy T-shirt patroon op de Wardrobe by Me website voor € 12,10.

Wardrobe by Me Daisy T-shirt

The Wardrobe by Me Daisy T-shirt is a relaxed dolman T-shirt with a casual fit. The Daisy pattern has three neckline options, two lengths, curved or straight hem. For an Autumn and Winter version you can add sleeves.
You can make the Daisy T-shirt not only in woven fabrics but also in jersey fabrics too. The Wardrobe by Me Daisy T-shirt pattern will cost you € 12,10.

De eerste Wardrobe by Me Daisy T-shirt versie

Eén T-shirt was van jersey en de tweede had een jersey achterkant en een geweven voorkant. Ik begon met de jersey versie. Deze versie heeft knoopjes aan de achterkant omdat het oorspronkelijke shirt een middenachternaad had.

Terwijl ik bezig was met knippen kreeg ik het idee om de voorkant een gestikte applicatie te geven. Elke ochtend drink ik een koffie verkeerd. De koffie wordt gezet met een Italiaanse percolator. Gelukkig heeft een percolator veel rechte lijnen dus was het redelijk eenvoudig te stikken. Daarna stelde het in elkaar zetten niet veel meer voor. Nadat ook de knopen erop zaten was nummer één af.

Daisy version nummer one

One was made of jersey and the second one had a jersey back and a woven front. I started with the jersey version. This version has buttons at the back because the original shirt had a center back seam. While I was cutting I got the idea to give the front a stitched appliqué. Every morning I drink a caffè latte.

Wardrobe by Me Daisy T-shirt

The coffee is made with an Italian percolator. Fortunately a percolator has a lot of straight lines so it was fairly easy to stitch. After that stitching the Daisy together wasn’t much of a problem. After the buttons were also stitched on number one was finished and ready to wear.

Daisy versie nummer twee

Deze refashion heeft wat meer tijd gekost omdat dit project veel passen en meten kostte. De onderste stroken van het oorspronkelijke T-shirt zijn gebruikt om de zoom af te werken.

Ook om het borstzakje is ervan gemaakt. Ook zijn de originele mouwstroken gebruikt om de mouwzomen af te werken. Tenslotte werd de hals afgewerkt met een smalle bies wederom geknipt van één van de onderste stroken.

Wardrobe by Me Daisy T-shirt second version

This refashion took a little more time because it was more complicated than the first one. Measuring, thinking how to use all the different pieces and marking the position of the individual patten pieces. The bottom part of the original T-shirt have been used to finish the hem.

Wardrobe by Me Daisy T-shirt

It’s also used for the breast pocket as well. The original sleeve strips have also been reused to finish the sleeve seams. Finally, the neckline was finished with a narrow trim again cut from the bottom strip.

Hoeveel tijd ging er in deze twee refashions zitten

Ik vind refashions altijd leuk om te doen. Het geeft iedere keer weer een goed gevoel als afgedankte kledingstukken een tweede kans krijgen. Goede voorbereiding is de sleutel voor succes. Zo worden eerst de kledingstukken volledig uit elkaar gehaald, gewassen en gestreken. Wat ook helpt is dat je een goed beeld hebt van patronen die je al in huis hebt. Soms heb je in één keer het juiste patroon te pakken.

Wardrobe by Me Daisy T-shirt

Andere keer ben je even op zoek. Ik denk dat ik met beide T-shirts alles bij elkaar zo’n twaalf uur ben bezig geweest. Natuurlijk is dat een veelvoud van wat het gekost zou hebben als je met een lap stof gewerkt zou hebben. Maar voor mij telt het eindresultaat. En dat zijn twee T-shirts die prima passen maar ook bij alles wat er al in mijn kledingkast hangt.

How much time is spend for both refashions

I always like to do refashions. It gives me every time a good feeling when discarded clothes are given a second chance. Good preparation is the key to success. The garments are first completely unpicked, washed and ironed. What also helps is that you have a good idea of ​​patterns that you already own.

percolator machine embroidery

Sometimes you have the right pattern in one go. Other times you are just looking for the right one. I think I spent about twelve hours on both T-shirts from start to finish. Of course that’s more than what it would have cost if you had worked with a piece of fabric. But for me personally it’s the end result that counts for me. And that are two T-shirts that fit perfectly with everything I already have in my wardrobe.

2 Comments on Wardrobe by Me Daisy T-shirt

  1. Ik volg met plezier je blog, brengt mij weer op ideeën. Voor een leuke tas bij voorbeeld (apex pouch). Dank voor het delen van alle prachtig en zorgvuldig uitgevoerde projecten.

    • Dank je wel Astrid voor dit mooie compliment. En inderdaad het is leuk om elkaar te inspireren en ideeën op te doen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.