De Boxy Shirt is het nieuwste Wardrobe by Me patroon dat vanaf vandaag beschikbaar is. Het is een oversized model met knoopsluiting.
This Wardrobe by Me Boxy Shirt is released today. The fit is oversized, has a boxy look and a front button closure.

Wardrobe by Me Boxy Shirt

De twee versies van het Wardrobe by Me Boxy Shirt

Je kunt met dit patroon twee versies maken. Zonder of met mouw en borstzak. De versie zonder mouw heeft een dropped shoulders effect met splitjes. Deze splitjes komen terug in de zijnaad. Ook heeft de korte versie een rechte zoom. Beide versies hebben een kraag met staander. De versie met lange mouw heeft een langere lengte, de mouw sluit met een nepmanchet en heeft een afgeronde zoomafwerking.

technical drawing

You can make two different versions with this pattern. The sleeveless version has a dolman sleeve with slits at the top of the arm. There are also slits in the side seams. One can also choose for a straight or curved hem and a breast pocket. The sleeves have sleeves pleated faux cuffs. Both versions have a collar on a collar stand. 

Hoe maakte ik de Wardrobe by Me Boxy Shirt 

Ik vond in mijn voorraad nog een restant van de Megan Blouse. Het leek precies voldoende helaas was er in de breedte 5 centimeter te kort. Hierdoor was er net te kort om de knoppenbies te kunnen maken. Goede raad is duur maar oplossingen zijn er altijd. Goede nachtrust doet wonderen.

Wardrobe by Me Boxy Shirt

Op tafel lag nog een restant van een ander project en dat paste wonderwel perfect. Ik knipte van de contrast stof de knopenbies. Om er een geheel van te maken zijn ook de binnenste kraag, kraagstaander en borstzaknaadtoeslag ook van de contrast stof. Persoonlijk vind ik een afgeronde zoomafwerking mooier dus kreeg mijn versie die van versie B.

How did I make my Boxy Shirt

I still had some leftover cotton poplin fabric that was used for the Megan Blouse. Unfortunately the width was 5 centimeters too short to make the button placket. Good advice is in this kind of cases invaluable. After a good night sleep and some leftover fabric of another project I found the solution.

Wardrobe by Me Boxy Shirt

The button placket was made of the contrast fabric. I also used it for the back collar, the back collar stand and the top edge of the breast pocket. Because I prefer a curved hem I finished my version with the hem shown in view B.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: Dit Wardrobe by Me Boxy Shirt is nu verkrijgbaar met 20% korting tot en met vrijdag 2 september 2022 en kost daarna € 14,52 inclusief BTW; stoffen, garen, knopen zijn afkomstig uit mijn voorraad; print- en plakkosten € 3,50; versteviging € 2,50

Wardrobe by Me Boxy Shirt

Time: cutting 45 minutes; basting, stitching and finishing 6 hours
Costs: This Wardrobe by Me Boxy Shirt is currently available with a reduction of 20% starting and ends on Friday 2 September 2022 midnight instead of € 14,52 tax included; fabrics, yarn, buttons came from my stash; print- and assembling costs € 3,50; interfacing € 2,50

Een meer dan draagbare testversie

Deze versie van de Wardrobe by Me Boxy Shirt is het resultaat van een patroontest. Patronen testen is altijd leuk om te doen maar denk er niet te licht over. Er wordt veel van je gevraagd. Christina Albeck gaat voor een perfecte uitgave. Zo beoordeel je het patroon op mankementen maar ook instructies worden beoordeeld op missers. Soms zijn er meerdere versies nodig om de fit te vervolmaken. Deze keer bleef het bij één versie. 

Wardrobe by Me Boxy Shirt

Dit is een leuk patroon dat door iedereen die een beetje geduld heeft prima te maken is. Het patroon is ook nog eens geschikt voor het hele jaar. Een lange mouw versie staat dan ook op mijn programma. De lage mouwen hebben geen split en manchetten geen knoopsluiting. De splitjes zijn een leuke toevoeging evenals de extra grote borstzak en de twee zoomvormen.

My more than wearable Wardrobe by Me Boxy Shirt

This Boxy Shirt is the result of a pattern test. Pattern testers are very useful for pattern designers. Pattern testers tests a sewing patterns and gives feedback to the pattern designer before it’s released. Sewing instructions are checked just like the pattern fit on different body types. Sometimes you’ve to make more than one version but this time one was sufficient. 

Wardrobe by Me Boxy Shirt

This pattern is doable for everyone with some sewing experience. The outcome looks amazing due to added details like slits, big breast pocket and curved hem. You can use this pattern for all seasons. Sleeveless for Autumn and Summer. Long sleeved for the more colder days. A long sleeved version is on my to make list. I’m really forward to make the sleeve construction without button plackets and faux cuffs.

4 Comments on Wardrobe by Me Boxy Shirt

 1. Zéker een geslaagde test !
  Met als resultaat : een veelzijdige bloes !
  Mooi detail : de korte aangeknipte mouwtjes met split !
  En een éven mooi detail : de afwerking van de knoopbies/kraag met een contrasterende stof.
  Ik veronderstel dat het niet bij dit éne exemplaar zal blijven !

  • Ja zeker: ik ben er meer dan content mee. Persoonlijk vind ik wat contrast/accent altijd wel leuk maar een ontwerper ziet dat soms anders tijdens de testfase. Wat best wel begrijpelijk is maar het was zo warm tijdens het testen dat ik een gang naar de stoffenwinkel wilde vermijden. Ik wil graag nog een keer de versie met lange mouw maken. De manchetconstructie is best wel bijzonder.

 2. Het is een leuke blouse. Past qua uitstraling ook echt bij jou en de uit nood geboren contrasten maken het nog leuker. Past ook prima bij de broek. En ik vind een afgeronde zoom ook leuker!! Kortom: een pittig bloesje!! ☺

  • Dank je wel Ines. Ik vind het altijd wel leuk om ergens een accent stof te gebruiken maar ja als je een patroon test vindt een ontwerper het niet altijd leuk als je afwijkt van het ontwerp maar in dit geval was het geen bezwaar. En ook voor mij geldt dat afgeronde zomen de voorkeur hebben en als ze ontbreken voeg ik ze meestal zelf toe.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.