Kitty Doll kreeg vorige maand een overall. Met de herfst in aantocht leek het goed idee om een jasje te maken. Jennifer Long de Bee Sew Inspired designer heeft hierin voorzien. Wat denk je van deze Bee Sew Inspired Button-Up Shirt.
My Kitty Doll only has an overall. Although it’s still Summer soon it will be Autumn. So to be prepared it was time to make something to wear with the overall. Jennifer Long the designer behind Bee Sew Inspired created this beautiful Button-Up Shirt. A perfect next make for Kitty.

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

Stofkeuze

Elk project begint met het uitzoeken van stoffen. De Button-Up Shirt wordt gevoerd dus in dit geval twee stofjes. Ik ging in eerste instantie op zoek naar dezelfde kleuren als de overall. Maar uiteindelijk viel de keuze op twee stoffen in meer primaire kleuren. 

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

Every project starts with the search for suitable fabric. The Button-Up Shirt is fully lined so I needed two fabrics. Initially I was looking for fabrics in the colours as the overall. After making some combination the combination with the primary colour looked better.

Aan de slag met het Bee Sew Inspired Button-Up Shirt patroon

Dit patroon bestaat uit drie delen. De reverkraag en mouwen zijn aangeknipt zodat ook een beginner dit shirt kan maken. Je ziet bij de reverkraag de ‘voering’. Ik maakte de mouwen één centimeter langer om ze te kunnen omslaan waardoor ook hier de voering’ zichtbaar wordt. De zakken zijn daarom ook gemaakt van de ‘voeringstof’ voor meer contrast.

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

Zakken zijn op de laagste snelheid gestikt om een mooie ronding te krijgen. Als dit eenmaal gedaan is is verder stikken een fluitje van een cent. Instructies zijn duidelijk beschreven, goed te volgen en elke stap heeft duidelijke tekeningen. Mijn versie kreeg twee kleine knoopjes in plaats van plastic drukknopen.

Making the Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

The Button-Up Shirt pattern has three pattern pieces. The lapel collar and sleeves are drafted on the body pattern pieces. This makes this pattern suitable even for a beginner. You can see the lining at the lapel collar. I made the sleeves one centimeter longer so they can to turn up. By doing so the lining is visible too.

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

The pockets are therefore also made of the lining fabric for more contrast. Pockets are done on the slowest speed of my sewing machine to end up with beautiful round corners. Stitching the rest of the button-up together was straight forward. Instructions are clear, easy to follow and every step has illustrations. My version got two small buttons instead of plastic snaps.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: Als Bee Sew Inspired story maker ontvang ik elke maand één gratis patroon naar keuze (het patroon kost $8.95 (€8,95); alle gebruikte materialen komen uit voorraad

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

Time: cutting 30 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: Being a Bee Sew Inspired story maker I receive each month a pattern of my choice; This Button-Up Shirt pattern is available for $8.95 (€8,95); all used materials came form stash

Kitty Doll en haar complete outfit

Het is een leuk setje geworden. Kinderen kunnen de kleding makkelijk aan- en uittrekken. Zowel de overall als de Button-up Shirt zijn beide gevoerd. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar. Ik heb de volgende dag ook knopen aan de voeringzijde gemaakt zodat ook deze kant draagbaar geworden is. Ook deze kant heeft zakken gekregen. Deze zakken zijn er met een grote rijgsteek schuin opgezet. Zo lijken ze een beetje op steekzakken.

Bee Sew Inspired Button-Up Shirt

This has become a really fun and great combination. Kids who play with her can easily dress her up. Overall and Button-up Shirt are both fully lined. This makes them also less vulnerable. I sewed the next day on the lining side also two buttons so the Button-up Shirt is now reversible. Two big pockets are added too. They are placed in an angle and sewn on by hand with a running stitch.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.