Nu de Kitty Doll af is was het tijd om haar wardrobe uit te breiden. Je kunt op de website van Bee Sew Inspired diverse kledingstukken vinden waaronder ook deze overall pants. Een patroon dat je geheel naar eigen inzicht kunt maken.
My Kitty Doll only has a dress. It was time to add a new piece of clothing to her wardrobe. This Bee Sew Inspired Doll Overall Pants is one of the clothes that’s designed to make a rag doll wardrobe.

Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

Aan de slag

Jennifer Long liet op Instagram zien dat zij granny squares aan het borduren was. Je kunt het borduurpatroon gratis downloaden op haar website. Ik zag er meteen een leuke applicatie in voor op het voorstuk. Helaas was de borduurstof onvindbaar maar tussen de afgedankte stoffen zat een grof geweven linnen servet.

embroidered granny square

Tijdens het borduren bleek dat het eerder een rechthoek zou worden in plaats van een vierkant. Een mooi toeval omdat het voorstuk ook niet vierkant is. Bij de originele overall wordt alleen het voorstuk gevoerd. Op dat moment kwam het idee om de hele overall te voeren maar de vraag was: kan dat ook? 

De gevoerde Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

Ik maakte een testversie van restanten pitjes katoen. Het bleek te kunnen mits ik de broekzomen met de hand zou afwerken. Een bijkomende is dat het kledingstuk minder kwetsbaar zijn als kinderen de pop aan en uitkleden.

Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

De banden zijn gemaakt van blauw katoenen stof met hetzelfde stoppatroon als de voering. De schuifgespen zijn afkomstig van een afgedankte bh.

Making the Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

Jennifer Long showed on Instagram that she was embroidering granny squares. You can download this embroidery pattern for free. I immediately saw it as a beautiful application on the bib. Unfortunately for the second time the embroidery fabric couldn’t be found.

Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

But lucky me between the discarded fabrics was a heavy woven linen napkin. While embroidering it turned out that I would have a rectangle instead of a square. A nice coincidence because the bib is not square either. 

Making a lined version

The original overall only has a lined bib. When this was done I wanted to see if I could make a lined overall pants but was it possible. I made a test version first out of scraps used for  pattern testing. It was doable if I closed the hems with a ladder stitch.

Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

Another advantage it would also make the garment more durable when children dress and undress the doll. The straps are made of a blue cotton with the same dot print as the lining. The slide buckles are from a discarded bra.

Mijn ervaring met het Bee Sew Inspired Doll Overall Pants

Ook voor iemand met weinig ervaring is deze overall prima te maken. Bij het patroon zit een uitgebreide beschrijving met illustraties. Je kunt daarnaast ook op YouTube diverse Bee Sew Inspired video’s vinden. Ook dit patroon komt net als de Kitty Doll in 3 maten: 35, 41 en 46 centimeter. Je het patroon dus vaker gebruiken als je meerdere animal dolls wilt gaan maken in andere lengtes.

Bee Sew Inspired Doll Overall Pants


This overall can also be made by someone with little experience. The pattern comes with well written instructions end illustrations.  You can also find various Bee Sew Inspired videos on YouTube as well. Just like the Kitty Doll, this pattern also comes in 3 sizes: 35, 41 and 46 centimeters. So you can use the pattern every time if you make more animal dolls in a different sizes.

Tijd en Kosten

Tijd: borduren 6 uur; knippen 30 minuten; overall stikken en afwerken 4 uur
Kosten: Als Bee Sew Inspired story maker ontvang ik elke maand één gratis patroon naar keuze (het patroon kost $8.95 – €8,95); alle gebruikte materialen komen uit voorraad


Time: Embroidering 6 hours; cutting 30 minutes; stitching overall and finishing 4 hours
Costs: Being a Bee Sew Inspired story maker I receive each month a pattern of my choice; This Doll Overall pants pattern is available for $8.95 – €8,95; all used materials came form stash

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.