Bee Sew Inspired Kitty Doll is één van de animal doll patronen van Bee Sew Inspired. Je kunt kiezen voor twee verschillende versie. Eén waarbij details met de hand worden geborduurd of één waarbij details een borduurmachine wordt gebruikt. Het Kitty Doll patroon wordt geleverd in 3 maten: 35, 41 en 46 centimeter.
My just finished Kitty Doll is one of the Bee Sew Inspired animal doll patterns. There are two options: one for hand embroidered details or one for in-the-hoop embroidered machine details. Each pattern includes three sizes: 14, 16, and 18 inches.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Aan de slag

Ik koos voor de grootste versie. Het is verstandig om vooraf de instructies door te lezen. Net als bij Patchouli Moon Studio Needle Book zijn ook bij deze Kitty Doll de details met de machine gestikt. Deze methode lijkt veel op het zichtbaar repareren van kleding.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Het voordeel is ook dat de details goed vast zitten. Daarnaast kan ik de details beter uitwerken zoals bij de ogen. Teenkussentjes, snorharen, mond en iris zijn gestikt met een kleine rechte steek. Binnenoor, pupil, oog, neus, hoofddetail zijn met een kleine zigzagsteek gestikt.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Tenslotte kreeg Kitty nog een hart en navel die met de hand geborduurd zijn.

Making the Bee Sew Inspired Kitty Doll

I made the largest version. It’s wise to read the instructions first. Just like the Patchouli Moon Studio Needle Book details are also machine stitched. The method I used looks almost the same as visible mending.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

The advantage is that the details are well secured but I also can work out the details better. Kitty paws, whiskers, mouth and iris are stitched with a small straight stitch. Inner ear, pupil, eye, nose, fur are stitched with a small zigzag stitch.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

I couldn’t resist doing a personal touch so gave Kitty doll also a heart and navel with hand embroidery

Materiaalkeuze en afwerking

Kitty Doll is gemaakt van een afgedankte sweater met weinig rek. Het voordeel van deze stof is dat het na het vullen nauwelijks plooien oplevert in tegenstelling tot een geweven stof.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Haar jurkje is afkomstig van Clementine. Zij heeft een nieuw huis gevonden. Een klein meisje zorgt nu voor haar zorgt. Zij wilde dat Clementine een jurk kreeg in dezelfde stof als één van haar jurk.
Kitty Doll is made from a discarded sweater with little stretch. The advantage of this fabric is that it hardly produces any folds after stuffing unlike woven fabrics.

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Her dress comes from Clementine. She found a new home. A little girl who now takes care of her. She wanted that Clementine is wearing a dress in the same fabric as one of her dress.

Eindresultaat Bee Sew Inspired Kitty Doll

De Bee Sew Inspired Kitty Doll is erg leuk geworden vooral door de vele details. Ook ben ik erg blij dat ik ervoor gekozen heb om deze met machine te stikken. Of deze methode meer werk heeft gekost dan met de hand borduren weet ik niet. Maar uiteindelijk is het resultaat wat telt.

Bee Sew Inspired Kitty Doll


The Bee Sew Inspired Kitty Doll looks very nice especially all the many details. I’m also pleased that I chose to use my sewing machine for the embroidery. I don’t know if this method takes more time than embroidering by hand. But in the end thinly thing that counts is the result.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; details met de machine stikken 15 uur; Kitty doll stikken en vullen 3 uur
Kosten: Sinds kort ben ik één van de Bee Sew Inspired story makers. Elke maand mag ik één patroon gratis uitkiezen om te maken. Als tegenprestatie deel ik het resultaat op diverse social media; overige materialen zijn restanten

Bee Sew Inspired Kitty Doll

Time: cutting 30 minutes; stitching the details 15 hours; stitching Kitty doll together and stuffing 3 hours
Costs: I recently became one of the Bee Sew Inspired story makers. Every month I’m allowed to choose one pattern for free to make it. In return I only have to share the result on various social media; other materials are remnants

2 Comments on Bee Sew Inspired Kitty Doll

  1. Wat een liefje !
    En zo fijn genaaid !
    Ik ben geen knuffelnaaister ; maar mocht ik een knuffel willen/moeten maken voor het WZC waar mijn moeder verblijft , dan zou deze Kitty Doll met haar “veilige” details mijn eerste keuze zijn.

    • Dank je wel. Toen onze dochters klein waren zaten ze echt overal aan te peuteren. Veilig speelgoed was een must voor mij. Nu ik knuffels maak is dat dan ook een obsessie voor mij. Deze ragdoll heeft een behoorlijk formaat dus ik denk inderdaad ook prima geschikt voor WZC bewoners. Voor de Kitty Doll zijn ook patroontjes te verkrijgen voor kleding. Deze heb ik ook op mijn verlanglijst staan.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.