Kleding maken van afgedankte kleding vraagt om een andere aanpak dan van stof. Het is een uitdaging omdat het beschikbare materiaal beperkt is. Soms lukt het om iets nieuws te maken van één soms heb je meerdere kledingstukken nodig.
Deze Misusu Shift Tee hack version 2 is gemaakt van twee afgedankte T-shirts.

Misusu Shift Tee hack version 2

New clothes made from discarded clothing can be very challenging. You’re perhaps able to make one new garment out of one old garment if it’s  big enough.
I used two for this Misusu Shift Tee hack version 2.

Misusu Shift Tee hack version 2

De afgedankte kledingstukken

Het materiaal bestond deze keer uit een streepjes T-shirt en een wit T-shirt met kanten voorpand. Refashion voorbereidingen bestaan uit het los tornen van de kledingstukken en het wassen van de diverse losse stofdelen. De mouwen van het T-shirt met kanten voorpand waren al gebruikt voor de Dickey collars. Deze keer was het een dubbele uitdaging. Ik moest niet alleen een geschikt patroon vinden maar ook jersey met niet-rekbaar kant combineren. 

Misusu Shift Tee hack version 2

My refashion material were this time a striped T-shirt and a white T-shirt with a lace front. Refashion preparations always start with unpicking and machine washing. The sleeves of the T-shirt with the lace front were already used for the Dickey collars. This time the refashion was a double challenge. I had not only to find a suitable pattern but also combining jersey with no-stretch lace.

Het idee voor de Misusu Shift Tee hack version 2

Ik wilde een asymmetrische look, iets met knopen en kanten mouwen. Diverse patronen werden op de diverse stofdelen gelegd en ideeën tekeningetjes gemaakt. De keuze viel uiteindelijk op het Misusu Shift Tee patroon. Dit patroon heeft al een asymmetrische look en een eerdere hack zorgde voor een knoopsluiting idee. Door de kanten mouw schuin van draad te knippen had de mouw precies voldoende rek.

Misusu Shift Tee hack version 2

I wanted an asymmetrische look, buttons and lace sleeves. Several patterns passed the review and sketches were drawn. The Misusu Shift Tee pattern was the final choice. This pattern already has an asymmetrische look and another hack gave the button closure idea. The lace sleeve is cut on the bias to give it enough stretch.

Aan de slag

De zwarte strepen van de ene helft zitten precies in het midden van de witte strepen van de andere helft. Dit was een extra uitdaging door de asymmetrische lijn en aanknippen van de knoopsgatenbeleggen. Ik was erg tevreden met de zijnaden van Shift Tee hack dus ook deze versie heeft een fitted look. Het stikken van de mouwen aan het lijfgedeelte wordt daardoor iets anders dan in de oorspronkelijke versie.

Misusu Shift Tee hack version 2

The black stripes of one side are perfect in the middle of white stripes on the other side. To get this right was a bit of challenge due to asymmetrical twisted seams. The second challenge was cutting both button plackets. I was pleased with the outcome of the side seams in the Shift Tee hack. So this version has them too. Stitching the sleeves on the bodice is a little bit different than in the original version.

Tijd en Kosten

Tijd: T-shirts uit elkaar tornen 2 uur; knippen 1 uur; stikken, knopen met de hand aanzetten en afwerken  9 uur
Kosten: Misusu Shift Tee patroon is reeds in mijn bezit; knopen € 3,00 (gekocht bij een goede doelen winkel)

Misusu Shift Tee hack version 2

Time: unpicking both T-shirts 2 hours; cutting 1 hour; stitching, sewing buttons by hand and finishing 9 hours
Costs: Misusu Shift Tee pattern was already in my possession; buttons € 3,00 (bought in a charity shop)

Eindresultaat

Het blijft iedere keer een verrassing wat het eindresultaat van een zelfgemaakt kledingstuk is. Lukt het om het plaatje wat je in hoofd hebt voor je begint te verwezenlijken. Ik ben er blij met deze vijfde versie en tweede succesvolle Shift Tee hack. Ik ga eens nadenken wat het volgende project gaat worden.

Misusu Shift Tee hack version 2

It’s always a surprise how each homemade garment will look when it’s finished. Looks it’s the way you wanted. I’m very pleased with the result of this fifth version and second Shift Tee hack. So ten out of ten.

2 Comments on Misusu Shift Tee hack version 2

    • Dank je wel. Ik vind het iedere keer weer geweldig als ik afgedankte kleding een nieuwe bestemming kan geven met name als de stof nog in prima conditie is maar er gaatjes inzitten of vlekken die er niet uitgaan.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.