Mijn Justeweight patroongewichten hebben niet alleen veel weg van bigbags maar ook lijken ze op mini deurstoppers. Deurstoppers zijn erg handig. Zeker nu warme dagen op komst zijn. Zet om voor je deur en deze zal niet dichtslaat. Maar heb je er ook eens aan gedacht om deurstoppers achter deuren te zetten? Zo zorg je ervoor dat deurklinken bij openwaaien geen gaten in muren maken. Een leuk idee om het originele patroon te gebruiken voor een In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper.
My Justweight pattern weights
not only look not like bigbags they also look like a mini doorstopper. Doorstoppers can be very useful. Especially now that warm days are approaching. In front of your door and it won’t slam in your face. But have you ever thought of putting them behind doors? This way you ensure that door handles don’t make holes in walls when they are blown open.

In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper

Van patroongewichten naar deurstopper

Ik ging eerst op zoek naar bestaande vierkanten deurstoppers om zo een indruk te krijgen van het formaat. Zo leek door het patroon tweemaal te vergroten ik aardig in de goede richting zat. Omdat ik tevreden was met mijn andere deurstopper is ook deze weer van een afgedankte jeans.

In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper

Tussen de afgedankte jeansbroeken vond ik er één waarvan een achterpijp precies 24 centimeter breed was. Ook lag er nog een stuk koord op tafel voor het handvat. Als herinnering aan het merk is het jeanslabel ook op de deurstopper gestikt. Ik heb om stuiven te voorkomen deze de kattenbakkorrels in een plastic zak gedaan. 

In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper pattern

I found some existing square doorstops on the internet just to get an idea of the size. By enlarging the pattern twice, it seemed that I was heading in the right direction. Just like a previous made doorstopper I wanted to make this one out of a discarded jeans too.

In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper

I found one with a back leg that was exactly 24 centimeters wide. There was also a piece of cord left on the table for the handle. As a reminder of the brand, the jeans label is also stitched on the doorstop. After my previous dust experience with the cat litter I used a plastic bag for it.

De In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper in actie

De Justweight deurstopper staat sinds twee dagen in ons huis op de begane grond. Hij staat achter de gangdeur en voorkomt zo dat de deur tegen ons wandtafeltje aankomt. Ik heb deze deurstopper een flink gewicht gegeven. Dit exemplaar weegt 1,5 kilogram. Wil je er ook één maken? Je kunt binnen 2 uur een deurstopper klaar hebben. En het patroon? Dat is voor leden van Sarah Jolly’s In Complete Stich FB-groep gratis.

In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper

The Justweight doorstopper is now for two days in function on the ground floor of our house. It’s standing behind the hallway door preventing that the door might damage our wall table. This Justweight doorstopper weighs 1.5 kilograms. Would you like to make one too? You can make one within 2 hours. And the pattern? This is free for members of the In Complete Stich FB-group.

2 Comments on In Complete Stitches JUSTweight Doorstopper

    • It’s indeed a wonderful useful object and also a great way to reuse discarded jeans to give them a second life.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.