Eén van mijn vriendinnen werkte een tijdje geleden voor een kledingbedrijf. Zij had diverse restanten jersey stoffen liggen en vroeg of iets voor mij was. Het waren redelijke stukken dus daar viel wat voor te maken voor Stichting Babyspullen.
One of my friends used to work for a clothing company. She had some leftover pieces of jersey with floral prints. She asked me if it was something I could use. It were general pieces big enough to make some clothes for Stichting Babyspullen.

Waves and Wild speedy pants

Waves and Wild speedy pants patroon

Ik ging op zoek naar een patroon voor ondergoed en kwam bij Waves and Wild speedy pants uit. Een gratis patroon dat geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Je kunt het patroon gebruiken voor een baby van 6 maanden maar ook voor een 12-jarige. Taille en beengaten krijgen biesjes. Elastiek wordt niet gebruikt. Je kunt deze onderbroeken prima met een gewone naaimachine maken maar met een lockmachine krijg je een mooier resultaat.

Waves and Wild speedy pants

I came across the Waves and Wild speedy pants when I was searching for underwear patterns. It’s a free unisex pattern that is graded to a size range of 6-12 months to 12 years. Waist and legs are finished with strips of jersey without using elastic. You can make both versions on a regular sewing machine but an overlocker will give a neater finish. 

Aan de slag

Tussen mijn eigen restanten zaten nog twee restanten Megan Blue jersey. Precies genoeg voor een boxer. Ik begon met de boxer en twee onderboeken voor meisjes. Stichting babyspullen wil graag kleine maten. Beide zijn dan ook in maat 1 year. Door de kleine afmetingen van de diverse patroondelen is het in elkaar zetten iets lastiger dan van een dames onderbroek.

Waves and Wild speedy pants

De onderbroek heeft een kruisstuk die alleen voor de binnenkant apart is. De boxer heeft een apart voorstuk. Deze stik je aan het boxer patroon. Je stikt vervolgens beide aan de onderkant asmen waardoor het kruis ontstaat. Drie uur later waren de eerste proefexemplaren klaar. 

Making the first underwear

I also found two Megan Blue leftovers in my stash. Perfect to make a boxer. I started with one boxer and two briefs. Stichting babyspullen only wants donaties in small sizes. Therefore both are made in deze 1 year. Making the underwear in a small size is a little more difficult than sewing an adult version.

Waves and Wild speedy pants

The boxer has two pattern pieces. A main pattern piece that is cut on the fold at the centre back and a front gusset piece. The brief has a front piece, a back piece and a gusset. Three hours all three were finished.

Boxer wordt zomerpyamabroekje voor meisjes

Het voorstuk van de boxer lag tegen het boxer patroon aan waardoor ze één geheel vormden. Ik besloot een proefexemplaar te maken voor een meisje. Ook zijn de beengaten verlengd zodat er broekspijpen ontstonden.

Waves and Wild speedy pants

Het eindresultaat zag er prima uit zodat werd besloten om zomerpyjamaatjes voor meisjes te maken. Ik tekende een eenvoudig T-shirt met aangeknipte mouwtjes. Alle overgebleven restanten werden op tafel gelegd met als resultaat 5 zomerpyjamaatjes.

Transforming the boxer into a little girls pyjama 

The front piece of the boxer and the main piece were laying together on the table. I came up with the idea to cut them together in one piece and see if it would work. The legs are lengthen and the result looked perfect.

Waves and Wild speedy pants

I drafted a simple T-shirt with dolman sleeves so I could make some Summer pyjama’s for little girls. All remaining pieces were just enough to turn them into 5 Summer pyjama’s.

Mijn ervaring met Waves and Wild speedy pants

Het is bijna niet te geloven dat dit een gratis patroon is. De broekjes zien er prima uit. Patroon is niet alleen goed ontworpen maar daarnaast ook nog eens in veel maten. De Engelse beschrijving is meer dan voldoende en samen met de illustraties prima te volgen. Een prima patroon om restanten jersey te gebruiken voor ondergoed zowel voor jongens als meisjes.

Waves and Wild speedy pants

It’s almost unbelievable that this is a free pattern. The outcome of the boxer and briefs is outstanding. Pattern is well drafted and comes in a large size range. Instructions are illustrated and help from start to a finish. A perfect patter to get rid of leftover jerseys and transform them into underwear for your kids.

2 Comments on Waves and Wild speedy pants

    • Ze zijn inderdaad schattig en het maken viel reuze mee. Als ik de tijd kon terugdraaien zou ik ook zo maken voor beide dochters inclusief de zomer PJ’s.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.