Soms kom je ergens een patroon tegen dat je om de één of andere reden bij blijft. Bij mij was het de Von Lange Hand Hoodie Bunny. Zo’n leuk tutdoekje voor een baby is prima geschikt als kraamcadeautje.
As soon as I came across this Hoodie Bunny on Makerist I wanted to make it. This cute lovey is a great baby shower gift.

Het patroon

Je kunt de Hoodie Bunny zowel een hansopje als een jurk geven. De kleding kan opgevrolijkt worden met een zak waarin een wortel past maar ook met applicaties. Elke variaties heeft een apart patroon. Aan het patroon is 7 mm naadwaarden toegevoegd. Foto’s ondersteunen de instructies.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

You can give the Hoodie Bunny pants or a dress. The clothes can be given a bumbag with a carrot but also all kind of appliques. All have individual pattern pieces. Seam allowances are added and are 0.7 centimeter. Instructions are supported by photo’s.

Aan de slag met het Von Lange Hand Hoodie Bunny patroon

Deze Hoodie Bunny leent zich prima om gebruik te maken van restant stoffen. Mijn bunny is van French terry, het hansopje van jersey, wortel van katoen en applicatie van fleece. Je kunt het konijn een staartje geven maar ook mee stikken met het hansopje of jurk.
Mijn konijn kreeg een staartje. In het hansopje zit een opening waar het staartje doorheen kan. ‘Handjes’ zijn licht opgevuld met fiberfill en met een rijgsteek dichtgenaaid. Vervolgens is de draad aangetrokken, twee keer eromheen gedraaid en afgehecht.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

Ik laat me graag uitdagen dus de hoodie kreeg een motorbril. Als het hansopje overgaat in de hoodie verspringen de stoffen. Zo kreeg de kleding wat meer accent.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

Gestreepte jersey is zowel voor de boorden als voor de zak gebruikt. Baby’s worden vooral aangetrokken door primaire kleuren. Donkerblauw en rood voor de applicatie was dan ook een voor de hand liggende keuze.

Making the Von Lange Hand Hoodie Bunny

You can use your leftovers for this Hoodie Bunny. I used French Terry for the bunny, jersey for the pants, cotton for the carrot and fleece for the applique. The tail can be stitched either with the bunny, pants or dress. My bunny has a tail so I made a hole in the pants for the tail. His ‘hands’ have some stuffing then a running stitch was sewed around each hand. Finally the thread was pulled tight and tied off.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

I like to challenge myself so I gave the hoodie the aviator googles. My pants is made of two fabrics and has a center front and back seam. For some contrast the hoodie is done the other way.
Cuffs and bumbag are made of striped jersey. Babies can see primary colours first. So dark blue and red for the applique was an obvious choice.

Patroonervaring en Eindresultaat

Deze Hoodie Bunny is leuk om te maken. Volgens de beschrijving is dit geschikt voor een beginneling en heb je er 3 tot 4 uur voor nodig. Ik ben ergens tussen 6 en 7 uur bezig geweest. Vooral het stikwerk van de boorden bij de oorgaten vraagt wel geduld net als de motorbril, wortel en applicatie.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

Alleen de kop wordt opgevuld. Hierdoor krijgt het tutdoekje een aangenaam gewicht. Aan het oorkoord kun je een speen hangen die je kunt vervangen door een bijtring. Zo kun je nog knisperfolie verwerken, een pieper of rommelschijf.
Dit Von Lange Hand Hoodie Bunny patroon is zeker een aanrader als je een tutdoekje wilt maken. Deze Hoodie Bunny heeft veel weg van tutdoekjes die je ook kant-en-klaar in de winkel kunt kopen. Voor mij in elk geval een patroon dat zeker nog een keer gebruikt gaat worden.

Pattern experience and End Result

This Hoodie Bunny was fun to make. Sewing duration given in the pattern is about 3 to 4 hours. It took me about 6 to 7 hours. The pattern is suitable for a beginner. Stitching the cuffs on the ear holes is a bit challenging and take some patience just like the aviator googles. Patiences is also needed for the carrot, carrot green and applique.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

Only the head is stuffed. This gives the lovey a nice weight. You can use the pacifier holder also for a teething ring. Another option is sewing rustling foil in the belly of the bunny. Or adding a rattle or a squeaker in the bunnies head.
I can recommend this Von Lange Hand Hoodie Bunny pattern if you want to make a lovey. It looks almost like one that can be bought in a gift shop. I’ll certainly be using this pattern again.

Waar kun je dit Von Lange Hand patroon kopen

Je kunt het Hoodie Bunny patroon vinden op de Makerist website. Het kost $ 8,90. Makerist verkoopt nog meer leuke Von Lange Hand patronen.

Von Lange Hand Hoodie Bunny

You can buy the Hoodie Bunny pattern on the Makerist website for $ 8,90. Makerist also sales a few more Von Lange Hand patterns.

8 Comments on Von Lange Hand Hoodie Bunny

  1. Wat maak je toch steeds mooie dingen, complimenten zo netjes als het er steeds uit ziet.
    Bij het zoeken naar baby-knuffels kwam ik er 2 tegen in je blog: muis op 13 feb. 2016 en luipaard 30 juli 2018. Helaas kan ik de patronen ervan niet vinden. Weet jij of die nog ergens zijn?

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.