Maileg muis look-a-like gaat mijn huis verlaten. De muis gaat verhuizen naar een vriendin van mij. Zij heeft diverse muizen. Daarnaast is zij grootmoeder van een paar kleindochters die wel eens bij haar bezoek komen. Deze muis is bij haar op de juiste plek en zal misschien een leuk speelmaatje voor de kleindochters zijn.
Maileg mouse look-a-like is moving to another house. She is going to a dear friend of mine. She already has a few mice and is a grandmother of a few granddaughters. This mouse will be a nice addition to the ones she already has. But also something to play with when her granddaughters are coming to her.

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

Verhuizen gaat niet zonder koffer

Maileg muis look-a-like neemt uiteraard haar garderobe mee. En daar hoort een koffer bij. En die besloot ik zelf te maken. Ik vond tussen de restanten een lap stevige meubelstof. Precies genoeg voor de koffer. Ook de overige materialen werden in mijn projectenkast gevonden. Een afgedankte dekbedovertrek voor de binnenkant, een lange rits van een oude slaapzak en nog wat fiberfill als tussenlaag.

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

Maar hoe maak je een koffer? Op internet kun je diverse gratis beschrijvingen vinden. Sewing Times geeft op de website overzicht van materiaal en een video voor het in elkaar stikken. Mommy by day Crafter by night en Snugglebug University hebben een geschreven beschrijving met foto’s. Patty Doo heeft naast de geschreven beschrijving met foto’s ook een gratis PDF-patroon.

Moving house doesn’t go without a suitcase

Maileg muis look-a-like is taking her wardrobe with her. So she needed a suitcase. And of course I wanted to make one. I had some leftover firm furniture fabric in my stash. Just enough for the suitcase. All other materials were also found in my sewing project closet. A discarded duvet cover for the inside, a long zipper from an old sleeping bag and fiberfill as intermediate layer.

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

But how to make a suitcase? After a search on internet I found a few tree tutorials. Sewing Times gives a material list on the website and a video for how to sew the suitcase together. Mommy by Day Crafter by Night and Snugglebug University have written instructions and photo’s. Patty Doo comes with a PDF-pattern and written instructions with photo’s.

De koffer van Maileg muis look-a-like

Ik gebruikte uit elk patroon wel wat. Patty Doo voor de ritsinzet, Sewing Times voor afmetingen en Mommy by Day Crafter by Night voor biaisband afwerking. Al had ik nog nooit een koffer gemaakt viel het uiteindelijk reuze mee. Het stikken van het biaisband was het enige wat lastig was. De koffer biedt nog wat ruimte voor een paar extra spulletjes. 

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

I used something from every pattern. Patty Doo for the placement of the zipper. Sewing Times for the measurements and Mommy by Day Crafter by Night for the bias tape finish. Although I never made a suitcase before it came easy together. Stitching the bias tape was the only part that took some time and patience. There’s enough room left in the suitcase for a few more items.

Maileg muis look-a-like patroon

Ik kreeg een aantal verzoeken om mijn patroon te delen. Inmiddels is het patroon klaar met beschrijving. Je kunt Maileg look-a-like mouse en kleding beschrijving en patroon gratis downloaden.

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

A few of my followers asked me if I wanted to share my pattern. The Maileg look-a-like mouse pattern with clothes and description is now ready for download. It’s free.

Maileg muis look-a-like krijgt een groter zusje

Inmiddels ben ik begonnen met een nieuwe versie: een groter zusje. Ik vergrootte in eerste instantie mijn patroon maar het resultaat valt mij een beetje tegen. Ondertussen ligt een patroon voor een tweede versie klaar om er een proefexemplaar van te maken.

Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

In the meantime I started with making a new version: a big sister. I enlarged my pattern but the result was a bit disappointing. Meanwhile I’ve drafted a second version. Next step: sewing a sample version.

2 Comments on Maileg muis look-a-like gaat verhuizen

    • Mijn vriendin was er zo blij mee. Het was een complete verrassing voor haar. Toen ik aan dit project begon en de muis klaar was en ik kleertjes begon te maken kwam deze vriendin in beeld. Ik ben nu met de big sister bezig. De basis is hetzelfde maar er zitten ook verschillen zoals het zussen gewoon is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.