Mijn Miette vest oogde een beetje ‘onaf’ door de ronde hals. Er ontbrak iets aan in mijn ogen. Zo ontstond het idee om een losse kraag erbij te maken. De oplossing was een Dickey Collar.
After finishing my Miette cardigan I wasn’t completely happy with the look of the round neckline. It needed something. The solution: the Designer Stitch Dickey Collars pattern.

Designer Stitch Dickey Collars

Wat zijn Dickey Collars

Dickey Collars zijn een soort halve bloesjes. Erg praktisch als je een T-shirt draagt en daar een kraag op wilt. Een goed passende bloes onder een T-shirt lukt natuurlijk nooit en niemand ziet dat het geen echt bloesje is. Een ander voordeel is dat het beter blijft zitten dan een losse kraag. De Designer Stitch Dickey Collars patroon heeft 7 verschillende kragen. Zo kun je kiezen voor kragen met staanders maar ook voor kragen zonder staander. Voor elk wat wils.

Designer Stitch Dickey Collars

Dickey Collars are a kind of blouse. They are great to highlight a T-shirt or a cardigan without having an extra layer. Another advantage: the collar will stay in place. A detachable collar can easily move. The Designer Stitch Dickey Collars pattern comes with 7 collar options. You can make them with stand or without.

Designer Stitch Dickey Collars

Aan de slag

Je hebt voor een Dickey collar niet veel stof nodig. Een restant van het één of ander is vaak genoeg. Ik koos voor de Peter Pan kraag. Deze heeft geen staander zodat de kraag mooi plat zou liggen op het vestje. Ook vond ik nog een afgedankt T-shirt met kanten mouwtjes en voorpand.

Ik knipte twee bloemetjes uit en stikte deze op de kraag. Het stikwerk is natuurlijk een stuk eenvoudiger dan van een blouse. Het afwerken van de kraag met een biaisband vraagt wel wat geduld. Uiteindelijk was ik zo tevreden dat ik besloot een tweede te maken. Deze heeft een zelfgetekende kraag omdat ik een grote kraag wilde. Deze kraag kreeg een decoratieve steek die ook gebruikt is voor de Sassy Librarian Blouse. 8 uur later waren beide klaar voor gebruik.

Sewing two Designer Stitch Dickey Collars

You don’t need much fabric to make a Dickey collar. A piece od leftover fabric can be enough. I used the Peter Pan collar. This collar has no stand so it would lay nice and flat on the cardigan. Two lace flowers from a discarded T-shirt are stitched on the collar to add some detail. Because I was happy with the result I made a second one.

Designer Stitch Dickey Collars

This time with a self drafted bigger collar. I gave the collar a decorative machine embroidered stitch that was also used for the Sassy Librarian Blouse. It took me about 8 hours to sew both. Of course making a Dickey collar is much easier than a blouse. Finishing the collar with a neck bind is the only thing that needs some attention.

Mijn ervaring met de Designer Stitch Dickey Collars patroon

Bij het patroon zit een uitgebreide beschrijving met veel tekeningen. Het  patroon gaat uit van lichaamslengte 168 centimeter, cupmaat B en van maat 34 tot 58. Ook kun je het patroon printen in de jouw gewenste maat. Het stofverbruik is ongeveer 50 centimeter. Het PDF patroon kost $ 10,95 (€ 9,95).

The pattern comes with well written instructions and illustrations. Measures are based on body length 168 centimeters (5’6”), cup size B and runs from size 34 to 58. The pattern includes layers that allow you to choose the sizes that you wish to print. You need about 50 centimeters to make one. The PDF pattern is available for $ 10,95 (€ 9,95).

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.