Dit Capsule Patterns Draped Top Lou heeft veel weg van de Drape Drape shirt no. 4. Mijn oog valt direct op patronen met een asymmetrische look. Dit patroon stond dan ook hoog op mijn verlanglijstje.
This Capsule Patterns Draped Top Lou is a Top with an asymmetrical look. It looks a bit like the Drape Drape shirt no. 4.

Capsule Patterns Draped Top Lou

Het patroon

Je kunt met dit patroon zowel een jurk als een shirt maken. Ook kun je kiezen korte of lange mouwen. Je zult het niet geloven maar als je voor een korte mouw gaat heb je slechts één patroon nodig. Feitelijk bestaat het complete patroon uit 2 delen: lijfdeel en mouwdeel. De vorm wordt bepaald door de manier waarop het lijfdeel is ontworpen. Dit heeft veel weg van de One Piece Twisted Top uit uit Pattern Magic I.

Capsule Patterns Draped Top Lou

You can make a dress version but also a shirt. A long sleeve version or one with short sleeves. If you go for a short sleeve version you only work with one pattern piece. So this pattern only has 2 pattern pieces: a body and a sleeve. The shape is created by the way the body drafted. This has some similarity with the One Piece Twisted Top uit uit Pattern Magic I.

Aan de slag

Om te beginnen is de de stofkeuze belangrijk. Dit moet het liefst zowel in de breedte als in de lengte rek hebben en mag niet te dik zijn. In het patroon zijn de maten van een kant-en-klaar kledingstuk gegeven en is ontworpen voor lichaamslengte 1.70 meter. Naadtoeslagen zijn toegevoegd.
De jurk sluit nauw op de heupen aan. Je kiest dus de maat op basis van de heupomvang. 

Capsule Patterns Draped Top Lou

Het stikwerk is een fluitje van een cent. Als de schouder- en zijnaden gestikt zijn rest alleen de zomen van het lijfdeel en mouwen. Ik trok daarna de top aan om de diepte van de plooi te bepalen. Het mooiste is als de mouwzomen ongeveer op gelijke hoogte vallen. Als de plooi vastgezet met onzichtbare steken sla je tot slot het nekbeleg naar binnen en zet ook dit vast.

Making the Capsule Patterns Draped Top Lou

Your fabric choice is the key wether this pattern succeed or fail. Light to medium weight four way stretch fabrics are the one to go for. Finished garment measurements are added to the pattern and height 1.70 meter. Seam allowances are added to the pattern.
If you make the dress version you have to size based on the hip measurement. The dress version is fitted on the hips and fits almost like a glove.

Capsule Patterns Draped Top Lou

Stitching the Lou Top can be done in just over an hour. If shoulder and side seams are closed you only have to sew the hems of body and sleeves. I pulled the Top on to find the best depth for the pleated detail. I wanted to have the same length for both sleeves. Once the pleated detail is fixed the only thing that’s left is folding the neckline facing to the inside.

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aan elkaar plakken 15 minuten; knippen 20 minuten; stikken en afwerken 90 minuten
Kosten: Draped Top Lou patroon was voor mij gratis als Makerist Brand Ambassador (kost US$14.80); print- en plakkosten € 3,50; stof € 15,0

Capsule Patterns Draped Top Lou

Time: assembling the pattern together 15 minutes; cutting 20 minutes; stitching and finishing 90 minutes
Costs: Draped Top Lou pattern was a gift from Makerist in exchange for a review on their website (available for US$14.80); print- and assembling € 3,50; fabric € 15,00

Mijn ervaring met Capsule Patterns Draped Top Lou

Dit is een geweldig leuk patroon. Eenvoudig en simpel te maken maar met een bijzondere impact. Kortom: minimale inspanning maximale uitkomst. Door de plooi op één van de schoudernaden veranderd de look. Het voordeel van één patroondeel voor voor- en achterkant is dat de plooi zowel links als rechts kan vallen. Het is maar net hoe je pet die dag staat of dat de slaap voldoende uit je ogen is. Deze asymmetrische Top gaat het goed doen op warme lente- en zomerdagen.

Capsule Patterns Draped Top Lou

The Capsule Patterns Draped Top Lou is a great pattern. Easy to make but with a high impact. Because both front and back have the same pattern piece, this top is reversible. Depending on your mood it can be worn with the pleat left or right. And of course: the asymmetrical look. Just like the pattern says: Minimum effort maximum results. It’s something you don’t find much.

2 Comments on Capsule Patterns Draped Top Lou

  1. Een erg origineel en speciaal topje ! Het staat je erg mooi !
    En een snel genaaid topje….altijd mooi meegenomen.
    ik vraag me wel af , of het model ook geschikt zou zijn voor dames met een grotere maat , want die plooi zorgt wel voor extra volume.

    • Hallo Mia, Dank je wel. Ik denk dat de valling van de plooi erg afhangt van de stofkeuze. Mijn jersey is iets stugger maar dat was voor mijn geen bezwaar om het toch te gebruiken. Een ‘normale’ jersey zal veel soepeler vallen. Op IG kun je diverse modellen vinden in verschillende stofsoorten.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.