Het Uni Kat Hip Bag Lana patroon is sinds medio november 2021 te koop bij Makerist. Oorspronkelijk had het Hip Bag patroon een Duitse beschrijving maar nu dus ook met een Engelse beschrijving. Een fanny pack met veel ruimte door de buidelvorm.
Makerist sells since mid-November 2021 Uni Kat Hip Bag Lana pattern with English instructions. A  great looking fanny pack with a lot of space due to the pouch shape.

Uni Kat Hip Bag Lana

Hip Bag Lana

Het patroon heeft voor ieder tasdeel een apart patroon. Naadwaarden zijn toegevoegd. Je kunt diverse uitvoeringen maken. Zo kun je middenvoor van een inzetstuk voorzien. Ook kun je bovenop een rits maken zodat je je mobiel, OV-kaart of geld altijd bij de hand hebt. Heb je liever mobiel, OV-kaart of geld in je tas dan kun je de versie maken met een binnenzak. Je kunt de draagband afwerken met een schuifgesp, D-ring met karabijnhaak of steekgesp. Het patroon heeft een uitgebreiden Engelse beschrijving met duidelijke foto’s. Kom je er niet uit? Dan is er nog altijd het Unikati YouTube channel. Hier kun je een (Duitse) video vinden die alle stappen duidelijk laat zien. 

Uni Kat Hip Bag Lana

Hip Bag Lana pattern

This Uni Kat Hip Bag Lana pattern gives you a lot of options to play with. You can add a front panel. Or make a version with an exterior large zippered pocket on the back to store your mobile phone and wallet. But perhaps you’re more the person who likes the mobile phone and money inside the bag. Well there’s a zippered pocket on the inside version too. You can finish the strap with a buckle, slide buckle or D-ring and swivel clasp. This pattern has 49 pages of very detailed, step by step instructions with lots of photographic Illustration. And if the written instructions aren’t clear enough there’s also the Unikati YouTube channel. Here you can find a German spoken video with shows the whole sewing process of each version.

Uni Kat Hip Bag Lana

Mijn Hip Bag Lana

Ik maak graag tassen van afgedankte spijkerbroeken maar twijfelde een beetje of ik deze keer voor ander materiaal zou kiezen. Enige tijd geleden vond ik een stuk meubelstof dat afkomstig was van stofstalen. Helaas niet terug te vinden dus werd het toch weer een afgedankte spijkerbroek. Ik koos voor de versie met inzetstuk en de binnenzak. Ik gebruikte de verkeerde kant van de jeans voor het inzetstuk.

Uni Kat Hip Bag Lana

Tussen het inzetstuk en de zijstukken is een reep donkerbruin nep suede gestikt. Ook zijn de ‘figuurnaden’ op het voorpand doorgestikt voor meer contrast. Als voering is een afgedankte boodschappentas gebruikt. Op de achterkant is naast het ‘Make me Take me’ etiket ook het logo van de oorspronkelijke broek gestikt. Dankzij de beschrijving en video zat de tas uiteindelijk in ongeveer 8 uur in elkaar.

Uni Kat Hip Bag Lana

My Hip Bag Lana

Ik like to make bags from discarded jeans but this time I wanted to use another material. A while ago I came across a piece of furniture fabric that was used as a sample. Sadly I couldn’t remember were I left it. So it was back to option two: a discarded jeans. My version has a front panel made of the wrong side of jeans fabric with zippered pocket on the inside.

Uni Kat Hip Bag Lana

There’s a small piece of faux dark brown suede stitched between the front panel and both side piece. The darts are topstitched too for more contrast. The lining is made of a discarded shopping bag. As a reminder of the discarded jeans the logo of the jeans is stitched at the back. There’s also the ‘Make me Take me’ logo at the back. It took me about 8 hours to make this bag.

Wat heb ik geleerd van deze Hip Bag Lana

Net als bij het maken van kleding is ook een tas maken iedere keer een uitdaging. De verrassing was dat ik deze keer de tas via de binnenzak keerde. Een jeansnaald is aan te raden en ook om het handwiel te gebruiken bij meerdere lagen stof. In de video wordt regelmatig gebruik gemaakt van de Hump Jumper. Je kunt eventueel ook meerdere lagen stof gebruiken ter dikte van wat je moet stikken.

Uni Kat Hip Bag Lana

Sewing bags is the same as sewing clothes: there are always learning moments involved. This time it was turning the bag. You use the opening of one o the zipper pockets To turn Lana right side out. Using a jeans needle for sewing is also a good idea to save yourself from many broken needles. Hand cranking and using the Hump Jumper when you’re sewing multiple fabric layers.

Uni Kat Hip Bag Lana

Hoe ga ik de Uni Kat Hip Bag Lana gebruiken

Straks bij wat beter zal ik deze hip bag eerder gebruiken als cross body bag dan als heuptasje. Deze Lana bag biedt voldoende ruimte aan mijn sleutels, geld, mobiel, mondkapje zitten maa ook een draagtasje en herbruikbare verszakjes. Ondertussen heb ik een variatie op dit patroon bedacht maar dan moet eerst het stuk meubelstof boven water komen.

Uni Kat Hip Bag Lana

I’m going to use this bag as cross body bag instead of as hip bag. In my bag I carry keys, money, mobile phone, a face mask, a foldable shopping bag and reusable fresh bags.

2 Comments on Uni Kat Hip Bag Lana

  1. Wat een hip tasje ! Leuk om spijkerbroeken te recycleren ; maar zo te zien ook gewoon leuk om te gebruiken. Straks eens het patroon bekijken om te zien of er ook een iets grotere ( cross body) versie van te naaien is.

    • Het is inderdaad een leuk model. Het inzetstuk voor en de ‘figuurnaden’ zijn leuk details. Ik denk dat het prima te doen om een groter model te maken als je bij het printen het gewoon vergroot. Alleen je naadwaarden zul je eraf moeten knippen en er zelf bij moeten tekenen. Veel succes.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.