Makerist komt iedere maand met een gratis patroon. Deze maand is het de Isy Sew patterns Kitty Pouch. Een leuk functioneel opbergtasje in de vorm van de hoofd van een poes.
Makerist comes each month with a free pattern. This time it’s the Isy Sew patterns Kitty Pouch. A cute little functional pouch in the shape of cat face.

Isy Sew patterns Kitty Pouch

Iets meer over het patroon

Je gebruikt 5 patroondelen om de kitty pouch te maken. Er zit een uitgebreide beschrijving bij het patroon met foto’s. Isy Sew heeft daarnaast op YouTube diverse instructie video’s staan. Ook deze kitty pouch kun je hierop terug vinden. Aan het patroon zijn naadwaarden toegevoegd. Het is een leuk klein project en ook te doen voor een beginner.

Isy Sew patterns Kitty Pouch

You only need 5 pattern pieces to make the kitty pouch. This pattern comes with well written instructions with photo’s. Isy Sew also has some sewing instruction video’s on YouTube too. This kitty pouch can be found there too. Seam allowances are added to the pattern. This is cute small project that can easily be sewn even when you have some sewing experience.

Mijn versie

Onze dochters luisterden vroeger vaak naar ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ liedjes. Eén van de liedjes ging over een juffrouw die altijd blauwe poezen had. In mijn stapel afgedankte broeken zat een lichtblauwe bermuda. Perfect voor dit project. Het ritstasje kreeg een meer poezenkop door er binnenoren, neus en snorharen aan toe te voegen.

Isy Sew patterns Kitty Pouch

Neus en binnenoren zijn gemaakt van vilt en er met een smalle zigzagsteek opgestikt. Voor ogen, snorharen en bekje zijn draden zwart breigaren gebruikt die er ook weer met smalle zigzagsteek opgestikt zijn. Nadat je voor- en achterkant op elkaar hebt gestikt, stik je het hele ritstasje op de goede kant nog eens door.

My version

Our daughters used to listen to ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ songs. ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ was a popular television serie in the sixties. One of the songs was about a lady who always had blue cats. When I found a light blue discarded bermuda in my stash I decided to use it for this project. I wanted the pouch to give a more cat face look. Inner ears and nose are made of pink felt and stitched on the fabric with a small zigzag stitch. I used black knitting yarn for the eyes, whiskers and beak. The yarn is also stitched on the fabric with a small zigzag stitch. After sewing front and back together you turn the pouch and then topstitch the pouch and right side.

zipper stitching

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 20 minuten; poezenkop stikken 4 uur; rits stikken 1 uur; tasje stikken en afwerken 1 uur
Kosten: patroon deze maand maar gratis daarna $ 5,00; alle materialen zijn afkomstig uit voorraad

Isy Sew patterns Kitty Pouch


Time: cutting 20 minutes; sewing the cat face 4 hours; stitching the zipper 1 hour; sewing the pouch together and finishing 1 hour
Costs: pattern is this month for free after that $ 5,00; all materials came form stash

Isy Sew patterns Kitty Pouch en mondmaskers

Zodra ik Kitty Pouch zag dacht ik het perfect zou zijn om er de mondmaskers in te stoppen. Zelfs een klein flesje handgel kan erin. Het lusje is perfect om het met een karabijn aan je tas te haken. Of eventueel aan een sleutelkoord in je tas.

Isy Sew patterns Kitty Pouch

As soon as I saw this pouch I knew this was perfect to put my face masks in instead of plastic bags. There’s also enough space left for a small bottle hand sanitiser. The wristlet strap is perfect to hook the pouch on a bag with a carabiner. 

2 Comments on Isy Sew patterns Kitty Pouch

    • Het is inderdaad een leuk hebbedingetje. Natuurlijk kun je er uiteraard ppk andere zaken in stoppen dat de mondkapjes. Ook leuk als kleine cadeautjes te maken. Succes als je ook aan de slag gaat.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.