De Fibre Mood Betty trousers heeft veel van een mom jeans. Een mom jeans heeft een hoge taille, losse fit, enkellengte en een wat smallere pijp. Je ziet deze details ook in de Betty. Daarnaast heeft de Betty aparte steekzakken. De steekzakken lopen vanuit een voorpas schuin naar de zijnaad.
The Fibre Mood Betty trousers is a timeless pair of trousers with mom jeans style features. Betty trousers are high-waisted, loose fit and ankle length. The front pockets run from yoke front downwards to the side seam.

Mijn Fibre Mood Betty trousers versie

Om zeker te zijn van mijn zaak maakte ik deze keer een proefmodel in maat 32. Met wat kleine aanpassingen zat de broek precies zoals ik ze graag draag.
Ik koos voor een recycled middelzware jeans met wat stretch. De sierstiksel op de achterzakken volgt de lijn van steekzak-voorpas. Ook hebben mijn achterzakken een iets ander model.

Fibre Mood Betty trousers


Ook twijfelde ik een beetje over de lengte van de broek. Bij het knippen maakte ik de broek 18 centimeter langer. Zo kon ik nog alle kanten op. Uiteindelijk bleek dit een gouden greep. Mijn Fibre Mood Betty trousers heeft met een zoom van 2,5 centimeter dezelfde lengte als mijn andere zelfgemaakte jeans.

My Fibre Mood Betty trousers version

This time I made a toile first in size 32 to check of the fit and outcome of the Betty trousers. With some mineur alterations the fit was perfect.
I used a recycled mid weight denim with some stretch. The topstitching on the back pockets follow the same line as the slanted triangular lines of the front pockets. My back pockets also have a different shape.

Fibre Mood Betty trousers


Another thing that worried me when I tried the toile version was the length of the trousers. I’m not huge fan of an above length jeans and added 18 centimeters to the length. Doing so I could decide later which length was perfect for the final look of the Betty trousers. When I did my final fit there was just enough added to make a hem of 2,5 centimeters.

Fibre Mood magazines in het algemeen

Mijn oog viel meteen niet alleen op de Tilda blouse maar ook op de Betty trousers. Beide patronen komen zoals altijd met een goede beschrijving en uitvoerige tekeningen. Ze helpen je om alles zonder problemen in elkaar te kunnen zetten. Als je het tijdschrift koopt moet je er rekening mee houden dat je naadwaarden moet toevoegen.

Fibre Mood Betty trousers

Dit wijkt af van hetzelfde model als pdf-patroon. Hier zijn namelijk wel de naadwaarden toegevoegd. Ik geef er vaak de voorkeur aan zelf mijn naadwaarden te bepalen. Zo vind ik een iets bredere platte naad mooier. Je kunt ook bij een iets bredere naadwaarde het kledingstuk zo eenvoudig iets ruimer maken. Bij sommige kledingstukken wil dit nog wel eens handig zijn als de stof zich net even anders gedraagt dan verwacht. 

My personal experience with Fibre Mood magazines

My eye immediately fell not only on the Tilda blouse but also on the Betty trousers. As always, both patterns come with a good description and detailed illustrations. Both help you to sew your garments together without any problems. When you buy the magazine you have to keep in mind that you have to add seam allowances.

Fibre Mood Betty trousers

This is different from the same model as pdf pattern: they come with added seam allowances. I often prefer to add my own seam allowances. I often make them a slightly broader so I can sew flat seam. You can also easily make the garment slightly wider with a slightly broader seam allowance. Some garments will benefit form a more wider fit when fabrics behaves slightly differently than expected.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 11 uur
Kosten: Fibre Mood magazine is eerder gebruikt; recycled denim stof afkomstig van Jan Sikkes € 13,15; garen € 3,50; knoop uit knopendoos

Fibre Mood Betty trousers

Time: cutting 45 minutes; stitching and finishing 11 hours
Costs: Fibre Mood magazine was used before; recycled denim fabric bought at Jan Sikkes € 13,15; yarn € 3,50; button from button box

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.