Zelfgemaakte kerstversieringen is altijd leuk om te doen. Ondertussen staat er van alles in ons huis. Maar er kan nog altijd meer bij. Zoals deze Oh, Gnome, You Didn’t van Sarah Schira.
Homemade Christmas decorations are unique. As soon as I saw the knitted Oh, Gnome, You Didn’t I knew he would be added to my collection.

Oh Gnome You Didn’t

Het breipatroon

Het leuke aan deze Oh, Gnome, You Didn’t is dat de gnome geen baard heeft. Het patroon is in het Engels. Maar via YouTube kun met behulp van diverse video’s precies zien hoe je bepaalde onderdelen breit. Je kunt de linken naar de diverse video’s vinden bij het patroon. Je kunt deze gnome prima van diverse restjes breien.

Oh Gnome You Didn’t

What I like about this pattern is that the gnome has no beard. The pattern has English instructions but there are a few video’s available too. This video tutorials are linked in the pattern. They help you through a few steps that perhaps need some more explanation. This gnome is perfect to use some leftover yarn in all kind of colours.

Oh Gnome You Didn’t

Oh, Gnome, You Didn’t een leerproces

Een vriendin gaf mij enige tijd geleden een zak met restjes breigaren. De gnome wordt oorspronkelijk gebreid met naald 2,25, 2,75 en 4. Deze restjes waren echter voor naald 3,5/4 maar ik besloot ermee aan de slag te gaan. Zonder eerst de instructies te lezen begon ik aan de muts.

Oh Gnome You Didn’t

Tot aan de meerderingen was er geen vuiltje aan de lucht. Maar ja toen kwam het meerderen. Hoe doe je M1L en M1R. Gelukkig is er genoeg te vinden op internet. Zo leerde ik ook een ssk mindering. De neus sluit met een kitchener stitch. Dat blijkt uiteindelijk gewoon mazen te zijn terwijl de steken nog op je breinaalden staan. 

Oh Gnome You Didn’t

Oh, Gnome, You Didn’t a learning process

A friend gave a while ago a bag with leftover knitting yarn. The original gnome is knitted with needle 2,25, 2,75 and 4. The leftover knitting yarn needed needle 3,5/4 but I decided to give it ago. I started without reading the instructions first. No problems until I had to make increases in the hat.

Oh Gnome You Didn’t

How do you do M1L and M1R. Lucky on internet there are enough knitting instructions available. I now know how to do ssk decreases too and what a kitchener stitch is.

Mijn uiteindelijk versie

Zoals altijd kon ik het niet nalaten om her en daar wat te veranderen. Zo staan de zakken een beetje uit. Dat bracht me op het idee om de gnome wantjes te geven. Ik moest denken aan een paar scenes uit The Queen. ‘Charles’ heeft in de serie diverse keren zijn handen in de zakken met de duimen eruit.

Oh Gnome You Didn’t

De wanten zijn gebreid van een restje dunner garen met naald 2,5. Voor de sjaal is het zelfde dunner garen gebruikt en met 1R/1A steek. Voor wat meer contrast heeft de sjaal een gehaakte rand gekregen. De armen zijn niet in een I-cord gebreid maar op 2 pennen en 6 steken. Tot slot zijn de armen lichtelijk opgevuld.

My final version

As always I couldn’t resist to do some alterations to make my personal gnome version. The pockets are standing a bit off. That brought me the idea to give the gnome mittens. I reminded a scene from The Queen. ‘Charles’ has in the serie his hands on several occasions in his pockets with the thumbs out.

Oh Gnome You Didn’t

The mittens are knitted from a bit of thinner yarn with needle 2,5. For the scarf is the same thinner yarn used and knitted with 1K/1P stitch. For some more contrast, the scarf has been given a crocheted edge. Finally the arms aren’t knitted in an I-cord but on 2 needles and have 6 stitches and have some filling.

Tijd, Kosten en resultaat

Je kunt dit Oh, Gnome, You Didn’t patroon op zowel Ravelry als Etsy kopen. De prijs verschilt een beetje. Zo kost het op Ravelry C$8.00 CAD (ongeveer €5.73) en op Etsy € 6,93. Ik heb er zo’n 16 uur werk inzitten. Mijn Oh, Gnome, You Didn’t is bijna 2 keer zo groot als de originele versie.

Oh Gnome You Didn’t

Zo past hij qua lengte prima bij mijn andere zelfgemaakte kerstversiering. Inmiddels heeft hij een mooi plaatsje gevonden tussen de andere zelfgemaakte kerstversiering die dit jaar bij ons kerststalletje staan.

Oh Gnome You Didn’t

You can purchase this Oh, Gnome, You Didn’t pattern on Ravelry for C$8.00 CAD (about €5.73). But it’s also sold on Etsy € 6,93. It took me about 16 hours to finish the gnome. My version is almost twice larger then the original one. But in terms of length, he fits perfectly with my other homemade Christmas decorations.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.