Mijn restanten bak is ruim gevuld met diverse lapjes. Soms doe je leuke ideeën op zoals verjaardagskaarten van stof. Schoonzoon was binnenkort jarig en wat zou leuker zijn om er voor hem één te maken.
This Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan is special made for our son in law. He always watches the F1 on television. With a large amount of leftover pieces of fabric there was enough material to make one. 

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

Aan de slag

Alles begint bij het ontwerp. Een raceauto, een overwinningsbeker, verjaardagsslinger, postzegel, taart: dat waren de voorwerpen die op de kaart zouden komen. Eerst maar eens googelen voor wat patronen. De meeste racesport ontwerpen vond ik op één website. De ondergrond is van een stuk stevige katoenen stof.

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

Deze is eerst extra verstevigd met strijkbare vlieseline. Ik begon met de raceauto. Deze kreeg nummer 33, zijn huidige leeftijd, maar ook het startnummer van Max Verstappen. De overwinnaarsbeker heeft 34 (om hem alvast aan zijn nieuwe leeftijd te laten wennen) gekregen met de naam van schoonzoon erop.

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

Tot slot de verjaardagsslinger met vlaggetjes in de stijl van de zwart-wit geblokte eindvlag.

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

De adreszijde heeft gestikte adreslijntjes, een afgestempelde postzegel en een verjaardagstaartje met een wens. De Monza badge is afkomstig van één van schoonzoons afgedankte hoodies. Om het een extra F1-racetintje te geven is de kaart rondom afgewerkt met zwart-wit geblokte rand.

Making the Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

Everything starts with finding the right pattern pieces. I needed a race car, a trophy, a birthday garland, a stamp and a birthday cake. On google I found a website with lots of race car related quilt patterns. A piece of heavy cotton fabric was reinforced first with fusible interfacing. The race car was sewn first. It has nummer 33. This is the start number of Max Verstappen but also the current age of our son in law. To remind him is urning 34 I gave the trophy number 34.

  • red quilted race car
  • fabric cupcake
  • poststamp
  • badge from discarded sweater

Finally I sew a birthday garland with flags in the style of black-white chequered flag: the end of the race signal. The back side has stitched lines for the address, a stamp with postmark and a birthday with wish. The Monza badge was saved from one of his discarded hoodies. Finally the card is finished with a black-white fabric border.

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

Tijd

Het was een leuk project om te doen. Er is veel tijd in gaan zitten. Commercieel gezien is dit zeker geen haalbare kaart. Ik werkte er met tussenpozen aan en denk al met al een dikke 15 uur. Maar het was vooral leuk om te doen. Het was weer eens wat anders dan kleding maken. De kaart zit ondertussen met ingepakte cadeautjes in een stevige envelope op weg naar de jarige.

Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

This was great fun and it took me for many hours of the street. I spend about 15 hours to make this fabric birthday card. Of course this kind of projects are a labour of love and time wasn’t an issue for me. Some small pieces of leftover fabric are well used and that is something that counts too. The card together with his presents is now on its way to our son on law.

4 Comments on Verjaardagskaart van stof voor een F1-fan

  1. I love this card Sonja and I am sure your son in law will as well. Sometimes the smallest projects take the longest time I find but there is always pleasure in giving

    • The card was indeed a big hit so the time spend was worth it. I’ve already another I want to make: for a one year wedding anniversary.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.